Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 19:27, 04 maj 2015

Urszulla napisał(a)
Wpadłam na majówkę tulipanową pozdr.

Ulcia... majówki u mnie nie było, święta grilla też nie... a o 2 w nocy wymiękłam na weselu i wyszłam.. po prostu padłam Z żadnej imprezy nie wyszłam pierwsza... szczególnie tak fajnej jak te wesele.. z wielkim żalem, ale musiałam..buuuu

Zakwitł nowy irys z miniaturek.... dopisuję do listy by dokupić więcej

A te jeszcze mniejsze..

A moje stare wielkości paznokcia.. muszę rozsadzić bo już się zestarzały i są łyse w środku
Mala_Mi 19:32, 04 maj 2015

Milka napisał(a)
Tulipki wszystkie obłedne

Winogron z patyczków od Ciebie rośnie jak gupi.... całą siatkę mi zaanektował

Tulipki stare były lepsze.
Te sadzone w 2009 do dziś kwitną i rosną.. nie nawożę, nie wykopuję..

Ta sama odmiana posadzona w 2013.. w tym sezonie na palcach jednej ręki liczyć ze 100 albo lepiej. Nawet fotę wstyd pokazać .. i nie patrzymy na brak kantów ..

Urszulla 20:05, 04 maj 2015

Ta sama odmiana posadzona w 2013.. w tym sezonie na palcach jednej ręki liczyć ze 100 albo lepiej. Nawet fotę wstyd pokazać .. i nie patrzymy na brak kantów ..

Piękna sceneria bez kantów idealnakanty będą potrzebne jak niezapominajki znikną
Gardenarium 20:08, 04 maj 2015

Ania, ja byłam u Ciebie wtedy, i powiem że też szczerze ryczałam, ale nie chciałam pisać o tym Ja wszystko wiem.

Instagram Ogrodowiska
Pszczelarnia 20:17, 04 maj 2015

Anek,
dałam zdjęcia, żeby nie było, że nic się nie dzieje.
Mój pełnik znikł z braku siedliska - kupię nowy, bo jest w szkółce.
Te jabłonki były / są i u nas ale, gdzie je dać/wsadzić?????? Kto mi dopowie?
Mój warzywnik nazywa się teraz dołownik - z wiadomych względów.
Idę spać, jutro orka.

Manalena 23:05, 04 maj 2015

Witam

Zajrzałam do Twojego watku po raz pierwszy,bo zagladam tu od czasu do czasu!!!
Piękny ten Twój ogród!!! Teraz natomiast mam coś dla Ciebie do przeczytania. Ściskam Cię bardzo mocno!!!!

. "Pewnego razu Pan Bóg przechadzał się po Rajskim Ogrodzie.
Nagle za krzaka wyszedł Diabeł:
- Słyszałem, że stworzyłeś człowieka... - zagadnął Szatan.
- Tak, już żyje na Ziemi. Może mieć partnera i dzieci, na razie uczy się rozpalać ogień i budować miejsce na nocleg, ale za tysiące lat będzie władcą całego globu.
- I co z tego - prychnął Diabeł - nawet za te tysiące lat i tak będzie SAMOTNY.
Zasępił się Pan Bóg, podrapał w długą, siwą brodę i powiedział:
- Więc stworzę mu przyjaciela! Wybiorę jedno ze zwierząt, które uczyniłem, aby go strzegło i było mu poddane, ale jednocześnie oddało mu całe swoje serce.
- To niemożliwe! - Diabeł się roześmiał i gdzieś przepadł.
Pan Bóg natomiast zwołał zwierzęta z każdego gatunku i wybrał PSA.
- Odtąd będziesz ogrzewał człowieka swoim ciepłem, uspokajał spojrzeniem, kochał z całego serca, nawet, kiedy on Cię znienawidzi.
- Dobrze - odparł dobry pies.
- Chociaż będziesz musiał znosić wszystkie upokorzenia, staniesz się też jego najlepszym przyjacielem. To bardzo zaszczytna rola. Niestety Twoje serce będzie musiało bić dwa razy szybciej i nie będziesz mógł żyć długo - najwyżej 15 - 20 lat.
- Ale powiedz mi, czy człowiek nie będzie cierpiał, gdy odejdę do Ciebie?
- Właśnie o to chodzi.
- Jak to? - zdumiał się pies.

- Będzie cierpiał i będzie wiele dni nie utulony w bólu. Ale to Ty nauczysz go odchodzenia i przemijania, Ty nauczysz go kochać i odchodząc zostawisz wielką miłość w jego sercu. Jesteś
aniołem, którego powołałem, aby niósł radość i nadzieję, ale także uczył wiecznego prawa przemijania, aby ludzie wierzyli, że po ich życiu, jest życie TUTAJ. Kiedy to zrozumieją, nie będą płakać, bo będą wiedzieć, że spotkają Ciebie znów.
I w ten sposób Pies stał się aniołem, który przybrał skórę zwierzęcia i trafił na ziemię, aby uczyć Człowieka miłości, wierności i przyjaźni, ale także przemijania. Nauczyć, że jest TU i TERAZ, ale także TAM i POTEM..
Iwk4 23:18, 04 maj 2015

Aniu, czytam rady u innych, żeby tulipany i inne cebulowe nawozić. Kiedy i czym to robisz? Teraz w czasie kwitnienia, czy po kwitnięciu, by zawiązały mocniejsze cebulki? Jakiego nawozu użyć ?
Margarete 01:43, 05 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)
Gościom dziękuję, ale ... niedoczas kompletny, nawet do siebie nie zaglądam Tym bardziej wszystkie wpisy są bardzo miłe. Foty stare... ale nie ma czasu na nowe

Sklaniaczek ma swoje 5 minut Szkoda nie pokazać ... a może nawet pochwalić się

Przełęcz floksikowa u ciebie co rok mnie zachwyca....to jej czas..... sliczna
Ja też nie ogarniam forum, jedynie do siebie zaglądam systematycznie a u innych ... tylko bywam
Buziaki zostawiam i spadam do łóżka !
Madzenka 06:41, 05 maj 2015

Dobrze, ze skalniakiem pokazałaś, bo zachwyca co roku. Czy ten skalniak jest bezobsługowy?
leon60 07:21, 05 maj 2015

Zaglądam i pozdrawiam
Skalniak jak płynąca różowa rzeka piękny !