Próbowałam coś sobie zaplanować ale jak widać działam według zasady "papier wszystko przyjmie" i już widzę że hortensje się chyba nie zmieszczą. Te co mam z drugiej strony już mają 1,1m szerokości. A ja narysowałam 80 cm....
Ale widać mniej więcej zamysł. Hortenske Vanilla Frice mam z drugiej strony schodów i chciałabym ją powtórzyć. Dereń schmetterling wpadł mi bardzo w oko w szkółce ale jeśli są jakieś powody żeby z niego zrezygnować to wezmę to na klatę. To małe zielone w cieniu to hortensja pnąca. Mam jedną bidulę do przesadzenia. Ten fragment rabaty jest lekko zacieniony.
JAk widać brakuje wypełniaczny. No i poza tym nieszcześnikiem którego dostaliśmy ze dwa lata temu nie ma nic zimozielonego.
Ktoś chętny do wyrażenia opinii lub rzucenia propozycją ?
No więc tnac azalie pod dyktando Toszki zauważyłam takie coś
Gałązki -vory halo są wiotkie, pokladaja się ijakby rosły w bok a nie sztywno do góry. Co może być przyczyną? Na innym stanowisku bardzies słonecznym to geste, pionowe krzaczki a te jakieś takie rachityczne
Nie piszę u siebie bo i nie mam o czym Na brzozy jeszcze czekamy ale mam już wybrane i oznaczone 5 drzewek. Trawnik zamienił się w chwastnik i chociaż nie ma dnia żebym nie pieliła to efekt mizerny.
Roocika, Roma, Dorka i zakręcona Magdo dziękuję za wizytę MAm nadzieję że zostaniecie na projektowanie które się szykuje.
W zeszłym roku wstawiałam zdjęcia rabaty z ławką, dokładnie te:
Teraz ziemia przygotowana i chciałabym coś posadzićPlan rabaty w kolejnym poście
Dziękuję Gosiu
Ta Queen of Sweden ma piękny krzaczek jeśli chodzi o pokrój. Taka uporządkowana.
Już mi przekwitła niestety.
Ale inne młodziutkie pokazują swoje kolorki.
Pashmina
Olivia
Mary Rose (malutka jeszcze)
Dla pewności (a może mi sie upiecze) pokaleczylam troche te moje bidaki.
Ponizej nacięcia z 2 krzewów.
BEX4 ja też nie mam zwierzakow, ale takie ślady zostawiaja mi na krzakach koty sasiadow. Thuje, cisy mam popalone moczem. Przy pieleniu czuje kazdorazowo nieprzyjemny zapach kociego moczu. Koty wypuszczane sa przez sasiadow na noc i wtedy wlasnie znacza teren.
Mam takie slady tylko u dołu kilku konkretnych okazow.