Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Za drzwiami do ogrodu...

Za drzwiami do ogrodu...

anpi 00:31, 24 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajny pomysł na okienko

Mam jeszcze drugie takie ,już pomalowane czeka na aranżację...

Sylwia,ty masz dużo różnych roślin może pomożesz mi zidentyfikować ten olbrzymi oset,który zasiał się i się rozrasta w wiejskim ogródku u teściowej,to jakiś odmianowy?

anpi 01:01, 24 cze 2018

Takie różne...
Adela 14:49, 24 cze 2018

Witaj Aniu,
Masz śliczny bajkowy ogródek. Uroku dodaje biała architektura ogrodowa i dobór fantastycznie skomponowanych nasadzeń.
Też bym chciała, aby mój Hamulcowy zechciał być RM. Marzeń ogrodowych mam dużo, z wielu muszę rezygnować, bo sama nie podołałabym.
Spacer po Twoim ogrodzie i ogrodzie Kasi (Katkak) sprawił, że coraz częściej zaczynam myśleć o bajkowym zakątku dla moich wnuczek. Pewnie sprawiłabym im radość
Pozdrawiam
anpi 21:54, 24 cze 2018

Elu witam Cię za drzwiami mojego ogroduCieszę się że mój ogród kojarzy Ci się bajkowo... dla mnie on właściwie jest trochę oderwaniem od rzeczywistości...
Trzymam kciuki aby Twoje marzenia się spełniały!Bajkowy zakątek sprawi radość dzieciakom i frajdę Tobie- tak myślęBędę do Ciebie zaglądać co tam wymyślisz
Ja dzisiaj zrobiłam sobie tabliczkę na drzwi do ogrodu ze starej deski do krojenia.Muszę ją jeszcze tylko kilkakrotnie polakierować.
gogo 21:56, 24 cze 2018

Witaj Aniu, Twoja ceglana brama i biała architektura to coś w moim stylu- mam skromną białą kratkę z różą pnącą czerwoną i nic więcej . Twoje piękności chyba mnie zainspirowały i muszę to zmienić, choć nie wiem jeszcze co to będzie.Pozdrawiam
anpi 22:53, 24 cze 2018

gogo napisał(a)
Witaj Aniu, Twoja ceglana brama i biała architektura to coś w moim stylu- mam skromną białą kratkę z różą pnącą czerwoną i nic więcej . Twoje piękności chyba mnie zainspirowały i muszę to zmienić, choć nie wiem jeszcze co to będzie.Pozdrawiam

Chętnie służę, inspiruj się.Biel fajnie podkreśla roślinki
Też podobają mi się rojniki, ale nie mam ich zbyt dużoMam też trochę rozchodników ,ale muszę obfocić
paniprzyroda 23:11, 24 cze 2018

New Dawn może okazać się za duża do tej ślicznej pergoli. U mnie to potwór Wycięłam zimą i wiosną dwie trzecie pędów i z powrotem zarosła bramkę. Okienko z rojnikami urocze
anpi 23:39, 24 cze 2018

paniprzyroda napisał(a)
New Dawn może okazać się za duża do tej ślicznej pergoli. U mnie to potwór Wycięłam zimą i wiosną dwie trzecie pędów i z powrotem zarosła bramkę. Okienko z rojnikami urocze

U mnie rośliny, które u innych są potworami u mnie jakoś nie chcą nimi być albo czekam na to bardzo długo (margiel, kreda, piach, najpierw zbieram na szpadel piach a potem kuję olbrzymie dołki kilofem na przygotowane podłoże)Ale gdyby...to najwyżej będę ciąć,albo przesadzaćA jaką różę byś tam widziała?
anpi 00:04, 25 cze 2018

Podpatrzone u Betki pergole- dzwony zakupione , 2 pomalowane na jedyny słuszny kolor... i postawione.Ale dostały je nie róże, ale będą próbować ujarzmić budleję i krzewuszkę która się jakoś pokładała.

Chyba muszę jednak równo trzymać aparat
sierotka 06:43, 25 cze 2018

Aneczko masz swój kawałek raju pięknie I ciągle coś tworzysz