Chciałam pokazać Wam moje cisy . W zeszłym sezonie ostro przycięte w tym roku mają cudne przyrosty. Nawet dwa ogromne skrócone o dwie trzecie prawie odbijają z pnia. Koniecznie muszę znaleźć im fajną miejscówkę bo coś czuję ,że jeszcze dwa trzy sezony i będą zachwycać
Jolu, ja wczoraj i dzisiaj pracowałam i podlewałam. Puściłam wodę z węża, którego położyłam pod rośliny i tak się sączyło. Przyjemne z pożytecznym. W tym roku roślinki mnie rozpieszczają. Nie mogę napatrzeć się na floksy szydlaste.
Aniu kaliny są cudowne, mam ich kilkanaście gatunków , ale ChL nie mam , mam z tego okresu Bodnantską Dawn.
Teraz zachwyca koreańska Eskimo
Takich przysięg już nie składam, bo i tak nie dotrzymam i po co się denerwować
Ja z kijami chodziłam 3 lata temu przez rok codziennie 10 km i wyglądałam tak, jak chciałabym wyglądać teraz
Wracam do tego i zaczęłam chodzić... już się lepiej czuję i mam nadzieję, że nim wyjadę na wczasy będzie ze mną lepiej
Mam dwa miesiące, po drodze wesele chrześnicy
Z dietką nie problem bo teraz nie chce się jeść i pomidory są tanie
Gratuluję wytrwałości i sukcesu!
Bogdzia Bożenko, to jest magnolia Yellow Bird. Dziękuję za pochwałę. Ten rok, pki co nas rozpieszcza. Zawiązało się dużo owoców. Szkoda, że jest tak sucho bo jak roślinki to wykarmią.
Aguś no jak możesz, masz przecudowny ogród i to jest Twój RAJ!
Cieszę się bardzo, że podoba Ci się u mnie, miło mi Cię gościć ilekroć zechcesz do mnie zajrzeć
Otóż powoli powstaje mega rabata.... Już już zaczęłam ja wysypywac kamieniem ale stopnelam bo chyba nie chce żeby rośliny się wyraźnie od zaczął a na kamyki beda
. Docelowo to ma być na styk zarośnięte ale jednak kamyk spomiędzy roślin wyziera zawsze... Problem jest jednak taki ze tego kamienia musi być bo. Po nim idzie Pan do szamba...... I łączy się ze ścieżka z krawężników...i jak to teraz połączyć kamień z kora żeby połączenie było płynące... Najchetniej bym podobny efekt uzyskała ale przy moim jasnym kamieniu będzie to zbyt wyrazne https://pinterest.com/pin/355502964330456328/?source_app=android
Zobaczcie a potem dokładniej wyjasnie
Tam. Gdzie wyspany kamyk tam dojście do szamba... Muszę rozsadzic ice dance bo jeszcze rosną w prostokacie zasłaniając dekle od szamba
Czas Viburnum>>>
różne odmiany plus dzisiaj nabyte (fotki jutro) dziś tylko zapis ku pamięci
ta chyba najpiękniejsza, pachnąca, ukochana
a nowo nabyte to:
Viburnum plicatum "Lanarth"
Viburnum plicatum "Kilimandjaro Sunrise",
Viburnum plicatum "Popcorn"
dla dwóch jest miejscówka, dla jednej ?....
Coprawda to nie jest V.P. Thomentosum, na którą nadal choruję, ale były tak okazałe egzemplarze, że trudno było się oprzeć.
Fotki jutro
Zaczynamy ( przeklnę chyba tego nowego laptopa, muli niemiłosiernie)
strasznie sucho, a trzeba było ziemie wykorytować i nadać kształt
kładziemy włókninę pod kamień
stopnie ułożone