Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zakręcony ogród

Zakręcony ogród

anna_t 09:25, 16 lut 2018

Podstawowe pytanie czy wytrzymasz trochę balaganiarstwa róż? choć np. Analujda bardzo fajnie sobie z nim poradziła sadząc żywopłoty bukszpanowe przed różami. Ja też tak mam ale u mnie to zalatwia tylko jedną stronę a z pozostałych dwóch czyli z boków i tak je widać i trawami zakrywam.
A na reszcie ogrodu też są u mnie hortensje, takie połączenie romantycznych róż z nowoczesnymi w mojej ocenie hortkami i mnóstwo traw i już. nie stresuj się
DorKa 09:35, 16 lut 2018

anna_t napisał(a)
Podstawowe pytanie czy wytrzymasz trochę balaganiarstwa róż? choć np. Analujda bardzo fajnie sobie z nim poradziła sadząc żywopłoty bukszpanowe przed różami. Ja też tak mam ale u mnie to zalatwia tylko jedną stronę a z pozostałych dwóch czyli z boków i tak je widać i trawami zakrywam.
A na reszcie ogrodu też są u mnie hortensje, takie połączenie romantycznych róż z nowoczesnymi w mojej ocenie hortkami i mnóstwo traw i już. nie stresuj się

Bałagan może mnie wkurzać to fakt ale jak można sobie z nim poradzić to wchodzę w to.
A jak Ty przeszłaś z romantycznych róż do hortek ? Co masz pomiędzy ?
Dzięki jeszcze raz za motywujące kopniaki
anna_t 09:39, 16 lut 2018

ja mam różankę obok tarasu na podwyższeniu z palisad. to odrębne miejsca. ale Ty dobrze sobie wymysliłaś z tymi wysokimi trawami, to fajny pomysł
DorKa 11:10, 16 lut 2018

Kasia_CS napisał(a)

Ee tam,skarpetki mięso miały w sobie, tylko ludzkie razem z kością
no właśnie ona czyste woli, prosto z suszarki
daszum 22:47, 18 lut 2018

W sprawie róż się nie wypowiem, ponieważ nie jestem ich fanką, hortensji nigdy nie za wiele.
DorKa 08:34, 19 lut 2018

daszum napisał(a)
W sprawie róż się nie wypowiem, ponieważ nie jestem ich fanką, hortensji nigdy nie za wiele.

Danusiu ja też jeszcze nie jestem ale jestem na tym etapie miłości do nich, że chce spróbować. Czas pokaże co z tej miłości wyjdzie

DorKa 08:37, 19 lut 2018

Jak będę robiła porządek na rabatach na wiosnę to zostaną mi do zagospodarowania po 3 sztuki hortensji diamentino i sweet summer (uwielbiam ją )
One mają podobne rozmiary , tylko kolorem się różnią.Sweet summer piękny pastelowy róż a diamentino biała. Myślicie ,że mogę je posadzić razem na przemian ?
Wiolka5_7 08:42, 19 lut 2018

Ja bym posadziła 3 diamentino i obok 3 sweet summer, nie na przemian
DorKa 08:51, 19 lut 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja bym posadziła 3 diamentino i obok 3 sweet summer, nie na przemian

Ale tak zupełnie obok siebie czy jakiś przecinek zrobić ?
mrokasia 08:55, 19 lut 2018

DorKa napisał(a)

Ale tak zupełnie obok siebie czy jakiś przecinek zrobić ?

Popieram Wiolę - po 3 sztuki. Możesz śmiało posadzić obok siebie.