Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kompostownik"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:32, 15 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Malujesz kompostownik?a z czego masz zrobiony?

Kompostownik mam taki zwykły, zbiliśmy z desek i chyba z zewnątrz pomaluję bo planuję przed nim posadzić zywopłot grabowy, i pózniej raczej już nic z nim nie zrobię.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:22, 15 lut 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Na inne sprawy jeszcze chwila Muszę jeszcze kilka ważnych rzeczy zrobić, np. warzywniak i graby do przesadzenia. Chciałam kompostownik malować ale przy tych opadach chyba się wstrzymam.

Malujesz kompostownik?a z czego masz zrobiony?
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:18, 15 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A co dzis dzialalas Poli? Czy teraz czas na inne sprawy?

Na inne sprawy jeszcze chwila Muszę jeszcze kilka ważnych rzeczy zrobić, np. warzywniak i graby do przesadzenia. Chciałam kompostownik malować ale przy tych opadach chyba się wstrzymam.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:36, 14 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
W jednej skrzyni planuje zioła, a reszta to jakieś najzwyklejsze warzywka, sałata pietruszka, seler, por, rzodkiew, jakaś rukola szpinak się pojawi. W małych ilościach, aby się wykorzystało. Kompostownik będę robił dwukomorowy, chciałbym 3 komory, ale miejsca więcej brak. U mnie na szczęście jest dość schowany i nie rzuca się w oczy.

Asiu wyginanie, zginanie mi nie obce po środku długiej skrzyni będzie wzmocnienie, bardzo nie lubię jak linia prosta nie jest prosta. Deski będą miały 3cm i chyba z modrzewia, bo mam korzystną ofertę w pobliżu.

I u mnie takie najprostsze warzywa na początek. Wczoraj jeszcze eM dokupił sobie tymianek
Kompostownik dwukomorowy dobry pomysł, u mnie problem z jedną komorą ale podobnie jak u Ciebie tak i u mnie brak miejsca.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:35, 12 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
W jednej skrzyni planuje zioła, a reszta to jakieś najzwyklejsze warzywka, sałata pietruszka, seler, por, rzodkiew, jakaś rukola szpinak się pojawi. W małych ilościach, aby się wykorzystało. Kompostownik będę robił dwukomorowy, chciałbym 3 komory, ale miejsca więcej brak. U mnie na szczęście jest dość schowany i nie rzuca się w oczy.

Asiu wyginanie, zginanie mi nie obce po środku długiej skrzyni będzie wzmocnienie, bardzo nie lubię jak linia prosta nie jest prosta. Deski będą miały 3cm i chyba z modrzewia, bo mam korzystną ofertę w pobliżu.

Moze to wzmocnienie pomoze.czego zycze ja modrzewia nie mialam
Jak sie pewne domyslasz,ja tez M bie gdy proste jest proste
Na dowod tego,kupilam kiedys eMowi w prezencie taki "winkiel"(nie wiem czy wiesz co to jakiego) -ekierke o ramieniu ponad metrowym
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:16, 12 lut 2016

Do góry

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:47, 12 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Skrzynie będą 3, 2 sztuki 190x100 i jedna 250x100, miejsce mi się zmniejszyło i do tego kompostownik drewniany będę robić
Ja myślę, że jeżówki fajnie się wpasują w rabaty i troszkę kwiecia będzie

Z wlasnego doswiadczenia: nie przesadzalabym z dlugoscia skrzyn.deski musialyby byc bardzo grube by zniesc napor ziemi.mialam troche dluzsze (dokladnie wymiary nie pamietam ale cos ko 4 metrow) ale ten dlugi bok sie wyginal.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:43, 12 lut 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Skrzynie będą 3, 2 sztuki 190x100 i jedna 250x100, miejsce mi się zmniejszyło i do tego kompostownik drewniany będę robić

Ładne wymiary tych skrzyń a zwłaszcza tej trzeciej Wszystkie na warzywa?
Kompostownik jednokomorowy czy więcej planujesz? Ja właśnie planuję jak swój obsadzić aby nie straszył

Wiesz ja z tym kwieciem to mam dziwnie...u kogoś potrafię się zachwycać i wzdychać do zdjęć z Waszych ogrodów a u siebie wiem, że jak będzie za dużo to będzie dla mnie problem. Ale spróbuję choć z kilkoma jeżówkami
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:37, 12 lut 2016

Do góry
Ogród z pergolą 20:02, 11 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
też będę robić kompostownik i mam zamiar wylać posadzkę i zrobić go z pustaków, widziałam takie z palet nieźle to wygląda ale to nie jest jednorazowa robota w końcu palety przegniją.....
Anita, czy to dobry pomysł? Przecież trzeba zapewnić kompostowi dostęp powietrza?
http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113408,14396899,Kompostownik__najlepszy_do_Twojego_ogrodu.html
Ogród z pergolą 20:00, 11 lut 2016

Do góry
Anita na twoje hektary to duzy kompostownik potrzebny, mi taki wystarczy
Ogród z pergolą 19:49, 11 lut 2016

Do góry
też będę robić kompostownik i mam zamiar wylać posadzkę i zrobić go z pustaków, widziałam takie z palet nieźle to wygląda ale to nie jest jednorazowa robota w końcu palety przegniją.....
Ogród z pergolą 19:39, 11 lut 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Przecież do kompostownika wrzcasz, tylko to co gnije i się na kompost przerabia, broń Cie wrzucać np. mięso. Jeszcze nie słyszałam, żeby się komuś coś w kompoście zalęgło. Zrób sobie kompostownik, a nie później to co wurzucasz kupujesz na Samitariuszek

Juzia napisał(a)

Idź poczytaj o kompostowniku i co się do niego wrzuca

dobra już dobra bez krzyków mi tu zrobię przecież kompostownik
musimy tylko uprzątnąć za kanciapą bo tam go planowałam
powiedzcie mi tylko jednoznacznie czy paletę na podłogę też położyć? bo będę go robić z palet, dużo zostało po budowie
Anna i Ogród 17:41, 11 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja też bym już je sadziła. Na wiosnę zacznę kopanie. Chyba najpierw posieję gorczycę aby użyźnić ten ugór.

Czasem to po prostu strasznie żałuję że nie mam swojego kompostu. Nawet nie wiem jak się do niego zabrać. Kiedyś chciałam kupić taki plastikowy kompostownik ale nie wiem czy taki będzie dobry.

O widzisz, ja też się nad sianiem gorczycy zastanawiam bo u mnie też ziemia słaba. A wiesz może po jakim czasie od zasiania można tam już sadzić?
Anna i Ogród 13:46, 11 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Ja też bym już je sadziła. Na wiosnę zacznę kopanie. Chyba najpierw posieję gorczycę aby użyźnić ten ugór.

Czasem to po prostu strasznie żałuję że nie mam swojego kompostu. Nawet nie wiem jak się do niego zabrać. Kiedyś chciałam kupić taki plastikowy kompostownik ale nie wiem czy taki będzie dobry.

Ania ja przez kilka lat miałam taki kompostownik i nawet spełniał swoją rolę. Niestety w moim ogrodzie wszędzie był na widoku i się go pozbyłam.
Anna i Ogród 12:32, 11 lut 2016

Do góry

Ogród z pergolą 12:08, 11 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
jedzenia?
Przecież do kompostownika wrzcasz, tylko to co gnije i się na kompost przerabia, broń Cie wrzucać np. mięso. Jeszcze nie słyszałam, żeby się komuś coś w kompoście zalęgło. Zrób sobie kompostownik, a nie później to co wurzucasz kupujesz na Samitariuszek
Ogród z pergolą 11:44, 11 lut 2016

Do góry
Kompostownik sobie zrób a nie odpady bio....
Malutki pod lasem 16:51, 09 lut 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
http://budujesz.info/artykul/trejaz-ogrodowy-wazny-element-malej-architektury-w-ogrodzie,822.html
http://www.pergole.ogrodowe.com.pl/drewniane-oslony-balkonowe-parawany/127-kratka-premium-grubego-struganego-drewna.html
http://www.pergole.ogrodowe.com.pl/drewniane-oslony-balkonowe-parawany/126-kratka-louvre-prosta-zaluzja-ogrodowa.html

Fajne te kratki!Podobają mi sie bardzo.
Ja u siebie będę czymś osłaniac kompostownik (którego jeszcze nie ma), ale nie wiem jeszcze czym.
Z Pszenicznej ... 08:58, 09 lut 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie zajmowały pół przydomowego ogrodu i odziobały z igieł w zimie nawet świerki i jodły
Postawiłam na ogród , ale jak kiedyś się tam przeprowadzę to będę miała kilka sztuk w kurniku z wolierą, swobody nie będą miały na bank nawet zimą , już mi wystarczą bażanty nocujące w ogrodzie i siejące podobne szkody

Ja rany na prawdę z tymi igłami? Chyba im się cholernie nudziło hahaha
Też myślałam o tym by wyznaczyć im konkretne miejsce w ogrodzie. Mam taką przestrzeń gdzie trzymam kompostownik. Tam jest ze 25-30 metrów.
Ale to raczej za kilka lat, teraz skupiam się jeszcze na ogrodzie, kolejnym etapem będzie warzywnik. Chciałabym już w tym roku przygotować miejsce. Pracy dużo, bo teren do zrównania, a chwastów od liku po sam pas Jak na jesień przygotuję to będę zadowolona.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies