Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:17, 03 maj 2015

Gardenarium napisał(a)
Robienie ogrodu podczas budowy to tylko dla takich osób jak wy, wytrwałych i pracowitych. Innie po prostu marnują rośliny. U was jest super.

Danusiu, bardzo dziękuję Taka pochwała od samej Szefowej to daje siłę do dalszych działań
Robimy podczas budowy i tylko na dwóch stronach (pozostałe dwie czekają), bo pragnienie posiadania kawałka ogródka już teraz - jest silniejsze ) Nie polecam oczywiście tej kolejności , no chyba że ktoś ma duużą działkę gdzie w jednym końcu powstaje dom, a w drugim końcu można działać ogrodowo można chociaż szkielet ogrodu obsadzać
Serdecznie pozdrawiam
BusyBee 21:24, 03 maj 2015

Kasiu jaka to cudna róża w Twoim avatarku?
KasiaWB 21:24, 03 maj 2015

jazzy napisał(a)
Witaj Kasia Przychodzą z rewizytą co prawda ponad 800 stron nie dam rady tak szybko nadrobić, ale już widzę, że tworzysz piękny ogród, a to zdjęcie poniżej pokazuje jakimi pracusiami jesteście, a Wasza mała ogrodniczka przeurocza
To ogrodzenie jest pięknym tłem dla roślin. Bardzo oryginalne i chyba miejsce na lustro tam widzę Będę podgladać dalsze postępy i kibicować
Miłej niedzieli

witaj u mnie nawet nie czytaj tego co było ) ważne jest to co teraz i w przyszłości ) bardzo dziękuję za miłe słowa walczymy dzielnie z przeciwnościami i...gliną )
Zastanawiałam się dzisiaj, po co ja takie ogrodzenie wybudowałam z cegły ręcznie formowanej, jak teraz je roślinami zasłaniam )) tak, faktycznie jest tam wymurowana wnęka na lustro, które będzie na samym końcu, jak już będzie co odzwierciedlać, bo na razie ewentualnie tylko blaszak ) a jak mi się odwidzi lustro to puszczę tam róże pnące ) albo sobie coś powieszę albo postawię na razie to temat odległy
Pozdrawiam
KasiaWB 21:25, 03 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Kasiu dobra robota

Ewcia, dzięki Pozdrawiam
KasiaWB 21:30, 03 maj 2015

Bea napisał(a)
Kasiu wszystko się pnie do góry.

Efekty pracy widać

Beatko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, muszę wpaść zobaczyć co u Ciebie
Wszystko buja i trzeba było zacząć coś z tym robić od 2 lat nie kupuję już roślin, bo nie mam gdzie sadzić jak już będę mogła dalej działać, to wtedy będzie czas na zakupy uzupełniające
Pozdrawiam
KasiaWB 21:35, 03 maj 2015

BusyBee napisał(a)

Robota wielka wykonana. Ja taki żywopłot mam tylko na małym kawałeczku - zasłania mi śmietnik. Chwalę go sobie bardzo- jest prawie bezobsługowy, poza cięciem w zasadzie 1 raz w sezonie A jakie to piękne zielone tło. Żałuję, że uwierzyłam, że to tak wolno rośnie i nie zrobiłam więcej...... Będzie super Kasiu

Hej Kasia
Na razie obsadziliśmy ok. 13 mb, a plany są na dalsze ekrany, ale to może w przyszłym roku szkółka cisowa dalej musi poczekać ale śmietnik właśnie też dostanie swój ekranik ) Tak mi się te cisy podobają, że rozważałam już wywalenie wysokich tujek, no ale jednak zostaną ) bo cis tak szybko i wysoko nie urośnie jak tujka, a wysłony w pewnych miejscach muszę mieć wysokie
Ściskam serdecznie!

KasiaWB 21:48, 03 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Rewelacyjnie dużo roślin masz, dopiero po przesadzeniu w docelowe miejsce widać jak dużo cisów tam było. Fajnie, że możesz przejść do tego etapu już teraz. Zdecydowanie było warto je w takim przechowalniku podchować i o nie dbać. Czekam na fotki po pracach dzisiejszych.

dzięki te posadzone cisy to głównie z rabaty z Nigrą ) i jeszcze z tej partii sporo tam zostało będą tam dalej dorastać, aż przyjdzie na nie czas - bo plan na nie już jest ) ale z przechowalnika z drugiej partii ubyło dosłownie kilka sztuk, a zostało, bo ja wiem... może ok. 170 sztuk...albo więcej )
Mam taką refleksję, że warto sadzić (jak można) już na miejsce docelowe i od małego formować żywopłot, bo jednak z tym przesadzaniem to jest trochę roboty ) my niestety byliśmy zmuszeni sadzić do przechowalnika, albo mogliśmy nie kupować ) ale była bardzo korzystna oferta i teraz mogę uznać, że był to dobry zakup )
Pozdrawiam
KasiaWB 21:49, 03 maj 2015

malgorzata_s napisał(a)
Kasiu, pięknie Ci to wychodzi, cierpliwość popłaca- cisy super.

) dziękuję bardzo ogród i życie uczą cierpliwości i pokory )
Pozdrawiam
Aga 21:49, 03 maj 2015

Witam ja także z jednej strony mam ogrod a z dugiej rozpoczyna sie budowa
KasiaWB 21:54, 03 maj 2015

Ludwika napisał(a)
Wow! Chylę czoła za ten ogrom pracy i cierpliwość, zamysł zaplanowany i teraz konsekwentnie realizowany. Super!

Cześć Ludwika dzięki za odwiedziny cieszę się, że się podoba, mimo że wymaga jeszcze aby roślinki podrosły ten zamysł dłuugo czekał na realizację a to jeszcze nie koniec. Małymi kroczkami coś tam robimy
Pozdrawiam