Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 15:54, 08 maj 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Sylwia, jeśli to ma być szczelny , ładny żywopłot, to niestety trzeba go drastycznie przyciąć 30-35 cm od ziemi. Tylko wtedy zagęści się od dołu i nie będzie miał łysej nogi i czupryny na górze (czasem w zieleni osiedlowej się takie spotyka). Jeśli na tej wysokości będą boczne odgałęzienia, to zetnij im delikatnie końcówki.

Popatrz jak zagęścił się mój żywopłot bukowy po ostrym cięciu. Ma 3 lata i dopiero w tym roku puszczę go w górę.

Haniu bardzo dziękuję twój bukowy dobrze znam i z zimy i z wiosny...tak żal obcinać tyle zielonych gałązek ale jak mus to mus !
Plamy na trawniku 15:42, 08 maj 2018

Do góry
Mija ponad tydzień od ostatniego postu, zrobiłem kolejne zdjęcia. Plamy na pewno się nie wyrównały, ale też chyba nie są gorsze (różnica w nasłonecznieniu też swoje robi. W takim razie wydrapywać wszystko to co jasne? To nie lepiej cały trawnik zaorać i założyć od nowa? Podobne plamy miałem w tym czasie, choć chyba trochę mniej żółte https://www.ogrodowisko.pl/watek/790-klopoty-problemy-z-trawnikiem?page=199
Obecny stan trawnika. Na drugim zdjęciu po prawej stronie jest fragment trawnika, który jest zielony a na większości zdjęcia ta żółta plama.

Zbliża mi się nawożenie i nie wiem czy nadal czekać i podlewać, no bo ile można czekać i liczyć aż się poprawi.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 15:36, 08 maj 2018

Do góry
chwilowo jestem
To kuklik 'mai tai'.
Ogród pod lasem 15:33, 08 maj 2018

Do góry
Jak tam dziewczyny? Co robicie w ten piękny dzień? Ja dziś zrobiłam wypad na starocie, ale przy okazji kupiłam też kilka kuklików i stewarcję. Taki jej kącik zaciszny znalazłam.

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:14, 08 maj 2018

Do góry
Białobok początek

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:51, 08 maj 2018

Do góry
Heliotropy obskubałam z tych suchych (chorych?) liści i daje im drugą szansę, jak będzie przyrastać tych chorych liści to wywalę, trudno
Popryskałam rano Polisectem na czerwone paskudztwo na liliach. Jedna poskrzypka siedziała na lilii i właśnie obserwowałam jak reaguje na specyfik (okrutne?)
Kilka sekund i po niej
Dla pamięci: Klona też popryskałam polisectem, owada żerującego nie widać ale coraz więcej pogryzionych liści. Nie mam pojęcia co go żre. w ub. roku taka piękna gąsienica na nim siedziała, być może to to samo>
Właśnie znalazłam: ujawnił się w ubiegłym roku 9.sierpnia , czyli znacznie później, teraz pewnie jest w trakcie....no właśnie w jakiej teraz może być formie, gdzie go szukać?
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:46, 08 maj 2018

Do góry
Pobawilam się chwilkę, trochę wyrównałam górki i doliny na rabacie, bo już mnie wkurzalo to wszystko.. poza tym ziemia pył z wierzchu a dalej zbita-i tu przydały mi sie te rękawiczki z pazurkami choc głęboko nimi nie wejdę w ziemię-ale zawsze coś. Do mojej gleby to z widłami chyba trzeba

I dosypana drobna kora, od razu mi się buzia śmieje

Ale to tylko kawałek rabaty-ten mniej zarośnięty, reszta czeka na tulipanowe wykopki.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 14:17, 08 maj 2018

Do góry
No wreszcie jestes

co to za roslinka?
Agcia napisał(a)
Kilka wiosennych fotek z ogrodu i okolic.

