Zoja dziękuję za miłe słowa
Ania AnnaChile ja razy dziennie spoglądam na tą rabatę i przy niej spaceruję to nie zliczę - uwielbiam te pamiątkowe hortensje
Ania Makao_J jeżówki przeważnie sadzone po trzy sztuki obok siebie

Hortensje Strong Annabell część sadzone w tym roku, a część w zeszłym. Bardzo ładnie się prezentują, ale trochę zaczynają mnie denerwować tzn. ich pokładanie się. Może z biegiem lat pędy będą bardziej sztywne, bo póki co to strong - ściema. Poza tym od ciężaru kwiatów kilka pędów zwyczajnie się wyłamała

Zdradź jaką hortensję zapragnęłaś mieć
Kasia dziękuję

Dużo mam jeżówek, niektóre jeszcze w pąkach
Dominika wszystkie jeżówki sadziłam w zeszłym roku. Niektóre sadzone po 3 sztuki obok siebie
Paulinka floksy tak jak pisałam w realu ładniejszy mają kolor. Fajnie wyglądają na rabacie - tak się odznaczają wśród zieleni

Z jeżówkami muszę zrobić zmianę. W jednym miejscu mam 8 sztuk posadzonych i chcę je rozdzielić, ale to chyba w przyszłym roku
Kamcia jeżówek jest tyle pięknych odmian, że trudno się zdecydować jakie kupić. W szkółce zawsze mam z tym dylemat. Jak już dokonam zmian w moim ogrodzie to w przyszłym roku jeszcze dokupię
Ania Anulajda kosmosy czekoladowe tegoroczne - pierwszy raz je mam. Traktuję jako jednoroczne - nie będę wykopywała