Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Szmaragdowy Zakątek 00:14, 09 mar 2014

Do góry
Policzyłam głosy, na razie prowadzi wersja nr 7, ale ostateczny wynik głosowania podam jutro.

Domi, Agnieszka_B, pani przyroda, Luki, Marzena2007, Sebek - dzięki za oddanie głosów, bardzo mi pomogliście

monteverde – dzięki za cenne rady i sugestie, na pewno skorzystam

Bogdzia – odpozdrawiam bardzo, bardzo życząc słonecznej niedzieli

ana_art – Aniu oczywiście , że to dwie różne rabatki, szczegóły wyjaśniam na str.64
Bukszpanowo cisowy początek ogrodu :) 00:10, 09 mar 2014

Do góry
Łukasz już idealnie Ci wyciachał bukszpan czerwonym kółkiem Choć wiem, że kusi to jednak zaczekaj jeszcze ten tydzień Teraz codziennie niech dostaną po wiaderku wody
Szmaragdowy Zakątek 00:04, 09 mar 2014

Do góry
Ja też za 7 Tylko żółtego cisa zmieniłbym na hortensję bukietową
Rewolucje ogrodowe Pauli 00:00, 09 mar 2014

Do góry
Skoro Sylwia działa to nie będę mieszać, bo będziesz mieć mętlik w głowie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:56, 08 mar 2014

Do góry
Paulaa napisał(a)
Sebek masz może gdzieś siebie tawułę? albo goldmund albo golden princess?

i jakbyś mógł zerknąć na ten wątek:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2827-prostokatna-rabata

najpierw chciałam zrobić tak jak w wersji 1 ale teraz skłaniam się bardziej ku 2 ale:

Czy zamiast penduli (jak nie dostanę ) pasowałby mariken? albo 1 albo 3 szt (ustawione jakby w stożek) + do tego zamiast żurawki Heuchera 'Berry Smoothie dać citronella/ lime marmalade?

zamiast tawuł zwykłe bukszpany kulki + wypełnienie lawenda? lub trawy frosted curls?

reszta bez zmian tzn miskanty morning light i l-ka z bukszpanu + kostka

co myślisz?

czy zostawić tak jak jest?

Mam tawuły i sobie je bardzo chwalę - są bezproblemowe i ładnie wyglądają nawet teraz, bo pojawiają się już zalążki liści.

Mariken też w sumie mógłby być, ale wydaje mi się on za mały na tak dużą powierzchnię - chyba, że kupisz duży okaz lub właśnie trzy

Możesz zamienić żurawki, jednak wyróżniłbym to drzewo właśnie bordowym kolorem - świetnie by tam pasował - a berberysy kosztują teraz tyle co żurawki, są mniej wymagające i nie ma ryzyka, że je zjedzą opuchlaki

Lawenda rośnie jako duży krzaczek, więc bardziej poleciłbym właśnie te turzyce - lub odmianę "Amazon Mist"
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:44, 08 mar 2014

Do góry
Fotek dzisiaj nie będzie, ale jutro postaram się wgrać Na razie idę spróbować spełnić prośby skierowane do mnie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:42, 08 mar 2014

Do góry
Raczej niemożliwym jest, by trafić do każdej z osobna, więc składam życzenia tu

Z okazji Dnia Kobiet chciałem Wam życzyć przede wszystkim dużo zdrówka i szczęścia, uprzejmości ze strony innych, uśmiechu każdego dnia oraz żeby Wasze rabaty zawsze wyglądały pięknie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:34, 08 mar 2014

Do góry
Sebek praca Cię dzisiaj chyba kocha. Prace ogrodowe były, domowe też i jeszcze teraz rozrywamy Cię tutaj Ustawiam się w kolejce po pomoc na moim wątku w sprawie adoptowanego buksika.. Dałbyś jeszcze radę zerknąć
W końcu mamy dziś Dzień Kobiet !
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 21:26, 08 mar 2014

Do góry
Sebek masz może gdzieś siebie tawułę? albo goldmund albo golden princess?

i jakbyś mógł zerknąć na ten wątek:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2827-prostokatna-rabata

najpierw chciałam zrobić tak jak w wersji 1 ale teraz skłaniam się bardziej ku 2 ale:

Czy zamiast penduli (jak nie dostanę ) pasowałby mariken? albo 1 albo 3 szt (ustawione jakby w stożek) + do tego zamiast żurawki Heuchera 'Berry Smoothie dać citronella/ lime marmalade?

zamiast tawuł zwykłe bukszpany kulki + wypełnienie lawenda? lub trawy frosted curls?

