Kilka świerków serbskich ma takie objawy. Posadzone były pod koniec kwietnia a od dwóch tygodni mają takie objawy. Drugi raz pryskane zostały Topsinem ale nie jestem pewna czy to ta choroba.
Witam zaglądających.
Krzaczki, ktore kupiłam są do uzupełnienia rabatek:
lilaki Mayera ( lubię bzy ale do mojego ogrodu są zbyt duże stąd wersja miniaturowa).
Trzmielika biało zielona , wiciokrzew ( na zarośnięcie śmietnika).
Stokrotki afrykańskie - tak to się chyba nazywa. Są to roślinki do doniczek jednak ja sadzę do gruntu. Dają cały sezon kolor i przy moim trybie zapominania o podlewaniu doniczek lepiej się sprawdza.
W Biedronce kupiłam mieczyki - mieszanka -białe, niebieski , fioletowe.
O widzisz, znajomi doceniają Twoj talent
W ogrodzie wcale nie masz chaosu, wszystko jest posadzone z przemyśleniem i pasuje do siebie. Masz bardzo spójny ogrod. Brawo.
Co do obrzeży jeszcze uch nue zamontowałam. Czekam na dostawę kompostu, jako podłoża pod trawę i jak wyrównam teren pid trawnuk będę mogła położyć obrzeża alu.
Powiem Ci, że z trawą tez mam nie łatwo, niby z daleka pięknie ale z bliska chwasty, placki suchej trawy etc. Mieli rację Ci co mowili, ze trawnik to najtrudniejsza do uprawy roślina
Na koniec chciałabym podzielić się moją radością. Wygląda na to że zadomowił się u mnie dereń kanadyjski. Pojawiły się pierwsze kwiatki. Trzeba tylko wywalić miętę, która wylazła ze stojącej w pobliżu doniczki.