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 14:01, 08 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Zeszłoroczna hosta od Toszki z gratisem - siewki ciemiernika

Uwielbiam młode przyrosty na buksach, są takie soczyste

Hosta Fire Island

Jaka boska hosta ta Fire Island, musze ja zakupic koniecznie!
Ranczo Szmaragdowa Dolina 13:59, 08 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Obiecałam dziewczynom dać namiar na preparat przeciw kleszczom w ogrodzie, dziś w sklepie cyknęłam fotkę

To ja taki sam wczoraj w Casto oglądałam ale cena 39zł.
Muszę u siebie też prysnąc bo kleszcze są. W niedzielę syn do mnie z psem przyjechał to tak go atakowały jak biegał że aż się wystraszyłam ile tego dziadostwa mam.
Ps. Sylwia a ty u siebie tym pryskałaś, działa?
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:53, 08 maj 2018

Do góry

Purple Fountajn senior i młodziak kupiony 3 lata temu za 6zł

Maigold i prof. Byczkowski, ten drugi po jesiennym przesadzeniu nabiera sił

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:45, 08 maj 2018

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tutaj podziękowania dla Kasi z ogrodu złudzeń i niespodzianek oraz dla Mai Popielarskiej, które to dziewczyny oddały mi stare niepotrzebne, betonowe płyty, aby oto mógł powstać wokół domku taras z prawdziwego odzysku, bowiem wszystkie materiały, zbierane latami, tutaj zebrane w jedną nawierzchnię, dały pożądany efekt.

Jaki? Myślę, że znakomity, bo nam się podoba ogromnie.
Witek wykonał pod moim "okiem" wszystkie autorskie detale zdobnicze.

Kilka pomysłów:

I tak ogród Babci Jasi wrócił Myślałam, myślałam ... gdzieś już to widziałam ... No przecież u Babci Jasi! Sir Geoff Hamilton się kłania Zasadziłam w tym roku różę jego imienia, ciekawe jak będzie się sprawować. Mam pokuszenie na takie ozdoby. Jest pięknie
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 13:44, 08 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

Wiesz co, ona teraz taka żółtawa, ale wydaje mi się, ze później będzie bardziej w limonkę, bo ile dobrze pamiętam-tu widać ją na fotce-bardzo rzuca się w oczy

Kasia, a co to za drzewa masz takie ładne, jakoś mi umknęło, a piękny odcień zieleni mają??
P.S. Trzymam za Ciebie kciuki, bo to coraz bliżej... Fajnie jak się dzieci rodzą...
Mała działka - wielkie nadzieje 13:42, 08 maj 2018

Do góry
Ja tam wolałabym poszerzyć i zakończyć skosem rabatę, żeby było miejsce na dojście do komórki i swobodne otwieranie drzwi

Coś w ten deseń - oczwyiście skos dopasowany do łuku np jak drzwi się otwierają
Ogrodowe marzenie Mrokasi 13:41, 08 maj 2018

Do góry
mrokasia napisał(a)

Lecę sobie od dołu i patrze co u Ciebie, dotarłam do zdjęcia, hmm to chyba grab formowny fajnie wygląda, przesuwam dalej, i szok to jest tuja. Super to wyszło.
Mój zakątek - początki 13:36, 08 maj 2018

Do góry
O takim rozstawie myślałam, ale czy to ma sens?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:34, 08 maj 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Wieża- proszę bardzo!

Nic tylko musisz tuje puścić wyżej.
Sezon 2017 u Hanusi 13:31, 08 maj 2018

Do góry
Haniu, Haniuuuu, kwietnie mi pigwa tak jak obiecywałaś doczekałam się, jupiii
dla Ciebie kwiatuszek z tejże :-*
Moja codzienność - ogród Oli 13:21, 08 maj 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Miły widok, gdybym była przechodniem, zwolniłabym kroku.
Kiedyś będzie tu ogród 13:09, 08 maj 2018

Do góry
Piwonia drzewiasta od Mariusza zaczyna pokazywać kolorek.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies