Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Zakręcony ogród 09:35, 16 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Podstawowe pytanie czy wytrzymasz trochę balaganiarstwa róż? choć np. Analujda bardzo fajnie sobie z nim poradziła sadząc żywopłoty bukszpanowe przed różami. Ja też tak mam ale u mnie to zalatwia tylko jedną stronę a z pozostałych dwóch czyli z boków i tak je widać i trawami zakrywam.
A na reszcie ogrodu też są u mnie hortensje, takie połączenie romantycznych róż z nowoczesnymi w mojej ocenie hortkami i mnóstwo traw i już. nie stresuj się

Bałagan może mnie wkurzać to fakt ale jak można sobie z nim poradzić to wchodzę w to.
A jak Ty przeszłaś z romantycznych róż do hortek ? Co masz pomiędzy ?
Dzięki jeszcze raz za motywujące kopniaki
Zakręcony ogród 09:25, 16 lut 2018

Do góry
Podstawowe pytanie czy wytrzymasz trochę balaganiarstwa róż? choć np. Analujda bardzo fajnie sobie z nim poradziła sadząc żywopłoty bukszpanowe przed różami. Ja też tak mam ale u mnie to zalatwia tylko jedną stronę a z pozostałych dwóch czyli z boków i tak je widać i trawami zakrywam.
A na reszcie ogrodu też są u mnie hortensje, takie połączenie romantycznych róż z nowoczesnymi w mojej ocenie hortkami i mnóstwo traw i już. nie stresuj się
Nowocześnie z różAnką :D 09:19, 16 lut 2018

Do góry
Dużo zmian planuję na wiosnę i to w jak najszybszym terminie aby maksymalnie wykorzystać początkowy zapał M
W pierwszej kolejności zrobimy skrzynie bo potem cała zdejmowana darń będzie do nich wrzucana. Chciałabym zaplanować ile gdzie będę zdejmować to jak tylko trafi się ładny tydzień to będziemy zaczynać. I ścieżkę z płyt do ogniska też już zrobimy to też kolejna darń pójdzie do skrzyń.
Potem muszę zrobić akcję z żywopłotem...jechać po brzozy i derenie. Po 15 marca przyjeżdżają zakupy(trawy, hosty, brunery, rodgersje) i wtedy ruszam z brzozową.
Muszę też zrobić przetasowania na różance, jednak żywopłocik z bukszpanu posadzę tak jak mi kiedyś Asia macadami proponowala czyli w dwóch liniach. Troszkę w innych miejscach ale jednak linie będą lepsze. Ukryją nogi róż.
I chyba to tyle na ten sezon
Zakręcony ogród 09:08, 16 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

nie bój się róż a jak wybierzesz Pashmine to już wogóle zero problemów, jedynie cięcie na wiosnę. z moich obserwacji wynika że dobrze jest dać coś pod róże co zasłoni je póżną jesienią i zimą np. rozplenice. a na wiosnę cebulowe wiadomo.
u mnie różanka z 3 stron widoczna, to jest dopiero meksyk żeby jakoś wyglądało

Dzięki Ania, potrzebuje takich głosów bardzo bo jak już kiedyś pisałam mam coś z neofoba Każda nowość mnie stresuje
Nowocześnie z różAnką :D 09:05, 16 lut 2018

Do góry
Kolejna rzecz nad którą myślę. Ognisko
miało byś coś jak u siaki, betonowe z ławkami po bokach i dodatkowo ruszt jak u Gosi malkul.

ale wczoraj przeglądając Gosi wizytówkę pomyślałam że fajnie by było mieć obok miejsce gdzie będzie się można schować gdy zacznie padać. coś w stylu Gosi tylko że z dachem

moze macie jakieś praktyczne wskazówki jakie powinno mieć wymiary takie miejsce czy jakieś ładne inspiracje na takie połaczenie ogniska z zadaszoną altaną?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 08:54, 16 lut 2018

Do góry
Gosia jakie u Ciebie ma wymiary to miejsce

zmieniłabyś coś? powiekszyła?poszerzyła? jakies praktyczne uwagi?
miało być u mnie tylko ognisko ale pomyślałam wczoraj oglądając setny raz twoja wizytowkę że skoro na tarasie nie mam przeciwdeszczowej osłony to może tam zrobię. wiem że u ciebie dachu nie ma, ja muszę coś wykombinować
Zakręcony ogród 08:49, 16 lut 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

