Moje żurawki tez mocno podupadły od larw opuchlaków, zaczyna mnie wnerwiać ciągłe czyszczenie korzeni, dzielenie, nigdy nie wygląda to ładnie.
Już myślę o wymianie na coś innego, a berberys to dobra pomysł.
Danusiu dziękuję.
Kamyki są właśnie w tym roku wymienione, więc nie myślę o wymianie
Jak kupowałam, to stały pod dachem i wydawało mi się, że są szare - jak przyjechał bigbag 1,2tonowy to było za późno
Teraz muszą pasować niedługo się trochę pobrudzą, a kiedyś ... będę mądrzejsza
Jeszcze raz dziękuję za Twój piękny projekt i Ogrodowisko.
Ślicznie zrobiłąś ogród Jedyne co mi sie wydaje niedobre, to zbyt jasne kamyki. Nie myślałaś o zamianie na szare? będą grały z kostką, a tak nie pasują
Dobrze wiedzieć gdzie podziewa się matka chrzestna moich hortensji
powoli zabieram sie za wkopywanie moich 25 piękności do ziemi. zastanawiam się jeszcze co im dosadzić do towarzystwa żeby w maju-czerwcu kiedy hortensje jeszcze nie kwitną nie było "pusto" na rabacie. myślałam o różach ale myśle ze nie polubiły by się z hortensjami. no i obawaim się mszyc....
Dach zaczyna się na jakiś 3 m ??? na parterem, czyli wielkiego drzewa nie posadzę, ale mam zamiar posadzić na przeciwko ściany, na przedpłociu graby fastigiaty, zeby przesłonić właśnie tę ścianę. Aczkolwiek brakuje mi właśnie czegoś wyższego przy samej ścianie, tylko jakie drzewo??? Szału u nas nie ma. Zastanawiałam się nad miłorzębami, może rozpinanymi na linach, albo ambrowiec kolumnowy????
Najchętniej posadziłabym tu szeroki żywopłot po obu stronach, ale te róże...? Może jednak z nich zrezygnować, ale będzie foch ze str ojca i jeszcze sam mi tu kwiatków nasadzi
Geometria jak najbardziej, ale jakkkkk????