Danusiu, bardzo dziękuję Taka pochwała od samej Szefowej to daje siłę do dalszych działań
Robimy podczas budowy i tylko na dwóch stronach (pozostałe dwie czekają), bo pragnienie posiadania kawałka ogródka już teraz - jest silniejsze ) Nie polecam oczywiście tej kolejności , no chyba że ktoś ma duużą działkę gdzie w jednym końcu powstaje dom, a w drugim końcu można działać ogrodowo można chociaż szkielet ogrodu obsadzać
Serdecznie pozdrawiam
witaj u mnie nawet nie czytaj tego co było ) ważne jest to co teraz i w przyszłości ) bardzo dziękuję za miłe słowa walczymy dzielnie z przeciwnościami i...gliną )
Zastanawiałam się dzisiaj, po co ja takie ogrodzenie wybudowałam z cegły ręcznie formowanej, jak teraz je roślinami zasłaniam )) tak, faktycznie jest tam wymurowana wnęka na lustro, które będzie na samym końcu, jak już będzie co odzwierciedlać, bo na razie ewentualnie tylko blaszak ) a jak mi się odwidzi lustro to puszczę tam róże pnące ) albo sobie coś powieszę albo postawię na razie to temat odległy
Pozdrawiam
Beatko, dziękuję za odwiedziny i miłe słowa, muszę wpaść zobaczyć co u Ciebie
Wszystko buja i trzeba było zacząć coś z tym robić od 2 lat nie kupuję już roślin, bo nie mam gdzie sadzić jak już będę mogła dalej działać, to wtedy będzie czas na zakupy uzupełniające
Pozdrawiam
Hej Kasia
Na razie obsadziliśmy ok. 13 mb, a plany są na dalsze ekrany, ale to może w przyszłym roku szkółka cisowa dalej musi poczekać ale śmietnik właśnie też dostanie swój ekranik ) Tak mi się te cisy podobają, że rozważałam już wywalenie wysokich tujek, no ale jednak zostaną ) bo cis tak szybko i wysoko nie urośnie jak tujka, a wysłony w pewnych miejscach muszę mieć wysokie
Ściskam serdecznie!
dzięki te posadzone cisy to głównie z rabaty z Nigrą ) i jeszcze z tej partii sporo tam zostało będą tam dalej dorastać, aż przyjdzie na nie czas - bo plan na nie już jest ) ale z przechowalnika z drugiej partii ubyło dosłownie kilka sztuk, a zostało, bo ja wiem... może ok. 170 sztuk...albo więcej )
Mam taką refleksję, że warto sadzić (jak można) już na miejsce docelowe i od małego formować żywopłot, bo jednak z tym przesadzaniem to jest trochę roboty ) my niestety byliśmy zmuszeni sadzić do przechowalnika, albo mogliśmy nie kupować ) ale była bardzo korzystna oferta i teraz mogę uznać, że był to dobry zakup )
Pozdrawiam
Cześć Ludwika dzięki za odwiedziny cieszę się, że się podoba, mimo że wymaga jeszcze aby roślinki podrosły ten zamysł dłuugo czekał na realizację a to jeszcze nie koniec. Małymi kroczkami coś tam robimy
Pozdrawiam