Mówisz ,że nie za dużo ? To dobrze bo nie chciałabym przesadzić a bardzo je lubię Przed hortensjami na pewno coś Myślałam o trawkach albo żurawkach ale faktycznie cos bardziej zimozielonego by się przydało. O ile hortensji jestem pewna to z różami cały czas mam dylemat.Zastawiam się czy te róże to dobry pomysł...W końcu nie mam z nimi żadnego doświadczenia

nie bój się róż a jak wybierzesz Pashmine to już wogóle zero problemów, jedynie cięcie na wiosnę. z moich obserwacji wynika że dobrze jest dać coś pod róże co zasłoni je póżną jesienią i zimą np. rozplenice. a na wiosnę cebulowe wiadomo.
u mnie różanka z 3 stron widoczna, to jest dopiero meksyk żeby jakoś wyglądało
Odcienie zieleni 2 08:32, 16 lut 2018

Do góry
ale masz ładne rodki,marzę o takich. ten rok będzie moich decydującym
Zakręcony ogród 08:09, 16 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
hortensji niegdy nie za dużo ale przed nimi nic?
może tak od lewej 3 berberysy, żywopłocik z bukszpanu przed hortkami, 3 berberysy, żywopłocik przed różami, 3 berberysy? albo już bez żywopłociku przed różami skoro tam lawendy mają być

Mówisz ,że nie za dużo ? To dobrze bo nie chciałabym przesadzić a bardzo je lubię Przed hortensjami na pewno coś Myślałam o trawkach albo żurawkach ale faktycznie cos bardziej zimozielonego by się przydało. O ile hortensji jestem pewna to z różami cały czas mam dylemat.Zastawiam się czy te róże to dobry pomysł...W końcu nie mam z nimi żadnego doświadczenia
Odcienie zieleni 2 21:37, 15 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
I gdzie ty to zmieścisz??

Mam trochę miejsca na to, nigdy go nie pokazywałam
Odcienie zieleni 2 21:36, 15 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
A nie możesz jeszcze zmienić?

mam zamiar się dowiedzieć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:18, 15 lut 2018

Do góry
https://pl.pinterest.com/pin/355502964326339524/
Zakręcony ogród 19:37, 15 lut 2018

Do góry
hortensji niegdy nie za dużo ale przed nimi nic?
może tak od lewej 3 berberysy, żywopłocik z bukszpanu przed hortkami, 3 berberysy, żywopłocik przed różami, 3 berberysy? albo już bez żywopłociku przed różami skoro tam lawendy mają być
Ogród pod lasem 20:33, 14 lut 2018

Do góry
a wiesz jakie liściaste tam posadzisz?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:01, 14 lut 2018

Do góry
dzika róża załóż wątek
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:00, 14 lut 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ja 'Marię' (5 szt.) tamtej jesieni wywaliłam, nie mogłam jej zdzierżyć 6 rok z kolei. Bardzo nieudana odmiana (przepraszam jej Twórcę ale tak jest).

ja u Karoli widziałam duże kilkuletnie te berberysy i naprawdę są okropne
Tu ma być ogród :) 19:56, 14 lut 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mam nadzieję, że już córa zdrowa i nic Wam nie zmąci wyjazdu.
U nas ferie właśnie się kończą - udało nam się bo jak tu nie było śniegu to my mieliśmy go pod dostatkiem we Włoszech, a jak wróciliśmy to u nas sypnęło - także dzieciaki w tym roku nie mogą narzekać.

zmąciło.. teściowa zmarła
mieliśmy w sobote rano wyjeżdzać a w piątek smutna wiadomość..
Tu ma być ogród :) 19:54, 14 lut 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

patrze na te cuda u Ciebie i zastanawiam się nie masz ich za duzo może?
Nowocześnie z różAnką :D 21:33, 13 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

napewno jest trwały i przeżyje pewnie i moje dzieci ale utrzymanie go w czystości nie trwa minuty jak przy jasnych blatach... tutaj wchodzą w gre już za każdym razem, czyli parę razy dziennie przetarcie, pryskanie i polerka. albo nie wchodzenie do kuchni i nie wkur... się

Miałam takowy blat w poprzednim domu i tez się wk.... zawsze ....plusem było krojenie na nim .....teraz w tym domu-już zrobiłam zwykły udający szary beton i wystarczy przetrzeć i gotowe
... ale znajomi zrobili granitowy ciemny i podobno nie ma z nim problemu ....może to zależy od rodzaju granitu ...nie wiem
Nowocześnie z różAnką :D 15:12, 13 lut 2018

Do góry
anna_t napisał(a)

u mnie to za drogi interes, M by mnie ubił
siedzę cicho i poleruję, chciałam to mam
ja poprostu kocham czerń w domu ale niewdzięczna jest

Też uwielbiam czerń ja mam czarne blaty, żadne tam cuda tylko sieciówkowe pseudogranity i jestem bardzo zadowolona. Nic na nich nie widać, w utrzymaniu super i cenowo bardzo przystępne Z moim galopująco zmieniającym się gustem a co gorsza koniecznością wprowadzania zmian nie mogę iść w drogie rozwiązania
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies