Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:36, 08 gru 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Mam dokładnie takie same odczucia jak Ty... Ciągle za czymś dążymy, biegamy w nerwach, stresujemy się i Święta nawet mijają nie wiadomo kiedy... Bo nie mamy czasu spokojnie usiąść, tylko "tu trzeba poprawić, tu przetrzeć, tu zupa za słona, a tu przypalone"
A w przyszłym tygodniu muszę zamówić sobie na weekend plusową temperaturę, bo Babcia dziś stwierdziła, że tak brudnych okien to jeszcze nie mieliśmy A przecież myłem 1,5 miesiąca temu No i jak żyć?

Sebek przygotowująć ozdoby w domu i wkoło niego czuje magię swiąt. Wbrew całej wsi zaczynam od pierwszej niedzieli Adwentu Wsparcie dzisiaj dostalam od sąsiada z mojej ulicy, który ma zawsze najwiecej lampek w całym powiecie.... Wreszcie nie jesteśmy sami

O oknach nie wspominaj....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 20:33, 08 gru 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

obrusy pominęłam w meldunku ... moje zwarte i gotowe czekają ...
lampki też dokupione ... mnie opętała myśl o girlandzie na schodach ... mocno opętała i mam nadzieję, że ja je opętam tą girlandą choć jak na razie mam połowę potrzebnej długości ... dlaczego w naszych sklepach uważa się zielony gruby łańcuch za girlandę ... ??? ... ja kcem taką z gałązek ...
co więcej ... ta choinka zwisająca od sufitu mocno nas intryguje ... i kto wie ? ... a nuż ...

Mój biały wielki obrus lniany wymaglowany czeka od wielkanocy dwa razy w roku jest używany
Girlanda , hm, ja Cie juz oczami wyobrażni widze opętaną wokół poręczy
Wracając do tematu lampek ...... Nie mogłam znieść dysonansu w kolorze lampek na stożkach... Juz wymieniłam... Przed wejściem jest tylko ciepłe światło....
Jak wspomnę, ze dzisiaj Caritas kiermasz zrobil .... I widzialam piekny stożek wilklinowy mojego wzrostu.... Juz go w wyobrażni pomalowałam na jasnoszary....... Juz go oplotłam zimnymi lampkami i postawiłam na tarasie aby konweniował z oświetleniem na domu..... Tylko skąd wziąc 150 zł!!!! Ale to na zbożny cel.... Może przekonam M, ze wsparcie Caritasu niezbedne???
Kubusiowo II 20:11, 08 gru 2013

Do góry
Gosiu eeee nie wymyśliłam tych zielsk - są

Rysiu to chłopaki w tym roku tak przygotowali. Chochoły są leciwe ale świetnie się sprawdzają.

Dominika dzięki ....ale na prawdę jest bałagan...

Alinko hahaha dziękuję

Bożenko no zdrówko Kuby nieco lepsze. Jutro mija 7 dzień antybiotyku ale chyba trzeba będzie przedłużyć bo kaszel jeszcze jest i to bardzo mokry.

Justyna powiem tak.... każde dziecko jest inne. Jeden lek na każde z nich podziała inaczej. U każdego przyczyna infekcji pewnie też będzie inna. Fakt, faktem, że warto lekarzom czasem coś podpowiedzieć. Kuba zaraził się czymś pomiędzy bakterią a wirusem teraz. Tak nam najprościej wytłumaczyła lekarz bo jak zaczęła tłumaczyć dokładnie to nic nie skumałam
Ja się absolutnie nie obrażam bo i na co? Na chęć pomocy i sugestie? Nieeeee

Monika dziękuję

Danuś błagam Cię.... sama dobrze widzisz co się dzieje w Kubusiowie.... Ale jak wpadnę na wiosnę w wir sprzątania toooooo ........ strach się bać

ANiaprzekażę chłopakom pochwały Buziaczków sto dwa

Aneta moja lekarka też taka jest Sama dzwoni i pyta o zdrowie

Zbyszku buziam

Madżenka hahahahhaha oznajmiam, żeś chwilo oślepła

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:59, 08 gru 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...teraz już wiem...nie znam tego bo nie robimy...z rybami mam podobnie...nawet karpia nie jadam tylko łososia smażonego.... ale mój M któremu czytam o tym gravlaxie chętnie by zjadł.....

Podstawa to koper i gruba sól alkohol, reszta to juz rożne wariacje, w szczegolności sosy. Ja lubie karpia od dzieciństwa niedołącznie Karp+wigila=wspomnienie dzieciństwa
http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/losos-marynowany-w-koprze-i-soli-gravlax_3531.html
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:55, 08 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Wszystko obejrzałam...powoli czar swiat
Rynek jest bajkowy, w tym roku jeszcze piękniej

Irenko obiecalam sobie być co najmniej raz w tygodniu w rynku przed świętami Jest bajkowo i wczoraj poczułam zapach świąt. Grzańca w kaloszku piłaś?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:54, 08 gru 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ja jeszcze w sprawie ubiegłorocznych suszonych pomarańczy - nie sczerniały Ci? Ja co roku suszę nowe, bo tylko takie świeże mi się podobają. Około 5 dni leżakowania na grzejniku potrzebują.

