Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 13:10, 05 sty 2014

Czekam na kwitnienie jaśminów a zwłaszcza na zapach kwiatów - tu już za chwilę się doczekam...

... a tutaj jeszcze zupełnie nic:

Poza tym w szklarence kwitną storczyki, ale ciągle te same i jakoś nie darzę ich wielką miłością, są pokazywane już sto razy cytrusy, niezmordowany złocień na kiju, który powinien się chyba nazywać "wieczniekwitnący", a reszta śpi zimowo.
Gabriela 13:18, 05 sty 2014

jotka napisał(a)

zapraszam do mnie w wolnej chwili na zerknięcie na kilka kartek z nowego kalendarza i czekam jeszcze na zdjęcia twoich kartek

Wywołana przez Jolę pokazuję, ale nie kartki z kalendarza, ale z angielskiego dziennika ogrodowego, który dostałam w prezencie od przyjaciółki. Dodam że zamierzam go prowadzić. Kartki są wymienne, są foliówki na opakowania nasion, całość bardzo stylowa i urocza.

Alisonek 13:24, 05 sty 2014

Dziennik ogrodowy pierwsza klasa, aż chce się go uzupełniać i skrzętnie zapisywać przydatne informacje i spostrzeżenia
paniprzyroda 14:32, 05 sty 2014

Ognik piękny, obsypany owockami. Dziennik bardzo romantyczny, ale i praktyczny zarazem, fajny prezent dla ogrodniczki. Znów przeglądam Twój wątek, ( jak zwykle z ogromną przyjemnością), tym razem pod kątem roślin jednorocznych, bo muszę zakupić nasiona i uzupełnić puste miejsca po bylinach przeniesionych do nowego. Pozdrawiam.
Mala_Mi 14:35, 05 sty 2014

A u mnie ptaszki ognika objadły doszczętnie..... ale berberys jak nietknięty....
Gabriela 14:44, 05 sty 2014

A oczarami się nie zachwyciłyście? Są stronę wcześniej, na zdjęciach przed ognikami. To pierwsze tegoroczne kwiaty i widać je nawet z okna. Ciekawe kto jeszcze takie ma?
Paradoksalnie oczary są, a kiełków cebulowych u mnie jakoś nie widać, może końcówki krokusów i przebiśniegów, ale tak małe, że nic im nie będzie choćby duży mróz przyszedł.
Kondzio 16:10, 05 sty 2014

Dziennik ogrodowy piękny lenistwa tyle zazdroszczę hi hi hi oczar śliczny
Madzenka 16:26, 05 sty 2014

Skoro oczar kwitnie to chyba już przedwiośnie?
Urszulla 17:24, 05 sty 2014

Gabrysiu ,
oczary są piękne
możesz pokazać go w całości jak wygląda i gdzie na rabacie go umieściłaś,
a jak prezentują się latem?
coś mało o nich wiem
Ostrokrzew ma piękne obrzeża na listkach
mira 17:49, 05 sty 2014

oczar z wiosną kojarzę a ostrokrzew z zimą to już nie wiem co jest grane
a dziennik szkoda gadać bo zazdroszczę - gdzie ludziska takie kupują i dlaczego nasi nie wpadli na takie produkcje - za dużo tego dlaczego

pozdrawiam