reszta bez zmian tzn miskanty morning light i l-ka z bukszpanu + kostka

co myślisz?

czy zostawić tak jak jest?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:51, 08 mar 2014

Do góry
Nie wiem czy jestem nieoceniony, ale na pewno padam dziś na buzię....
Melduję, że podzieliłem trawy i posadziłem kilka na froncie, kilka na rabacie przy ciurkadełku, a resztę na nowej bylinówce Miałem ją robić po maturach, ale zacząłem już wozić kompost na nią i zacząłem powoli obsadzać Dodatkowo polatałem żywopłocik na froncie własnymi bukszpanami (dumny z nich jestem jak nie wiem - porosły śliczne - ale tfu tfu ) Następnie zgrabiłem znów trawę, bo naniosło się na niej dużo liści traw, resztek bylin itd.Na koniec posypałem część rabat i trawnika wapnem co go przypadkowo kupiłem i podlałem cały ogród W międzyczasie miałem w domu gości....Chyba pobiłem swój czas na przebranie się w czyste rzeczy, bo przy klęczeniu na ziemi i wożeniu kompostu wyglądałem co najmniej strasznie O - i jeszcze domek skończyłem przed chwilką sprzątać....Teraz mam dylemat czy oddać się obowiązkom czy wgrać zdjęcia, bo dużo kwiatków się pojawiło
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:47, 08 mar 2014

Do góry
Paulaa napisał(a)
Sebek dziekuje, no mowilam ze jestes nieoceniony

Sebuś w takim razie to ja też o pomoc proszę (str 63 - wersja bogatsza, str 65 - wersja nie co "okrojona")
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:23, 08 mar 2014

Do góry
Sebek dziekuje, no mowilam ze jestes nieoceniony
Rewolucje ogrodowe Pauli 00:21, 08 mar 2014

Do góry
Tam mi sebek pod oknami nie wejda 3 stozki nie wiem czy widziales fotke na 1 stronie tam jest ok 80cm szerokosci
Lawenda da mi rade w niepelnym sloncu
Z chodniczkiem fajny pomysl- podoba mi sieale dawac cos jeszcze do tego?
A co myslisz o tych naprzemiennych powtorzeniach w kwadratach?

quote=Sebek napisał(a)]Hmmm....po jednym stożku przed oknami wydaje mi się za mało - albo dodaj po drugim albo niech będą dwie kulki i trzy stożki. Wypełnieniem może być runianka, trawy, żurawki - cokolwiek chcesz
Z chodniczkiem fajny pomysl- podoba mi sieale dawac cos jeszcze do tego?

3) tam mogłyby wystawać z tych kwadratów lawendy albo róże - i od razu mamy kolor
D - drzewka rozszerzyłbym po całości - czyli trzmielina - dwie kulki - trzmielina
Ogród cioci 00:17, 08 mar 2014

Do góry
Luki napisał(a)
O mamuniu cóż za okrutne zdjęcia
Cudowny widok, teraz tylko czekać na realizacje

Jakby Sebek zawołał, jak żyć, gdzie miłosierdzie?
Rewolucje ogrodowe Pauli 00:10, 08 mar 2014

Do góry
Hmmm....po jednym stożku przed oknami wydaje mi się za mało - albo dodaj po drugim albo niech będą dwie kulki i trzy stożki. Wypełnieniem może być runianka, trawy, żurawki - cokolwiek chcesz

3) tam mogłyby wystawać z tych kwadratów lawendy albo róże - i od razu mamy kolor

D - drzewka rozszerzyłbym po całości - czyli trzmielina - dwie kulki - trzmielina
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:59, 07 mar 2014

Do góry
Nikita - jutro mam zamiar podziałać trochę - zamiast dolomitu kupiłem sobie 20 kg wapna o nazwie dolomit i jutro nim sypnę pod lawendy i róże - dziś te drugie obciąłem, z lawendami nie zdążyłem Jutro też może zreorganizuję rabatę frontową i posadzę tam trawki z przechowalnika

Paula - już pędzę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:46, 07 mar 2014

Do góry
Sebek mógłbyś do mnie zajrzeć na 5 stronę i pomóc
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:54, 07 mar 2014

Do góry
Sebek co tam ogródkowo u ciebie słychać ? Ja znowu reorganizuję rabatki.
Weekendowo pozdrawiam
Koszyczki, skrzyneczki i inne drobiazgi 20:50, 07 mar 2014

Do góry
Zerknij również na wcześniejsze strony
Duży taras potrzebuje wsparcia 20:49, 07 mar 2014

Do góry
Zerknij tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1992-drzewa-krzewy-byliny-zimujace-do-donic
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies