Pytanie niezupełnie trafnie zadane, potrzebne dane pomocnicze.
Źródło wody (wydatek) plus jaki przekrój rury, potem co jest do tego podłączone. co włącza tę linię... Ja nie umiem odpowiedzieć. Nawet do zadania pytań pomocniczych Witek jest mi potrzebny.
Masz system, czy chcesz podłączyć go do kranu i odkręcać kurek?
To co mam zrobić, żeby "odciąć" się trochę od tej drogi? zainwestować w drewniane płotki?
A mogę prosić o jakieś wskazówki i opinie na wyżej opisane zdjęcia,sytuacje i czy pomysł z thujami aureospicata jest trafiony, czy posadzić je od samego początku (zaczynając od "lasku"), tak jak mam juz smaragdy,czy zacząć za ogniskiem?
Danusiu, bardzo dziękuję Taka pochwała od samej Szefowej to daje siłę do dalszych działań
Robimy podczas budowy i tylko na dwóch stronach (pozostałe dwie czekają), bo pragnienie posiadania kawałka ogródka już teraz - jest silniejsze ) Nie polecam oczywiście tej kolejności , no chyba że ktoś ma duużą działkę gdzie w jednym końcu powstaje dom, a w drugim końcu można działać ogrodowo można chociaż szkielet ogrodu obsadzać
Serdecznie pozdrawiam
Skalniak, zwłaszcza w tej formie nie jest już modny, ani ładny. Zlikwiduj go.
Podkłady kolejowe, betonowa kostka, kosodrzewinka, jałowiec i i tuje - nie pasuje to do pałacowej fontanny. Czemu się uparłaś na nią?
Witaj. Napisz proszę pustego posta z kropką, przeniosę nadmiar zdjęć
Do jednego wpisu wklejaj nie więcej jak 4 zdjęcia, rób enter pomiędzy tekstem a zdjęciami, nie leć ciurkiem, bo zdjęcia źle się układają w poście.
Ja mam ogród za murem, chwaścików też kilka czasem się pojawi, a na ulicy masowo mam atak mniszków. Wyrywam, bo w ogrodzie na 22 m2 trawnika łatwo jest upilnować, na ulicy też coś koło 50m2 wyciachuję nożem, z rabaty wyrywam z korzeniami.
Nie ustrzeżesz się chwastów, bo lecą z pól. Po prostu co jakiś czas rób oprysk herbicydem selektywnym na dwuliścienne.
Ja mam ogród w małej skali jeśli chodzi o trawniczek
Cebulki wykopuję zaraz po przekwitnięciu, trzymam pod drzewami schowane, wysadzam na ulicę przeważnie, a do ogrodu kupuję nowe, wtedy zawsze kwitną. Pomijam fakt, że istnieją pomyłki. Najlepsze tulipany zawsze przywożę z Anglii. W sierpniu będę więc liczę na cebulowe zakupy. W tym roku zakwitną mam nadzieję czosnki i lilie burgundowe
Dokładną instrukcję zdjęciową pokaże kiedyś w kolejnej książce
ło matulu, to się utyrałaś, tyle cebul wykopać
a że buksy nie narzekały, bo im musiałaś w korzeniach pogrzebać
ja trawę usuwałam spod świerka i niestety biedaczek ucierpiał, zrzuca część igieł