Trawka Purple Mayesty zasiana w mnożarce przed świętami albo zaraz po.
a ta co w domu była mizerna.
Koper ozdobny wschodzi, i pokazała się lobelia.
Dalie siane, szybko wschodzą.
Mam jedno zdjęcie z zeszłego sezonu...Coś bym chciała mniej więcej w miejscu jak jest róg tego placyku wyżwirowanego, bardziej w stronę trawnika do przodu......brakuje mi tam czegoś fajnego zielonego cały sezon....to miejsce jest widoczne z okien i tarasu.
naparstnica rasberry
Budleya
duże rośliny i można już do ziemi na zewnątrz.
W tym tygodniu rozsadziłam bratki zakupione w obi tydzień przed świętami.
tylko nie wiem dlaczego zrobiłam zdjęcia jednej misie.
Tulipany po wieczornej burzy pewnie jutro rozchylą się.
Moja źle posadzona bo w grunt rodzimy, ale wynikało to z niewiedzy
Powinieneś wymieszać grunt rodzimy z kompostem i obornikiem końskim przekompostowanym, oraz próchnicą i liśćmi z drzew. Najlepiej posadzić ją nad wodą bo potrafi wypić ta panna sporo, ale na tyle wygodnie, żeby było jak na zimę dom zbudować.
W sezonie co dziennie po ok. 100 litrów dostaje, powinna więcej, ale inne rośliny też chcą
Na zimę trzeba zgromadzić liście z drzew ( suche) w olbrzymiej ilości do zasypania w domku.
Wiosną zostawiam jej 1/3 tych liści i zasypuję je obornikiem końskim i kompostem, jest żarłoczna, ale sztuczne nawozy jej szkodzą. Em przywozi taczkę obornika dla niej, ale dostaje go w dwóch partiachPodlewam też gnojówką z pokrzyw i skrzypu, oraz wiosną na start biohumusem.
jest na forum wątek Gunnerowy - " Gunnera - parzeplin"
Kiedys pokazywalam, malutkie dziczki amanogawy, jakis rok temu. Dzisiaj te malenstwa, maja prawie 1,60 wysokosci Ciekawa jestem czy zakwitna, czy tylko bedzie taki dziki patyk rosl?
Być może za jakiś czas się zdecyduję. Na jednej z działek mam dużo miejsca.
Ona rośnie ogromna wiec i żarłoczna chyba jest. Jak ją pielęgnujesz? Jak wielki dół wykopać?