Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ptasi gaj 22:48, 17 lip 2017

Do góry
To moje wrzosy. Wrzosy są posadzone na takiej podkowie w koło dołku w którym jest kamieć duży. To jest to samo miejsce z floksami od dołu rosną floksy z jednej strony a z drugiej macierzanka a na podwyższeniu mam wrzosy to jest moja pierwsza rabata na działce.
Kostka przygotowana na obwódkę. Tam będzie jeszcze małe przemeblowanie i kostka jeszcze leży.

Wymarzony sielankowy ogród..... 21:20, 17 lip 2017

Do góry
liatry, floksy, krwawnica chyba...

jeżówki

Ogród z łezką II 18:19, 17 lip 2017

Do góry
Floksy się rozkręcają

dalii już mam mało

rozwary się ładnie rozrosły, mam nadzieję na więcej

Ogród Mirelli 12:08, 17 lip 2017

Do góry
Zoja dziękuję za miłe słowa

Ania AnnaChile ja razy dziennie spoglądam na tą rabatę i przy niej spaceruję to nie zliczę - uwielbiam te pamiątkowe hortensje

Ania Makao_J jeżówki przeważnie sadzone po trzy sztuki obok siebie
Hortensje Strong Annabell część sadzone w tym roku, a część w zeszłym. Bardzo ładnie się prezentują, ale trochę zaczynają mnie denerwować tzn. ich pokładanie się. Może z biegiem lat pędy będą bardziej sztywne, bo póki co to strong - ściema. Poza tym od ciężaru kwiatów kilka pędów zwyczajnie się wyłamała
Zdradź jaką hortensję zapragnęłaś mieć

Kasia dziękuję Dużo mam jeżówek, niektóre jeszcze w pąkach

Dominika wszystkie jeżówki sadziłam w zeszłym roku. Niektóre sadzone po 3 sztuki obok siebie

Paulinka floksy tak jak pisałam w realu ładniejszy mają kolor. Fajnie wyglądają na rabacie - tak się odznaczają wśród zieleni
Z jeżówkami muszę zrobić zmianę. W jednym miejscu mam 8 sztuk posadzonych i chcę je rozdzielić, ale to chyba w przyszłym roku

Kamcia jeżówek jest tyle pięknych odmian, że trudno się zdecydować jakie kupić. W szkółce zawsze mam z tym dylemat. Jak już dokonam zmian w moim ogrodzie to w przyszłym roku jeszcze dokupię

Ania Anulajda kosmosy czekoladowe tegoroczne - pierwszy raz je mam. Traktuję jako jednoroczne - nie będę wykopywała
Tysiąc radości i utrapień 11:27, 17 lip 2017

Do góry
O, widzę, że i Wy znalazłyście czas na spotkanko.

Asiu, jak się mają floksy - przyjęły się?
Ogrodowa przygoda Łukasza II 07:49, 17 lip 2017

Do góry
Piękna bylinówka! Mam te same floksy i już się przestraszyłam, że jeżówki je przewyższają (bo u siebie posadziłam je przed floksami) ale to chyba tylko taka perspektywa na zdjęciu
Mirkowy ogród (początki) 21:39, 16 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka, zaledwie rzut beretem ode mnie masz działkę i tak wszystko rośnie, a u mnie np. werbena siałaś do gruntu czy do skrzynki i potem flancowałaś.

Bo u mnie wysadzana ze skrzynki i dopiero zalążki kwiatów puszcza tak samo z rudbekią u ciebie już pełny rozkwit a u mnie kwiaty są ale jeszcze pączki tak samo cynie.
Mają najlepszą ziemię, obornik podlewam wszystko jak trzeba.

Floksy, hortensje dopiero kwiatostany wypuszczaja, wszędzie już w pełnym rozkwicie. Co za działka. Tylko mi trawy dobrze rosną bo takie olbrzymy już wyrosły.
U mnie hortensje też kwiatostany dopiero zawiązują.Kwitnie tylko Anabelka ale wiadomo że ona zawsze wcześniej zakwita.
Podmiejski ogród Cataliny 20:55, 16 lip 2017

Do góry
jeżówki, floksy, juki, lilie
Żywopłotki cisowe. 16:43, 16 lip 2017

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu pisałaś chyba u Mirelii o dwukolorowych ogrodówkach jezeli to takiektóre kwitną na początku jako biało różowe a potem różowieją to mogę Ci dać kępę .Są zachartowane nie żle bo nigdy nie były otulane ,ale musisz na jesieni przyjechać i weżmiesz sobie ,bo wysyłać roślin już nie będę szkoda roślin i zachodu ,są wymęczone.Zapraszam. A może są jeszcze inne ja mam jeszcze białą drugi rok Pytanie jle lat kwitną niebieskie floksy bo ja miałam i zmieniły mi kolor

Halinko - o hortkach odpisałam u Ciebie.

Floksy mam wiele lat te jeszcze ze starego ogrodu przenoszone, rozdzielone w inne miejsca i takie same są.
Mam jeszcze z białą plamką w środku ale jeszcze nie kwitną i rosną w samym słońcu.

Floksy dobrze się ukorzeniają, nawet z odłamanej łodygi. powinnam pamiętać gdzieś wcisnąć i niech rośnie do rozdania.

Żywopłotki cisowe. 16:34, 16 lip 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Haniu ale u Ciebie kwiecia. Białe lilie bardzo mi się spodobały. A ten niebieski floks ,znasz odmianę? On taki niebieski w realu? Marzą mi się niebieskie floksy do białych anabelek.

Asiu - muszę sadzić kwiatki bo byłoby pusto, jeszcze małe iglaki i krzewy, czkam nich dorosną .
Floks niebieski to 'Blue Paradise' jest taki jak na zdjęciu. Rano i wieczorem b. intensywny, w słońcu blednie ale inne kiaty też tak mają.

Jest jeszcze bardziej ciemny 'Nicky'

ale przy zamówieniach wiosennych nigdzie nie mieli.

'Blue Paradise'

Ogród Mirelli 13:23, 16 lip 2017

Do góry
Mirelka jeżówki śliczne, w moim ulubionym kolorze floksy faktycznie masz w bardzo ładnym kolorze, ślicznie i kolorowo u Ciebie.
Ogród Mirelli 11:06, 16 lip 2017

Do góry
Floksy - w realu dużo ładniejszy mają kolor

Żywopłotki cisowe. 09:37, 16 lip 2017

Do góry
Aniu pisałaś chyba u Mirelii o dwukolorowych ogrodówkach jezeli to takiektóre kwitną na początku jako biało różowe a potem różowieją to mogę Ci dać kępę .Są zachartowane nie żle bo nigdy nie były otulane ,ale musisz na jesieni przyjechać i weżmiesz sobie ,bo wysyłać roślin już nie będę szkoda roślin i zachodu ,są wymęczone.Zapraszam. A może są jeszcze inne ja mam jeszcze białą drugi rok Pytanie jle lat kwitną niebieskie floksy bo ja miałam i zmieniły mi kolor
Żywopłotki cisowe. 08:44, 16 lip 2017

Do góry
Haniu ale u Ciebie kwiecia. Białe lilie bardzo mi się spodobały. A ten niebieski floks ,znasz odmianę? On taki niebieski w realu? Marzą mi się niebieskie floksy do białych anabelek.
Żywopłotki cisowe. 01:06, 16 lip 2017

Do góry
Rozchodnik biały od Mirki.

Wycięłam sterczące przekwitnięte białe piwonie przed nimi białe Floksy na biało/granatowej.
to rabata co mi wychodzi nasadzenie.
Z tyłu na całej szerokości są róże pnące tylko ich nie widać. postawiłam tymczsowo bramki ale co rok wymarzają i wycięte do zera.

Wyżej zdjęcie, kłosowiec samosiejka zasłonił nowo posadzoną białą róże The Fairy
Pewnie go usunę i w tym roku nigdzie nie zakwitnie.

Jeszcze sterczą patyki tulipanów nie wykopanych.
Cd. tej rabaty. Sw. Tereska róża biała

Mirkowy ogród (początki) 00:02, 16 lip 2017

Do góry
Mirka, zaledwie rzut beretem ode mnie masz działkę i tak wszystko rośnie, a u mnie np. werbena siałaś do gruntu czy do skrzynki i potem flancowałaś.

Bo u mnie wysadzana ze skrzynki i dopiero zalążki kwiatów puszcza tak samo z rudbekią u ciebie już pełny rozkwit a u mnie kwiaty są ale jeszcze pączki tak samo cynie.
Mają najlepszą ziemię, obornik podlewam wszystko jak trzeba.

Floksy, hortensje dopiero kwiatostany wypuszczaja, wszędzie już w pełnym rozkwicie. Co za działka. Tylko mi trawy dobrze rosną bo takie olbrzymy już wyrosły.
Żywopłotki cisowe. 22:56, 14 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
Masz przecudowne kwiaty
Róże piękne, tez lubię pomarańczowe, nie wiesz jakie to ?
I te floksy fioletowe pachnieć musi pięknie

Kasiu a ja myślałam że Ty mi rozpoznasz pomarańczową różę, cały czas byłam przekonana że to Westerland, rano sprawdzałam kartki nie ma.
jest kartka na rabatowej co kwitła wcześniej 'Orange Sensation'

a Westerland poznaj Ty bo masz
teraz mnie się wydaje że to ta pierwszy kwiatek w tym roku.

i to może ta co ciągle opadają płatki i nie mogę uchwycić rozwiniętej bo deszcz.

Fioletowe i amarantowe floksy lubię i one pachną.

Kupiłam w tym roku czerowone i pomarańczowe jeszcze nie kwitną.
Żywopłotki cisowe. 05:44, 14 lip 2017

Do góry
Masz przecudowne kwiaty
Róże piękne, tez lubię pomarańczowe, nie wiesz jakie to ?
I te floksy fioletowe pachnieć musi pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies