Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:15, 26 cze 2018

Do góry
Jeszcze takie cudo w ogródku miała

Nie wiedziałam, że one takie duże są
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:11, 26 cze 2018

Do góry
U sąsiadki wczoraj upolowałam

Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:04, 26 cze 2018

Do góry
Nasz nowy domownik podwórkowy

Zarys ogrodu 13:02, 26 cze 2018

Do góry

Witam serdecznie,

niedawno kupilismy dom. Dzialka jest nowa, trawa z rolki oraz tuje od strony ulicy (cala sciana tuj) i od prywatnej malej drogi dojazdowej - jedynie kawalek do poczatku wiaty. Dzialka jest kwadratowa, kolo 25 m dlugosci jedna strona. W gornym prawym rogu chcialam dac duza hustawke, zeby na tarasie sie miejsce zrobilo i zeby miec taki zakatek wsrod kwiatow dla siebie. Bardzo prosze Was o podpowiedz:
1) zarys rabat - mam juz kupione: kaliny koralowe x4, krzewuszke cudowna x2, krzewuszke czerwona x2 - myslalam zeby je dac dookola hustawki (rabata ta ma 5m x 5m, funkie x 4,
2) bardzo chcialabym zrobic rabate z mistantem gracillimus oraz hortensjami limkami i jakims dolnym pieterkiem (moze zurawki)
Strona do zagospodarowania lezy po stronie poludniowo-zachodniej.

Z gory bardzo dziekuje za wszelka podpowiedz.

Przepraszam tez za bledy w pisowni, niestety chwilowo mam ustawiona zagraniczna klawiature.
Ogród pod akacjami 13:00, 26 cze 2018

Do góry
Witam.

mirkaka napisał(a)

Witaj, pięknie masz w ogrodzie, bogactwo bylin, kwiecia
Czy ta wysoka roślinka żółtawa chmurka to jakaś rutewka?
Gipsówka imponująca, ona lubi sucho i piaszczysto?

Ta żółta chmurka to rutewka.

Moja gipsówka rośnie na szczerku. Na wiosnę miała dużo wilgoci i jest ładna. Nie mam ziemi piaszczystej w ogrodzie, więc nie wiem jakby się zachowała

Pozdrawiam
Maria J.
Ogródkowe perypetie:) 12:57, 26 cze 2018

Do góry
Pokaż dzieciakom jaki

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 12:52, 26 cze 2018

Do góry

Huh... jeszcze dodatkowo - no bo nie oprę aby zrobić dla Was małą wrzutkę kilku letnich fotek z mojego ogrodu:

Matane!
Jan
Plamy na trawniku 12:39, 26 cze 2018

Do góry
Witam po czasie

W związku z radami postanowiłem areować i wygrabić miesca przesuszone. Całość nawiozłem nawozem wieloskładnikowym Rosafert +- 2 kg na 1m2. Opryskałem chwastoxem w dawce z opisu i topsinem. Skosiłem dobrze podlałem i wyjechałem na wakacje. Po przyjeździe tj tydzień czasu trawa wygląda jak przepraszam łaciata krowa. W miejscach gdzie jest opalona zauważyłem że nawóz jest mało rozpuszczony Podlewaczki ustawiłem na 30 min na sekcję 4 rano codziennie ale i tak chyba lipa ponieważ w Polsce podobno było grubo bez grama deszczu.

Efekt taki aktualnie poprzypalana przerzedziła się słabo rośnie to widok po tygodniu od koszenia. Jedyny plus nie ma grzybów.

'Chashitsu' - Herbaciarnia japońska, ogród trójkątny 12:34, 26 cze 2018

Do góry
Yahoo!
Obiecałem Wam że wrzucę fotki z domku narzędziowego którego no co tu dużo mówić - no męczę już się z nim od dłuższego czasu. Zakończenie pewnego etapu prac cieszy zwłaszcza jeśli samemu się to wykonuje.
Jak widać - dach trój spadowy zakończony a fotki pokazują oczywiście wykonanie części prac - bo przede mną około 30% tego co planowałem, gdyż mam jeszcze w planie zrobienie ścian - mimo to zdecydowałem się na pokazanie Wam tych fotek na wątku:

ta fotka pokazuje domek z dalszej perspektywy oraz od strony sąsiada

zaś te sceen'y pokazyją domek od strony ogrodu

to ujęcie pokazuje na drugom planie w głębi ogrodu lekko na prawo - Chashitsu i jak widzicie styl i wygląd domku narzędziowego nawiązuje charakterem do wcześniej już wykonanej w głębi ogrodu herbaciarni.

Matane !
Jan

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:32, 26 cze 2018

Do góry
Kochani, jak zagospodarować ten wydzielony obszar?
Strona północno-zachodnia,bajzel łokrutny,brak zmysłu ogrodniczego zachodzące słońce litości nie miało i spaliło bukszpan i żurawki ...:/

Na działce mam stary sad, kilka bukszpanów,brzozy, wierzby świerki i milion pińcet rudbekii i nagietków- teściowa siała...

HELPUNKUUU!

Za każdą wskazówkę serdecznie dziękuję
Działeczka Asi :) 12:28, 26 cze 2018

Do góry
Nowocześnie z różAnką :D 12:23, 26 cze 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Dostalam fote od tescia to Wam pokaze

Będę meble jak u Edyty za co jej BARDZO DZIEKUJE!!!
Podeślesz linka do Edyty mebli? zaciekawiły mnie bo jedyne co kojarzę to z betonowymi blatami stoły a meble stalowe z poduchami takimi z Ikei ale tu chyba za rzadko wypełnienia są pod poduchy o ile nie idzie na to drewniana konstrukcja, hmmm...
Droga do spełnienia 12:07, 26 cze 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

Bardzo mi się podoba u Ciebie, kolekcja lilii piękna. Anabell strong masz czy zwykłe? Ogromne kule, imponujące
Chelsea Flower Show 2018 11:58, 26 cze 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, ciekawa jestem, jak są sadzone rośliny w tym kwadracie. Czy jest tam jeden niski wypełniacz, a pomiędzy nim powsadzane inne rośliny? Czy jeszcze jakaś inna metoda?
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 11:45, 26 cze 2018

Do góry
ok. Wysłałem. Dzięki.

mam jeszcze pytanie odnośnie usuwania martwych/zainfekowanych pędów. Zdjęcie poniżej: czy powinienem obcinać nawet tak krótkie objawy infekcji/obumarcia ? Nie wiem jak drobiazgowo do tego podejść.

Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:36, 26 cze 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Takie bym jeszcze ze dwa, trzy chciała

Sylwuś, co to? Ale ładne!
Anulajda w raju 11:34, 26 cze 2018

Do góry
Soeur Emmanuelle albo jak kto woli Dieter Muller
Wśród brzóz i dębów 11:28, 26 cze 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Basiu, może jest jeszcze coś w moim ogródku czym mogłabym się podzielić z Tobą, pomyśl i napisz.

Dostałam od Ciebie kiedyś taką roślinkę:

Nie pamiętam jak się nazywa. Jeśli Ci się za bardzo rozrosła, to chętnie przygarnę. Za sadzonkę żółtej trzmieliny też będę wdzięczna.
Anulajda w raju 11:16, 26 cze 2018

Do góry
Princess Alexandra of Kent

i Novalis (gdzieś tam przebija się)
Ogród w remoncie 11:14, 26 cze 2018

Do góry
Brzozom chyba dobrze,wypuszczają nowe listki

A żywopłotowe derenie ,patyczki sadzone jesienią już takie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies