Po dłuższej przerwie... w tym roku cel - drzewa. Podpowiedzcie proszę czy ten świerk hoospibedzie miał wystarczająco durzo miejsca między tymi rabatami?
Za rabatą z wiśnią chciałabym trawy morning light ale nie znajduję. Myślałam o internecie- może ktoś na priv poleci mi stronę...
Liczę na Waszą pomoc przy wyborze drzewek.
Aha i pewnie trawa rozpleninca padła.A może czas jeszcze na nią?
A proszę bardzo! rabata młodziutka,trawki dopiero 2 letnie więc efektu jeszcze nie ma,ale za kilka lat...szałwie mam wszędzie z hortensjami,kocimiętką,trawami.Lubię ją!
Późną jesienią posadziłam peonie na nowo założonej rabacie. Wiosną wydawało się, że nic z nich nie będzie w tym roku, a jednak pokazały się gdzieniegdzie pączki wielkości zielonego groszu. Zakwitną czy od razu oberwać?
Przed przesadzaniem kwitły wszystkie. Po przesadzeniu trochę marudziły i pąki zamierały. W tym roku chyba w końcu będzie dobrze... Odpukać obrywania bocznych pąków nauczyłam się od babci mojego m, piwonie mam po niej. Trochę też już dokupiłam, ale większość jest zastana.
Tak mam tą różę, w różance.cudna róża
w pierwszym roku nie rośnie za wielka.Ja ją przycinam co roku.To nie potrzebuje żadnych podpór.
to wszystko zależy jak zamierzasz Iwonko ją prowadzić,Jak na rabacie w różance ? To w następnych latach trzeba deko przycinać.
A jak na pnąca, to ją prowadzisz przy czymś i nie przycinasz w kolejnych latach
Takie kwiatuchy tez mam
Smagliczka
Czosnki się szykują do kwitnienia
Ja też.
wiosenne hosty, maja zupełnie inną barwę liści, niż później
Hosta Rainbows End
Hosta Super Sage i ciemiężyca.Jeszcze u mnie nie kwitła.
Może wtym roku zakwitnie .
Yellow Polka Dot Bikini