Ewuniu, klon wygląda bardzo źle. Mazan nie wróży żadnej przyszłości. Nie wiem, naiwna część mnie myśli, że może podmarzł mocno...a ta bardziej realistyczna, że to jednak fytoftoroza. ehhh.
Dzien dobry proszę o poradę wyboru roslin - drzew - krzaczorów na rabatę wąska na 1,5 m, ale długą na ok 6 , nasadzenia przed oknami domu, miejsce z pełnym słoncem przez cały dzionek dodam jeszcze, że nasadzenia maja byc "reprezentacyjne" widoczne dla przechodniów marzy mi sie tam min świerk serbski jakies drzewo lisciaste moze z mocnym akcentem kolorystycznym moze pecherznice tylko jak to skomponować, aby było pieknie nie wiem to co jest tam teraz moge usunąć ta straszna mate pod kora tez wykopałam hortensje ponieważ słońce je poparzyło to musza być rośliny lubiące słoneczko i nie wymagające dużego nawodnienia bede wdzięczna za każda poradę, a gdyby Pani Danusia mogła podpowiedzieć będę przeszczęsliwa pozdrawiam gorąco
Iwonka możliwe, że ID, które tak pięknie mi ruszyły z tych sadzonek od Ciebie teraz będą takie suchutkie??Żal mi ich strasznie-może mrozy je wykończyły?
Kasia, u ciebie będzie łatwiej z sadzeniem, a sadzonki super, urośnie ci piękny żywopłot. Ilość przednia
Dobrze wymyśliłaś
Póki co, nie ma czasuna masaże.
ściągaj, sama ziemia najlepiej chronibuziaki, no i dziś zerknę za kocankami.
hakone odpaliły
zaraz cudne liście głogownika Red Robin
hosty już
i muszę się zbierać, napięty plan, goście, sadzenie roślin dla znajomego i itd
jutro też goście, zabiorą część cisów
miłego dnia wszystkim
Witam,
Tylko dla pewności takie rozłogowe leżące Chwastnica ??
Drugi i trzeci obok po lewej to może być??
Tu jeszcze jedno z chwastnicą sooory ale trochę niewyraźne
Wszystko aktualnie wyrywam mechanicznie zakładałem trawniczek w zeszłym roku 2017 pod koniec września. Chwasty poszły pewnie razem z czarnoziemią(chociaż myślalem że trawa pójdzie szybciej i wyprzedzi)
Dziękuję Agnieszko...jak już będzie całość, będzie efekt, buziaki
Gienia zaszaleje, po kwitnieniu będę ją ciąć i formować w stożek, bo mi za dużo miejsca zajmie
Wildcat prawie, ależ to cudo magnolia
kwiaty, jak u piwonii czy róży
jeszcze ciut
za to gwiaździste dają pokaz
najmłodsza niebawem
te stare rok temu cięłam i w tym roku jeszcze więcej kwiecia
w tym znowu cięcie, bo nie da się przejść