Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Dwa ogrody 10:49, 30 cze 2019

Do góry
Co do czerwonej róży, to niestety nie wiem, co ona za jedna. Podobna do Red Yesterday, ale nie jestem pewna.

Moje liliowce dopiero zaczynają, a lilie i odętki daleko za Twoimi. Gdzie Ty mieszkasz, że wszystko tak szybko, o wiele szybciej niż u mnie.

Kącik wypoczynkowy pod brzozą cudowny Zaprasza do odpoczynku przy lemoniadzie

Na moich pomidorkach mam pierwsze zawiązki Malinowych nigdy nie miałam, ale w zeszłym roku miałam podobną odmianę do bawolego serca. Miałam z niej tylko trzy pomidory, ale duże. Jednak w tym roku wypróbowuję inne
W ogródku emerytki 01:01, 30 cze 2019

Do góry
Grażynko, piękne lilie masz. Ta biała cudna.
Też przez upały nie mogę zasnąć. Może meliskę zaparzę to będzie łatwiej.
Pa, dobrej nocy.
Dwa ogrody 00:03, 30 cze 2019

Do góry
Poppy napisał(a)

A jak sie zwa te liliowece? Subtelne takie, i kolor fajny. Chyba ze to lilie

Tez mam zamiar je miec. W tym roku bylo drugie podejscie do siania, bo zeszloroczne nie przezyly zimy.

Moje pomidory jeszcze daleko w lesie. TWoje sa szklarniowe czy gruntowe?

To liliowce, faktycznie delikatne, ale nn. Wszystkie liliowce to zbieranina od lat, bez nazw. Może zimą pokuszę się o pokazanie ich portretów Pomidory w szklarence, w doniczkach kilka z owocami, ale jeszcze nie dojrzewają.
Bardzo lubię te jeżówki, ale one moja glinę już mniej.
Zwykłe jeżówki już zaczęły, lilie też i odętki
tego ostu z pierwszej fotki już nie ma

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:43, 29 cze 2019

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Wodotrysk piękny, lilie jednak lubią spokoj w wodzie.
Wczoraj to pewnie w takich głębinach nawet ciepło było.
Rozchodniki piękne. Zbieram stare tortownice i nie mam czasu posadzić. Dużo czasu w domu spędziłam przez te upały nie do zniesienia.
Trzeba palmy sądzić

Tak, wiem Elu, to tylko test tego sprzętu nam Tomek zrobił i zapytał, czy nam się podoba. Dwie minuty pochodziło i tyle. To nie dla nas, a na pewno nie do tego stawu.
Tam, gdzie się ludzie kąpią, stosujemy pompy na zewnątrz stawu, nie mogą być zatopione w wodzie ze względów bezpieczeństwa. Mamy jedynie 3 strumienie, które kierują powierzchnię wody w kierunku skimmera. To wszystko.
Dwa ogrody 23:22, 29 cze 2019

Do góry
paniprzyroda napisał(a)

A jak sie zwa te liliowece? Subtelne takie, i kolor fajny. Chyba ze to lilie
paniprzyroda napisał(a)

Tez mam zamiar je miec. W tym roku bylo drugie podejscie do siania, bo zeszloroczne nie przezyly zimy.

Moje pomidory jeszcze daleko w lesie. TWoje sa szklarniowe czy gruntowe?
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:47, 29 cze 2019

Do góry
Spóźniona ostróżka

i jeszcze lilie

kanna z nasionka
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:46, 29 cze 2019

Do góry
Piękne te różowe lilie. Mam tylko liliowce, pomarańczowe. Dobrze się rozrastają.
Ogród na piasku i z wielkim murem 22:42, 29 cze 2019

Do góry
Lilie i liliowce nadal zachwycają, jest pełnia kwitnienia

Ogród na piasku i z wielkim murem 22:02, 29 cze 2019

Do góry
Zaczynają się dalie, trzeba będzie opisać, bo wiosną pomyliłam doniczki.

a lilie i liliowce szaleją, niestety kilka ma jakieś problemy, odpadają kwiaty zanim się rozwiną
Działeczka Asi :) 19:26, 29 cze 2019

Do góry
Ale się rozbujał ten Twój ogród Róże prześliczne, a lilie... Pięknie
Działeczka Asi :) 19:22, 29 cze 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Dzisiejsze

Piękne.
I róże i lilie. śliczności
Moja działka na Dębowym Lesie 10:03, 29 cze 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Aniu, kusisz liliowcami, a jak w nich rosną lilie i inne fajne rośliny, to jeszcze bardziej
Dojrzewa u mnie chęć zrobienia takiej rabaty na podwórku, chcę tu mieć kolorowy busz

Grażynko liliowce bardzo lubie.Mam je w rożnych miejscach.I te tak zostaną.
I mam tez jedna duza rabatę z nimi.Ale tam muszę coś pozmieniać.
Ale to może na drugi rok Troszkę w tej dużej rabacie lilii jest i trochę czegoś innego tez.
zobacz, ciągle coś chce zmieniać, przesadzać, dosadzać, robić nowe.Ogrodnik ciągle myśli, pracuje , chce
Na drugi rok, kilka mogę podzielić liliowców. Chcesz ??

Moja działka na Dębowym Lesie 23:02, 28 cze 2019

Do góry
Aniu, kusisz liliowcami, a jak w nich rosną lilie i inne fajne rośliny, to jeszcze bardziej
Dojrzewa u mnie chęć zrobienia takiej rabaty na podwórku, chcę tu mieć kolorowy busz
W ogródku emerytki 22:42, 28 cze 2019

Do góry
Aniu, te dzwonki to najmniej kłopotliwa roślina, nie atakują ich żadne robale i grzyby, nie nawożę specjalnie, tylko przy okazji całości wiosną / gnojówką, w tym roku z mniszka /.
Lilię kupiłam kiedyś na targu w K.G., wzięłam jedną, bo była droga / 10 zł. /
Na szczęście rozrosła się i mam 6 cebul
Tak, jeżówki czarują, a krwawnik to Terracotta.
Kasiu, koniecznie zaproś lilie pod okno sypialni i gatunki kwitnące w różnych terminach, żeby Ci długo pachniały
Przerwa na kawę... 21:48, 28 cze 2019

Do góry
inka74 napisał(a)
?? eee - na szybko wrzuciłam dla Maczka zdjęcie, gdzie był widoczny kolor róży. Po ciemku zresztą telefonem robione. Jak to różne rzeczy nam się podobają. Dla mnie ona jest... nudna. Brakuje mi w niej bieli ale jest za wąska aby coś dodać. Róże, które tam są należą do wysokich a szczupłych. Kwitnie więc na górze a potem sam dół. Lilie się kładą bo nie mają podpórki. Jedynie żurawki się tam dobrze czują bo montana pomiędzy nimi znikła.

Być może na żywo to zupełnie inaczej wygląda, ale na tym zdjęciu bardzo podoba mi się rozkład kolorów. Lubię bordo z różem
W ogródku emerytki 21:26, 28 cze 2019

Do góry
gogo napisał(a)

Piękne masz lilie, chciałabym je zaprosić do ogrodu, ale takie pachnące do zawrotu głowy Chcę posadzić na przedogródku, mam tam okno od sypialni. Zamysł jest taki, żeby budziły mnie ptaki i zapach lilii
Moja działka na Dębowym Lesie 21:13, 28 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Jutro będę miał podpory na róże wiec i powojniki kupię.

O to fajnie.Coraz ładniej będzie
Liliowce , lilie i...

W ogródku emerytki 21:09, 28 cze 2019

Do góry
gogo napisał(a)
Dzwonki

Dzwonki i złocień maruna

Jeżówka i krwawnik

Lubię te lilie za ciekawy kolor

Imponujace te dzwonki.Taka okazała kepa,Podziwiam .Czymś szczególnym je karmisz ??
Lilia ma niesamowity piękny kolorek.I jak jej dużo.
Jeżówki zaczynają czarować .I krwawnik ciekawy kolorek.
Blaski i cienie nowego życia 19:09, 28 cze 2019

Do góry
Anusia napisał(a)
Ula u mnie tylko liliowce. Miałam jedną lilie w pięknym kolorze takim pudrowym różu. Nie wiem co się z nią stało. Nie pamiętam czy ją przypadkiem wiosną nie ciachnęłam. Ech, podziwiam u Ciebie.

Na liliowce u mnie zapraszam w przyszłym tygodniu. Mają trochę pączków będę odkrywać kolory bo to wszystko niespodzianki od Bogdzi i Ewy-Ewsyg.
Pudrowy róż- to ciekawe. Czy o taki Ci chodziło ( trochę przekłamany przez światło kolor, nie ma fioletu tylko jakby łososiowy róż)?

Blaski i cienie nowego życia 17:21, 28 cze 2019

Do góry
Ula u mnie tylko liliowce. Miałam jedną lilie w pięknym kolorze takim pudrowym różu. Nie wiem co się z nią stało. Nie pamiętam czy ją przypadkiem wiosną nie ciachnęłam. Ech, podziwiam u Ciebie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies