No błagam!!! Myślałam, że to zdjęcie z jakichś ogrodów angielskich, a Ty piszesz, że to Twoja rabata i na dodatek do rozbiórki????? A mnie się ona tak podoba... Buuu, no ale ufam, że jak zmienisz, to będzie bardziej angielska od tych w Anglii
Ok, tego się będziemy trzymać. I ziemia z biedronki , Aga poleca. Jest w dobrej cenie. Ja już się w nią zbroję ... bo nie wiem czy jest dostępna przez cały sezon. Teraz jest .
To u mnie nakrapiane liście to raczej od suszy, niż nadmiaru wody Madziu, te donice są naprawdę wysokie i hortensje w nich "zginęły". Ale masz rację - jak za bardzo są wypiętrzone rośliny, to mi się też nie podoba. Do tych donic miały być drzewka na pniu - laury, albo bukszpany i tej koncepcji muszę się w tym roku trzymać, bez kombinowania
Wianki na wypasie Ale jakie mogłyby być w stolicy, i jeszcze u G.
A ja i tak wolę Twoje, z dekoracjami tylko dołem wianka i jeszcze niesymetrycznie rozłożonym "ciężarem" - ciekawsze, bardziej oryginalne
Właśnie przeglądam na nowo wątek o ubiegłorocznych dekoracjach wielkanocnych Ileż tu pomysłów!!!
Może te duże trzeba by było do dużych osłonek przesadzić i dać im konkretnie dużo świeżej ziemi .... możesz jeszcze tak spróbować ....ale mi się bardzo podoba , jak w dużej donicy kwiaty nie wystają aż tam bardzo wysoko nad nią ...nie wiem czy się dobrze wyraziłam .... i do tych Twoich donic, co stały puste widzę coś takiego i te różowe co miałam w zeszłym roku były jakieś trwalsze od białych , może tak się trafiło , liście takie nakrapiane miałam ... ale je obrywałam, chyba tak się robiło od słońca i nadmiaru wody , bo choć one lubią wodę, to nie można przesadzać ....
No widzisz Pszczółko, a ja z lenistwa lub braku czasu rzadko to robię, więc mam nauczkę...
A jaki śnieg Ty u nas widzisz? Rano było -5, teraz -4, coś tam prószy lekko, ale śnieg brzmi tak górnolotnie , a bynajmniej nie ma go w ilości potrzebnej do okrycia ogrodu...