Jola w góry chwilowo (mam nadzieję że tylko chwilowo) nie bardzo to zostały takie imprezy , szału z perełkami nie było a jak coś wypatrzyłem to pieruńsko drogo
z iglaków to może 2-3 sztuki wartych zainteresowania z czego praktycznie tylko Rydala bym przygarnął
Ann Lindsay chyba tak
tawuła 'Gold Fontain'(chyba)
.........................................................................................lilak ottawski Miss Canada
Jaka była u mnie wiosna?
Wiosna po hasłem ogrodowa udręka, niekończąca się praca, brak czasu i liczenie kolejnych strat. Szybki bilans: ok 30 jeżówek odmianowych, z 80 lilli, sporo żurawek, i jeszcze jakieś wygniłe w sporej części byliny pysznogłówki, kocimiętki.
Zakwil zlocien rozowy:
Zaskoczyla mnie jego wysokosc poniewaz w zeszlym roku byl skromna dosc nisks roslineczka...
Bede musiala przesadzic bo psuje aranzacje.
Zalezy jak duza docelowo rosnie. Staram sie sadzic tak zeby jak urosnie dotykala obrzeza. Co do odstepu zalezy czy maja tworzyc linie - wtedy jak z obrzezem, zeby po urosnieciu sie muskaly. Na frontowej chodzilo mi o barwny akcent i pomiedzy posadzilam tulipany a w sezonie beda jednoroczne - wiec sa oddalone bardziej.
Och, ja, my tez i to bardzo
Ja lubię orliki.Mam je w kilku miejscach.
inne dopiero zaczynają.
Ja hosty lubię w każdej fazie i każdej porze roku.
Jedna strona pod domkiem - już jest całkiem ładna
Druga reszce nie hosta War Paint