Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

Krakus 21:44, 07 kwi 2016

to się dowiedziałem sporo o stipie..moja na razieżyje ale to przez farta bo jak to facet zapominałem podlewac i chyba to jej służyło..na razie ma w bardzo płytkiej skrzyneczce musze popikowac do doniczek...

jak zostanie i przeżyje to się podzielę
07_Rene 09:13, 09 kwi 2016

Ja też czasem wolę wykopać coś, przeryć zimie wybrać chwasty, niż dłubać jak kopciuszek Teraz mam taką sytuację z kosaćcami. Mleczy mam pełno miedzy nimi, jakiegoś trawska, że nie ma innego wyjścia.
kosolka 19:45, 09 kwi 2016

Stipę przepikowałam. Mam 14 doniczek. Ale ciekawe czy chociaż połowa przeżyje..

Reniu - jak dobrze że ktoś mnie rozumie...

Cały dzień spędziłam dziś w truskawach.. Ponad 100 flanc rozdanych i trzy taczki na kompostownik.. Szok. Ale jestem z siebie dumna, bo wytrwałam do końca A teraz ledwo łażę. Na dodatek strasznie zimno się zrobiło..

Kwiatków coraz więcej..

kosolka 19:49, 09 kwi 2016

Ciekawe czy przylaszczki zwyczajne poradzą sobie w ogrodzie..

07_Rene 20:16, 09 kwi 2016

Ja się własnie zastanawiam czy stipę do multipalet czy doniczek...?
U mnie też zimno, ale podzieliliśmy i przesadziliśmy z mężem miskanta giganteusa W ruch poszły szpadle, widły, siekiera... Masakra dosłownie
Białe szafirki super są Pamiętam jak w ubiegłym roku martwiłaś się, że zbyt rzadko rosną, a w tym już tak fajnie gęściutko jest
kosolka 21:41, 09 kwi 2016

Pamiętasz? Tak było! Ale wiedziałam że one szybko się rozrastają, więc czekałam spokojnie.

Z miskantami taka walka? Iluletni ten Twój okaz? Ja się zastanawiam czy moje w ogóle się obudza, maluszki..

Zapomnialam pokazać. Morela kwitnie..

Nie pokaże. Fotki się nie wczytuja.

07_Rene 08:50, 10 kwi 2016

Jak mogłabym nie pamiętać Ciężko nadrabiać wielostronicowe wątki, ale jak się u kogoś bywa systematycznie to się wszytko pamięta

Miskant olbrzymi z jednej sadzonki w doniczce C1 rozrósł mi się w ciągu dwóch lat do średnicy ok 1 metra. Nie mam zdjęć, bo w deszczu pracowaliśmy więc błoto po łokcie Widziałam, że już ruszył, pod ziemią były już nowe odrosty. Trochę późno się za to wzięliśmy, ale trudno. Inne moje miskanty jeszcze śpią.

Ja wieczorami też już odpuszczam forum, bo nic się nie wczytuje ani zdjęcia, ani strony.
Kasya 08:55, 10 kwi 2016

kosolka napisał(a)
Pamiętasz? Tak było! Ale wiedziałam że one szybko się rozrastają, więc czekałam spokojnie.

Z miskantami taka walka? Iluletni ten Twój okaz? Ja się zastanawiam czy moje w ogóle się obudza, maluszki..

Zapomnialam pokazać. Morela kwitnie..

Nie pokaże. Fotki się nie wczytuja.

moje miskany tez jeszcze nie ruszaja, oczywiscie sie martwie bo to pierwsza zima

te dokupione wiosna tez spią jeszcze...

moze dzisiaj sie uda pokazac drzewka owocowe ciekawa ich jestem, jakie juz mialas owoce ?
kosolka 09:30, 10 kwi 2016

Morela

Nie miałam za dużo owoców. Bo być może też pamiętacie że posadzilismy drzewka za głęboko, w naszej słodkiej niewiedzy- szczepieniem pod ziemią.. Jedynie parę czereśni nadawało się do jedzenia. Jabłka i gruszki były skarłowaciale, a morele przemarzly. Zobaczymy w tym roku.. Jesienią okopalismy mocno drzewka, odsłaniając szczepienie spod ziemi.
ren133 13:34, 11 kwi 2016

kosolka napisał(a)
I jeszcze, bo dawno nie było, zielony wianuch na specjalne, urodzinowe zamówienie mojej przyjaciółki.. Drżę czy się jej spodoba...!

Śliczny ten wianek zrobiłaś Zdolniacha