Są u Madzi... Więc nie wiem...obiecala przywieźć
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:54, 08 gru 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Piękne dekoracje Najbardziej się mi ten wianek na stole podoba

Nie mogę znaleźć odpowiednich proporcji.... Była jedna świeczka, potem dwie, w końcu trzy.... Ale mech nie ten teges, przydałby się taki drobniutki.... Chyba z wlasnego podjazdu zeskrobię
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:52, 08 gru 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...co to jest gravlax Marzenko? jakaś potrawa?

To łosoś na surowo, marynowany w soli. Specjalność M. Zatsanwia się czy w tym roku nie zrobić zabarwionego buraczkami. Ja tego nie tykam, ale cała rodzina uwielbia. Nie ruszam również śledzi bo mam uraz psychiczny z przedszkola Jadam tylko smażone i wędzone ryby
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:50, 08 gru 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
jak to dobrze, że nie musiałam na wtorek czekać ...

Madżen czerwone akcenty to jednak cudownie energetyczny akcent bożonarodzeniowy ... wianek już ma się świetnie ... no i te światełka ... świętokrzyskie lekko z tyłu ... zbroi się w materiały ale mamy nadzieję dotrzymać kroku ... buziak

Iza w domu w tym roku stół będzie wyłącznie biały zapatrzyłam sie na Ciebie
Chcialam zaznaczyc, że wczoraj zakupilam kolejne 200 szt lampek sprawdziłam zapasy ubiegłoroczne , razem mam 700 na choinke

Wianek będzie ogołocony z czerownosci, musi dostać szarości
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:48, 08 gru 2013

Do góry
Welka napisał(a)
E, ten wianek niby do poprawki bardzo ładny i bez poprawek
Podesłać Ci śniegu na trawnik, u mnie pełno wszędzie, na trawie do połowy łydek.
Pozdrawiam

Wianek powinien mieć białe światełka na baterie.... Były tylko czerwone i cóś mi za czerwono
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:47, 08 gru 2013

Do góry
Przekleję to co napisalam u Zielonej

Chciałbym w tym roku poczuć jakoś spokojniej magię świąt.... Co roku w biegu.....tak szybko, nerwowo... Rok temu po wypadku z chorą nogą i grypą.....
W tym roku zaczęlam wcześniej wszystko stroić, wczoraj jarmark bozonarodzeniowy, we wtorek wiankowanie. W następny weekend menu bożonardozeniowe.
Gotowanie z M zaczynamy zawsze na dzien przed wigilia. Tylko gravlax powstaje wcześniej. Jak sie ma takie wsparcie w kuchni to idzie nam raz-dwa. M mięsa i ryby, zupy, barszcz, ja sałatki i ciasta, dodatki. Nie mroże, nie robie nic wczesniej. Mama upiecze makowce, teściowa zrobi uszka i będzie pieknie. Jeszcze tylko marzy mi sie śnieg. Chociażby taki jak dzisiaj pruszył, tak leciutko i nieśmiało.

Tylko myślę jeszcze o prezentach bożonarodzeniowych....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:37, 08 gru 2013

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:36, 08 gru 2013

Do góry
Pierwszy śnieg. Cieszyłam się jak małe dziecko. jutro juz go nie będzie przy +6 i deszczu...

Na trawie się topi , na podjeździe jest
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:34, 08 gru 2013

Do góry
Abyście tak długo nie czekały to zimowe akcenty

wianek do poprawki we wtorek

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:36, 08 gru 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
To nic nie udało wam sie na giełdzie kupić?
Czekam na dekoracje

Eeee udalo ale nie tak jak rok temu... Podkłady do wianków, jemiołę, mech, sztuczne owoce ostrokrzewu, biale koraliki, białe bombki, piórka, wstązki
Dobrze że nam pomarańcze i inne naturalistyczne zostały z ubiegłego roku. Bo jeden ma być u mnie naturalny
Ogródkowy chaos u monitki 08:30, 08 gru 2013

Do góry
Moniko już po ksawerym, możemy noralnie zacząć funkcjonować
Postawić trawkę nad i... 08:27, 08 gru 2013

Do góry
Choinka będzie cięta czy w donicy? Jodła czy świerk? Szczegóły poprosimy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:23, 08 gru 2013

Do góry
Sebek czytam, że Ksawery u Ciebie dalej rozrabiał....
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:22, 08 gru 2013

Do góry
O matko... Przypomnialaś mi źe wykopalam lilie .... I nadal czekają na posadznie w nowe miejsce w doniczce... Co robić?
Rododendronowy ogród II. 08:18, 08 gru 2013

Do góry
Bożenko u mnie ani grama śniegu.... Znów mam wiosnę bo jutro ma być +6 i deszcz,....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies