Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Megi1 10:52, 04 maj 2015

Pani Danusiu, mam prośbę: proszę poradzić co zrobić z thujami smaragd, aby się zagęściły (przyciąć?), posadziliśmy je co 90 cm, a tutaj przeczytalam, że jeżeli ma być "ściana", to powinno się posadzić co 60 cm, a może drugi rząd posadzić w tzw. szachownicę (mam na to miejsce), chciałabym "wyciszyć" drogę powiatową? Po drugiej stronie chce posadzić ścianę z thuj aureospicata, co 70 cm, tak? Tylko czy one wytrzymają w miejscu od strony południowej z wiatrami?
Pszczelarnia 11:01, 04 maj 2015

Danusiu, ładne masz "zapłocie".
Gardenarium 13:06, 04 maj 2015

Megi1 napisał(a)
Pani Danusiu, mam prośbę: proszę poradzić co zrobić z thujami smaragd, aby się zagęściły (przyciąć?), posadziliśmy je co 90 cm, a tutaj przeczytalam, że jeżeli ma być "ściana", to powinno się posadzić co 60 cm, a może drugi rząd posadzić w tzw. szachownicę (mam na to miejsce), chciałabym "wyciszyć" drogę powiatową? Po drugiej stronie chce posadzić ścianę z thuj aureospicata, co 70 cm, tak? Tylko czy one wytrzymają w miejscu od strony południowej z wiatrami?

Pokaż zdjęcie w swoim wątku, podpowiem Znalazłam, odpowiedziałam

Instagram Ogrodowiska
Megi1 13:13, 04 maj 2015

Dziękuję za wizytę i zapraszam ponownie, zamieściłam pytanie, znowu...
Kassia 13:58, 04 maj 2015

Gardenarium napisał(a)
Żurawka 'Citronelle', obecnie ten zakątek wygląda tak, inne są donice, inne dodatki ogród nabrał charakteru.

Dziś zakupiłam ponad 20 pięknych żurawek Citronella! Sadzonki piękne i bujne w przystępnej cenie. Będę papugować i robić obwódki z citronelek w zacienionym miejscu Wybrałam się z moją mamą i Twoją Książką Mama też złapała "żurawkowego bakcyla"
Mala_Mi 14:10, 04 maj 2015

Danusia.. jestem w kompletnym niedoczasie, ale o Tobie dziś myślałam.. i przyciągnęłam Cię do siebie myślami. Zajrzyj do mnie jeszcze raz poniżej swojego wpisu (str 159) i poczytaj

Do nikogo na forum nie zaglądam od dawna.. ale mam urwanie głowy... ze wszystkim.. od pracy po zdrówko.. i mojego Everesta już nie ma.. za tęczową doliną.. zbieram się.. ciężko.. ryczę na każde wspomnienie. Teraz też
Milka 17:28, 04 maj 2015

Wczesnie rano wszystko obejrzalam, teraz piszę wiem czemu 4 lata temu zaczelam rewolucje, Ty bylas wzorem inne ogrody, ale dobre wzory wszedzie się sprawdzają Kropka cudna, moja Misia tez kleszcza zlapala, u nas, musimy wszyscy uwaźac..
grila widzialam, a praca u siebie, to relaks, ale ja zrobilam przenosiny pryszcza i sobie zaszkodzilam, choc miejsce wyglada lepiej, tylko trawa musi odrosnac teraz masz pieknie, idealnie, tego u siebie juz nie osiagne, bede podziwiac u innych
czekam na druga ksiazke nawet tytuł mi do glowy wpadl, zartobliwy
kaisog1 18:41, 04 maj 2015

Jak pięknie u Was! I grilik był... Porządki zrobiliście, chociaż ja tam nigdy u Ciebie nie widzę, że coś "trzeba" U nas to dopiero był hard core.... wczoraj nie mogłam pokroić kotleta tak mnie ręce bolały... Nie wiem jak ja dzisiaj wróciłam do Wawy i jeszcze prowadziłam auto...
Gardenarium 18:46, 04 maj 2015

Fajne wpisy, zwłaszcza o śnie i o niemożności krojenia kotleta.

Melduję że 3 razy był grill. Każdego dnia, dania różne.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 19:42, 04 maj 2015

Gardenarium napisał(a)
Z Kropką było bardzo źle... na szczęście udało się Bidula ma już 16 lat i kleszcze ją pokąsały

Pomiziaj ją za uszkiem..... i znów ryczę po swoim...

Piękne Narcyze i ciemierniki w bukszpanach.. by było ogrodowo...

Jestem zupełnie nie poinformowana (dobrze, że o książce mi donieśli) ale Pan Kukułka mnie zaintrygował i rozśmieszył...

Buczek posadzony zgodnie z Twoją sugestią zaczyna zachwycać