Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Ciasto z bananami i bitą śmietaną 09:01, 13 mar 2013

Do góry
grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Gdzie na głodniaka takie widoczki? Przed śniadaniem? Dziewczyny!!!! Hamujcie piętą!!!

Bo ja już dawno po śniadaniu, do kawki się przymierzam, to i ciacho by się przydało
Pszczelarnia 09:00, 13 mar 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
A tutaj chciałam pokazać różne kolory na mojej wsiowej rabacie (która to rabata jest fascynująca), której będę mówić adieu! jak opracuję plan rozbiórki i demolki.

No błagam!!! Myślałam, że to zdjęcie z jakichś ogrodów angielskich, a Ty piszesz, że to Twoja rabata i na dodatek do rozbiórki????? A mnie się ona tak podoba... Buuu, no ale ufam, że jak zmienisz, to będzie bardziej angielska od tych w Anglii
Ciasto z bananami i bitą śmietaną 08:55, 13 mar 2013

Do góry
bozka napisał(a)
Agnieszko a może masz zdjęcie jak wygląda ten placek

Znalazłam dla Cię Stoi na stole przede mną.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2550-kiedys-tu-cz-ii-madzenie-ogrodnika?page=475
Ciasto z bananami i bitą śmietaną 08:50, 13 mar 2013

Do góry
Aga - w takiej standardowej, prostokątnej blaszce - nie pamiętam rozmiarów.
Lecę w kulki... 17:36, 12 mar 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
No i widzisz - jakiś plus uciążliwych podróżny można znaleźć - jak za każdym razem choć jedna kuleczka sama do auta się wtoczy... niedługo uzbierasz dużą kolekcję

....liczę na to...
Ogród Magdalenka 10:11, 12 mar 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To u mnie nakrapiane liście to raczej od suszy, niż nadmiaru wody Madziu, te donice są naprawdę wysokie i hortensje w nich "zginęły". Ale masz rację - jak za bardzo są wypiętrzone rośliny, to mi się też nie podoba. Do tych donic miały być drzewka na pniu - laury, albo bukszpany i tej koncepcji muszę się w tym roku trzymać, bez kombinowania

Ok, tego się będziemy trzymać. I ziemia z biedronki , Aga poleca. Jest w dobrej cenie. Ja już się w nią zbroję ... bo nie wiem czy jest dostępna przez cały sezon. Teraz jest .
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:06, 12 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

No i tutaj tym razem Was zaskoczę tą niesymetrią, któras będzie symetryczna Prawie hehe

No ciekawe co wymyśliłaś... Bendziem kopiować
Ogród Magdalenka 10:03, 12 mar 2013

Do góry
noemi napisał(a)

Może te duże trzeba by było do dużych osłonek przesadzić i dać im konkretnie dużo świeżej ziemi .... możesz jeszcze tak spróbować ....ale mi się bardzo podoba , jak w dużej donicy kwiaty nie wystają aż tam bardzo wysoko nad nią ...nie wiem czy się dobrze wyraziłam .... i do tych Twoich donic, co stały puste widzę coś takiego i te różowe co miałam w zeszłym roku były jakieś trwalsze od białych , może tak się trafiło , liście takie nakrapiane miałam ... ale je obrywałam, chyba tak się robiło od słońca i nadmiaru wody , bo choć one lubią wodę, to nie można przesadzać ....

To u mnie nakrapiane liście to raczej od suszy, niż nadmiaru wody Madziu, te donice są naprawdę wysokie i hortensje w nich "zginęły". Ale masz rację - jak za bardzo są wypiętrzone rośliny, to mi się też nie podoba. Do tych donic miały być drzewka na pniu - laury, albo bukszpany i tej koncepcji muszę się w tym roku trzymać, bez kombinowania
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:52, 12 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czytałam przepis, fajny, a na jaką imprezkę robiłaś? W zamian zapraszam na fotki wianków, Som.

Inauguracyjna, wiosenna (? ze śniegiem) kawka u Madżenki była, więc ciacho do kawki pasowało Przy okazji odwiedziłyśmy kiermasz donic Deromy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:52, 12 mar 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wianki na wypasie Ale jakie mogłyby być w stolicy, i jeszcze u G.
A ja i tak wolę Twoje, z dekoracjami tylko dołem wianka i jeszcze niesymetrycznie rozłożonym "ciężarem" - ciekawsze, bardziej oryginalne
Właśnie przeglądam na nowo wątek o ubiegłorocznych dekoracjach wielkanocnych Ileż tu pomysłów!!!

No i tutaj tym razem Was zaskoczę tą niesymetrią, któras będzie symetryczna Prawie hehe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:49, 12 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Jadę obok po sąsiedzku obejrzeć cisy i bukszpany, mają okazy nawet 10 letnie, no ciekawa jestem

Irenko, przebieramy nóżkami czekając na wieści
Ogród Magdalenka 09:48, 12 mar 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Lecem pendem

Też poleciałam .... piękne!
Ogród Magdalenka 09:48, 12 mar 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

To hortensje też tam były? Ja myślałam, że tylko pelargonie i surfinie...

My za późno tam się wybrałyśmy. Irenka nam wykupiła
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:47, 12 mar 2013

Do góry
Wianki na wypasie Ale jakie mogłyby być w stolicy, i jeszcze u G.
A ja i tak wolę Twoje, z dekoracjami tylko dołem wianka i jeszcze niesymetrycznie rozłożonym "ciężarem" - ciekawsze, bardziej oryginalne
Właśnie przeglądam na nowo wątek o ubiegłorocznych dekoracjach wielkanocnych Ileż tu pomysłów!!!
Ogród Magdalenka 09:43, 12 mar 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)

tam jest wszystko
Ogród Magdalenka 09:42, 12 mar 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Są u mnie fotki wianków

Lecem pendem
Ogród Magdalenka 09:41, 12 mar 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Chciałam takie duże hortensje, do dużych donic na taras, a w efekcie donice stały cały sezon w garażu U tego pana już nie kupimy! A czy Twoje hortensje tez miały takie bordowo-czerwone (takie jakby nakrapiane) liście od brzegów? Zastanawiałam się czy to od słońca, czy jakaś choroba? Więc błąd zrobiłam, że ich nie przesadziłam... No cóż, w tym roku może będę troszkę mądrzejsza...

Może te duże trzeba by było do dużych osłonek przesadzić i dać im konkretnie dużo świeżej ziemi .... możesz jeszcze tak spróbować ....ale mi się bardzo podoba , jak w dużej donicy kwiaty nie wystają aż tam bardzo wysoko nad nią ...nie wiem czy się dobrze wyraziłam .... i do tych Twoich donic, co stały puste widzę coś takiego i te różowe co miałam w zeszłym roku były jakieś trwalsze od białych , może tak się trafiło , liście takie nakrapiane miałam ... ale je obrywałam, chyba tak się robiło od słońca i nadmiaru wody , bo choć one lubią wodę, to nie można przesadzać ....

Ogród Magdalenka 09:41, 12 mar 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
A ja będę kupować u Krzywdów na Opolskiej, tam były cudowne i mało tego, mimo że mróz mi je zniszczył, wsadziłam w grunt i żyją

Ogród Magdalenka 09:40, 12 mar 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ja przesadzam wszystkie sezonowe kwiaty do donicy właściwej. Mi w tych oryginalnych małych ze sklepu albo w osłonkach nie wytrzymują. Wysuszają się bardzo.
A dziś to i we Wrocku lekko zimno jest, jak widzę. Ale ze śniegiem.

No widzisz Pszczółko, a ja z lenistwa lub braku czasu rzadko to robię, więc mam nauczkę...
A jaki śnieg Ty u nas widzisz? Rano było -5, teraz -4, coś tam prószy lekko, ale śnieg brzmi tak górnolotnie , a bynajmniej nie ma go w ilości potrzebnej do okrycia ogrodu...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:35, 12 mar 2013

Do góry
Zapodawaj Danusiu te wianki "fukierowskie" - nowe inspiracje potrzebne
Pozdrawiam
edit: doczytałam, że prądu niet i fotek nie budiet
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies