Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 20:40, 13 lip 2019

gogo napisał(a)
I u mnie sucho, zakupy z Wojsławic wsadzałam tak jak Ty.
Dziś " padało ", ziemia mokra na 3 cm!!!!!!!, a potem wyszło słońce i nawet tych 3 cm za chwilę nie było

U mnie dzisiaj to samo.
Zapowiadają od kilku dni opady a tu nic!
Dzisiaj zagrzmiało i zaczęło padać. Właśnie plewiłem w Przedogródku. Ucieszyłem się, że nareszcie deszcz a ta "ulewa" ledwo koszulę mi zmoczyła na plecach i już po burzy było. Przesadziłem dwa rododendrony. Tak jak głęboko kopałem tak sucho było
Waclaw 20:42, 13 lip 2019

anabuko1 napisał(a)
No sama piękności te nowe roślinki

Dziękuję Aniu.
Posadzone lilie kwitnąąąąąąąąąąąąąąą
Te inne też
gogo 21:58, 13 lip 2019

Twoje zakupy z Otmuchowa faktycznie skromne, zwłaszcza przy takiej ilości kwiatów do kupienia, jakie tam były
Białe lilie piękne, nic dziwnego, że kwitną
Planuję kupić cebule lilii różowych, bo nie mam i dwukolorowych, bo są piękne
U mnie dalej sucho, musiałoby padać przez tydzień non stop, żeby uzupełnić braki wody.
Sąsiadka rolniczka niedawno skosiła zboże, które kosi się na początku września!!!!
Już się sypało, a ziarenka malutkie
Waclaw 22:26, 13 lip 2019

U nas żniwa się kończą. Jeszcze kukurydza została. Gdzieniegdzie pszenica
AniazUroczyska 03:01, 14 lip 2019

Wacławie, a z jakiego powodu musisz trenować silną wolę i wprowadziłeś sobie takie ograniczenia zakupowe? Czy, to już brak miejsca na nowe roślinki?
Milka 08:43, 14 lip 2019

Waclaw napisał(a)
Obiecałem pokazać co kupiłem w Otmuchowie. Teraz realizuję.
Skromne te zakupy ale staram się aby je ograniczyć.

Jakie tam skromne, świetne zakupy u mnie lało solidnie, pochmurno i chyba dalej będzie padać
Waclaw 20:54, 14 lip 2019

AniazUroczyska napisał(a)
Wacławie, a z jakiego powodu musisz trenować silną wolę i wprowadziłeś sobie takie ograniczenia zakupowe? Czy, to już brak miejsca na nowe roślinki?

Aniu,
jestem, niestety zakupoholikiem.
Czy to kupując odzież czy artykuły spożywcze kupuję to co mi się podoba a później zastanawiam się co z tym zrobić.
Z roślinami jest podobnie. Kupuję je bo mi się podobają a dopiero później zastanawiam się gdzie je posadzić często nie znajdując na nie miejsca. Czy to jest rozsądne? Nie!
To dlatego, jadąc na targi kwiatowe czy do szkółek ( lubię to bardzo bo lubię oglądać rośliny, lubię atmosferę targów)zawsze sobie postanawiam: "dzisiaj już nic nie kupię". Mam silną wolę aby nie kupować. Jednak ta silna wola jest silniejsza ode mnie i krzyczy kupuj! Kupuj! Niestety zawsze ulegam. Wracam szczęśliwy obładowany roślinkami które później stoją i czekają na miejsce. Sadzę przypadkowo i mam misz - masz. Zupełnie odwrotnie niż radzi Danusia w dekalogu.
Czy moje wyjaśnienia są wystarczające?
Waclaw 21:00, 14 lip 2019

Milka napisał(a)

Jakie tam skromne, świetne zakupy u mnie lało solidnie, pochmurno i chyba dalej będzie padać

Dobry, ożywczy deszcz. U mnie, wbrew zapowiedziom - nadal susza. Jutro podlewanie.
We wrocławskim leje, w Katowicach leje a pośrodku, w opolskim susza.
Miło, że zakupy Ci się podobają
greg66 21:05, 14 lip 2019

Wacku zakupy zacne
U mnie jest tak mija tzry dni i nagle uzmysławiam sobie, że dawno już nie byłem na Partyzanckiej więc jade i też jak Ty kupuję a potem myślę gdzie to wsadzić, chociaż ostatnio się poprawiłem, pytam sie już właścicieli jaka ziemię lubi dana roślina i czy u mnie na tym piachu przeżyje.
Katkak 21:12, 14 lip 2019

Też najpierw kupuję, a potem myślę