Wczoraj odbyło się pierwsze koszenie. Widać jeszcze łyse placki, wypadłoby podsypać trochę kompostem. Potem znowu nawóz i czekać aż trawka się wypełni. Dzieciaki już korzystają, nie mówiąc o zadowolonej suce
Twoje EE nie takie kurdupelki jak moje
Rodek kwiatków ma naprawdę zadowalającą ilość Mój jedyny Rh "na nóżce" ma mega żarówiasto-różowe kwiaty, ale w takiej ilości, że nie zliczę ile osób przechadzających się spacerkiem pyta co to, skąd to itd (I to go tylko ratuje, że rozczula mnie tą burzą kwiatków )
Magnolii naliczyłam 5 (dobrze?) i dopisz mnie także do listy nie posiadających Ale nie marudzę, w mojej miejscowości rośnie przepiękna, cudowna, olbrzymia ponad 100letnia - wiesz jaka ona piękna, prawdziwe rajskie drzewo... gapię się zawsze z otwartą buzią, a że na trasie szkoła-dom to jak syna zawożę i odbieram to pasę oczęta x2
Moje róże chorują...w tym roku przy cięciu wiosennym zauważyłam larwy w łodygach więc będzie oprysk Condiforem. Wszystkie zostały potraktowane Miedzianem i zabezpieczone Funabenem po cięciu. Niepokoi mnie stan starszych pędów. Czy to rak róży? mam przygotowaną HT ale czy to pomoże?
Od jakiegos czasu mam problem z cisem. Pojawiaja sie pojedyncze galazki, i calosc zasycha. Czym go pryskac?Opruszylam go wapnem z alg, w tamtym roku dwa razy pryskalam czyms na grzyba. Rosl 4 lata bez problemow.Ta cala dolna galazke cala wykruszylam, wszystko suche.
no ale do tego przesadzania to jeszcze trzeba znaleźć miejsce na kulki
postawiłam pomierzyłam - Ewuniu wielkie buziaki i podziękowania ty wiesz za co cmok cmok
posadzę pewnie jutro lub w sobotę
na ogólny bałagan nie patrzymy
byliny do wysadzenia nie wszystkie ale jednak
kulka z głębi do przesunięcia trochę w lewo - widzę
Ognisko od brzóz co najmniej 3-4 metry powinno być oddalone.
Co do całej reszty - razem z Toszką już w zeszłym roku tłumaczyłyśmy Ci, żeby zrobić najpierw plan dla całej działki. Gdzie trawnik, gdzie rabaty, gdzie lasek, gdzie ścieżki. Zdaje się, że nawet jakąś propozycję Ci narysowałam.
Będziesz miała plan, to będziesz mogła go realizować po kawałku, tak jak Ci będzie pasowało. Ale jeśli chcesz nad każdym kawałkiem ogrodu myśleć oddzielnie, to.... no nie będzie dobrze. I w dodatku trudniej
no w zachodzącym słońcu fajnie też kwiatki wyglądają ale Pisardi jak to pisardi...efektownie ale krótko chociaż też cenię za fajne liście...do ciachania w maju/czerwcu..
na telefonie jako tako zdjęcia wyglądały ale widze że jednak tel nie poradził sobie z cięzkimi warunkami oświetleniowymi i nie oddało to fajnego efektu...