Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 08:36, 04 cze 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Świetne takie porównania, bo otwierają oczy tym co dopiero startują z ogrodem takie foty są bardzo motywujące, że nie od razu i nie na pstryknięcie palcami jest piękny ogród

Takie fotki potrzebne bardzo, szkoda, że więcej nie robiłam. Jak by moja siostra tych nie zrobiła to bym takich archiwalnych nie miała.

Oj nie od razu.
Po drodze wiele porażek, przeróbek, momentów zwątpienia, niezliczone burze mózgów, "sny ogrodowe", wiele potu musi spłynąć po plecach i czole, minąć wiele poranków gdzie trudno z łóżka wstać, bo wszystko boli, tumany kurzu muszą nieraz pokryć włosy, dłonie spracowane będą pamiątką, paznokci wiele połamanych i wiele mięśni w ciele nowo poznanych to tylko nieliczne kroczki, które po drodze trzeba zaliczyć
Dobrze, że kręgosłup tego nie odczuł, bo na razie się nie odzywa
Ale wy Sylwia zanacie to bardzo dobrze
Anitka 08:38, 04 cze 2018

Jak nóż na gardle będziesz mieć to do mnie dzwonisz i damy radę

Będę mieć to na uwadze Telefony skrzętnie zapisuję
Anitka 08:42, 04 cze 2018

Powiedz Mu na pocieszenie, że ja w piątek też pół dnia na podlewaniu spędziłam

Wybieramy się z Iwonką oglądać lawendowe pola w środę lub czwartek wstęp tylko 5 zł. Może dołączysz? To podobno 20 km ode mnie

Już mu to powiedziałam, a nawet,że wszyscy nic ostatnio nie robią tylko podlewają.
A on wie, że wy cały czas podlewacie u siebie codziennie.

Sprawdzę dzisiaj w pracy kiedy mogę wyskoczyć to dam znać, bo raczej na 99 % pojadę
abiko 08:48, 04 cze 2018

Doskonale rozumiem tę konieczność zmian Okno nabrało charakteru, taka Prowansja Ci się robi. Bardzo pasuje ten kolorek, wyszło naprawdę ślicznie
Niby tylko niebieski a zobacz jak się zmieniło.. super!
Anitka 09:06, 04 cze 2018

Krakus napisał(a)
dwa dni człowieka nie ma a tu tyle fotek...super busz masz u siebie..sząłwiowo wystrzałowo ...zresztą jak cały ogród..okienko wyszło super i w końcu udało mi sie tez dojrzeć tę biel o której rozmawiałyście bo jakoś nie mogłem skojarzyć że białą masz altankę
a jak pokazałaś wspomnienia to też widać ogrom pracy...takie zdjęcia motywują..

Fotki robię przez cały tydzień albo i nieraz dłużej, a później siadam i hurtowo wrzucam jak czas pozwoli.

Biały tylko widoczny z perspektywy na kolanach lub głowy do góry zadartej

Ogrom pracy, dobrze, że to już za nami, bo latka lecą i sił coraz mniej mamy
Anitka 09:13, 04 cze 2018

beta napisał(a)
Przepięknie. ...jestem oczarowana kazdym zakatkiem w waszym ogrodzie Anitko ...okienko super wygląda....ładny odcień...zdradzisz co to za farba?
Pozdrawiam ☺

To Sadolin Kolory Ogrodu. Poszłam to marketu zupełnie po coś innego, przechodziłam obok alejki z farbami i przy przejściu był postawiony wzornik kolorów. Kątem oka zobaczyłam " Kawałek Nieba". Chyba mnie zahipnotyzował, bo zatrzymałam się, pomyślałam 5 sekund, że chyba by się u mnie wpasował i plus mała puszka była - 0,25 litra. Po 10 sekundach w koszyku wylądował i teraz mam "Kawałek Nieba" na oknie

Pozdrawiam
sylwia_slomc... 09:17, 04 cze 2018

Anitka napisał(a)

Kocimiętka też tam kiedyś będzie Na razie szukamy kostki, bo nikt nie chce nam zamówić 250 kg
Takie nóż na gardle jest bardzo stresujący
Ja w głowie mam wizje i później ją realizuje. Nikt też nie wierzył w nasz kamień, nawet kamieniarze i sprzedawca Nieraz nawet eM na początku nie do końca jest przekonany do moich pomysłów. Ale mówię zaufaj i pomaga
Jak 11 lat temu zamawiałam bielone dechy na podłogę w erze wenge i ciemnych brązów to długo wykonawcę musiałam przekonywać do tego pomysłu.

Iwonko co tym jeszcze tam u siebie sprzątasz. Masz tak czyściutko, że mucha nie siada Ja w te upały zwalniam tempo. Ale mycie kostki w takie upały to nawet mogło być przyjemne

A spytaj w Darbruku. U nas mają skład.
Anitka 09:18, 04 cze 2018

abiko napisał(a)
Doskonale rozumiem tę konieczność zmian Okno nabrało charakteru, taka Prowansja Ci się robi. Bardzo pasuje ten kolorek, wyszło naprawdę ślicznie
Niby tylko niebieski a zobacz jak się zmieniło.. super!

Aguś to ta farba Sadolinu, o której chyba mówiłaś. " Kawałek Nieba" mnie zauroczył
A eM mówił, że jak pomaluje to będzie wiejsko, a ja na to, że ten nasz domek to przecież taka "wiejska szopka" i tak już jest, wiec mu nie zaszkodzi
abiko 09:20, 04 cze 2018

Anitka napisał(a)

Aguś to ta farba Sadolinu, o której chyba mówiłaś. " Kawałek Nieba" mnie zauroczył
A eM mówił, że jak pomaluje to będzie wiejsko, a ja na to, że ten nasz domek to przecież taka "wiejska szopka" i tak już jest, wiec mu nie zaszkodzi

Nie jest wiejsko.. jest uroczo, wakacyjnie.. ślicznie.
Też kupiłam tylko białą, bo drugie krzesło mszę skończyć
UrsaMaior 09:39, 04 cze 2018

Hej, hej Podglądam od dawna, ale już nie mogłam wytrzymać Uwielbiam Twoje klimaty, jak w Prowansji po prostu!

Anitka napisał(a)