Nie nawozi się roślin świeżo posadzonych co najmniej 2 tygodnie po posadzeniu...Muszą się zakorzenić aby miały czym pobierać nawóz. Przede wszystkim trzeba podlewać.
Jaki to gatunek? pokaż zbliżenie igieł... z daleka nie widać bo jest cięty i może to być nawet cis, bo igieł nie widać. Cyprysik też może być.
Danusia, dziś Cię wspominałam i obgadywałam....... stwierdziłam, że
MIAŁAŚ ABSOLUTNĄ RACJĘ, ŻE POCZOCHRANIEC Z CISA DO PRZEDOGRÓDKA NIE PASUJE.
Szkoda mi było okazyjnie zdobytego cisa.. ale albo szkoda, albo ładnie..
Jak zlikwidowalam płotka, to rozczochraniec psuje efekt.. trzeba wymienić na kulę ale taką typu poducha, bez nogi.
Szukam miejsca dla poczochrańca.. musi stąd wyjechać..
Dziś zakupiłam ponad 20 pięknych żurawek Citronella! Sadzonki piękne i bujne w przystępnej cenie. Będę papugować i robić obwódki z citronelek w zacienionym miejscu Wybrałam się z moją mamą i Twoją Książką Mama też złapała "żurawkowego bakcyla"
Pytanie niezupełnie trafnie zadane, potrzebne dane pomocnicze.
Źródło wody (wydatek) plus jaki przekrój rury, potem co jest do tego podłączone. co włącza tę linię... Ja nie umiem odpowiedzieć. Nawet do zadania pytań pomocniczych Witek jest mi potrzebny.
Masz system, czy chcesz podłączyć go do kranu i odkręcać kurek?
To co mam zrobić, żeby "odciąć" się trochę od tej drogi? zainwestować w drewniane płotki?
A mogę prosić o jakieś wskazówki i opinie na wyżej opisane zdjęcia,sytuacje i czy pomysł z thujami aureospicata jest trafiony, czy posadzić je od samego początku (zaczynając od "lasku"), tak jak mam juz smaragdy,czy zacząć za ogniskiem?
Danusiu, bardzo dziękuję Taka pochwała od samej Szefowej to daje siłę do dalszych działań
Robimy podczas budowy i tylko na dwóch stronach (pozostałe dwie czekają), bo pragnienie posiadania kawałka ogródka już teraz - jest silniejsze ) Nie polecam oczywiście tej kolejności , no chyba że ktoś ma duużą działkę gdzie w jednym końcu powstaje dom, a w drugim końcu można działać ogrodowo można chociaż szkielet ogrodu obsadzać
Serdecznie pozdrawiam
Skalniak, zwłaszcza w tej formie nie jest już modny, ani ładny. Zlikwiduj go.
Podkłady kolejowe, betonowa kostka, kosodrzewinka, jałowiec i i tuje - nie pasuje to do pałacowej fontanny. Czemu się uparłaś na nią?