OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....
09:45, 29 maj 2018
Pozdrawiam Małgosiu

Cześć Polinka, przyszłam podglądać Twoje trawki...No marzenie...Molinie masz piękne! Napisz, proszę, jaka to odmiana? Ja swoje szałwie połączyłam z seslerią jesienną. Ładnie grają kolorami. Ściskam ciepło!!
masz racjętytuł słuszny
Ale masz tych traw w ogrodzieja jeszcze nie tak dawno nie miałam, ani jednej, a teraz wszędzie je upycham
nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich, chociaż czasem niektóre odmiany denerwują, widzę,że nie tylko mnie
Ja to o królowej też pisałam-to Poli nam się tutaj "oburza"-ale sama powiedz-tytuł słusznie przyznany
Niesamowity ogrom traw wszelakich u Ciebie! Niby wiem, że tyś Trawowa Królowa, ale jak pokazujesz te kadry i szersze kadry, to nadal to robi wrażenie "wow"!
widzę, że na każdego przychodzi czas, że Evergoldy wymienia.
Ja to w ogóle rozmyślam czy pchać sie jeszcze w jakieś carexy - dwa lata Variegaty były śliczne, a w tym roku do tej pory masakra.
SS mi napuszczał bocznych odrostów, już nie są to trawki w kulistych kształtach.
A mnie znowu korci kupić carex Gold Fountain, bo jednej zimy mi nie przetrwały, a bardzo mi się ta trawka podoba.
Poli moje Evergoldy to kicha na maksa w porównaniu do Twoich - też chcę wypierdykać je... co dodasz do szałwii... bo mam dylemat
Ogrodowo jak zawsze cudnie u Ciebie :*
Poliś pięknie
a to molinia morherx czy jakoś tak?
Ładniutko
Trzymam kciuki za nową rabatę a ogród Twój wiesz, że uwielbiam!
Buziaki Kasiek
Lubię ograniczenie gatunków więc jak najbardziej jestem za carexem i nawet za IDTylko musisz pamietać, że on rozchodzi się...a zależy Ci na ładnych polach
Możesz użyć ogranicznika jakiegoś do ID. Ja mam wkopane paski blachy.Trochę roboty z tym jest ale sprawdza się wyśmienicie.
Jeszcze myślę o czymś takim Asiu czy masz świadomość, że wiosną tam będzie łyso? Wszystkie rośliny jakie tam planujesz ścinasz na wiosnę i oprócz buksów nie masz nic zimozielonego. Jak dla mnie to żaden problem bo mój ogród wczesną wiosną też wygląda jak łysa plama ale pytanie czy Ciebie nie będzie to denerwować?
Miłego przyjęcia
Hihi Kamilka jak coś nas denerwuje to nie ma uprośpo co się stresować przez kolejne sezony, lepiej trochę się pomęczyć, a potem podziwiać
ja dzisiaj postanowiłam trochę pozmieniać różanke przy tarasie, róży yellow fairy mówię do widzenia, zastąpi ją munstead, a właśnie jakbyś ją chciała jest teraz ponownie dostępna w F.
No ja wczoraj wywaliłam bergenię sprzed limek, zastąpiły ją seslerie. Też mam tam lekki nieporządek i zbyt dużą różnorodność, więc porządkuję, bo mnie to denerwuje. Ja lubię symetrię i proste linie![]()
O lala ,mały remoncik się szykuje. Jak skońCzę swój mogę Ci pomóc
. Hortki i inne to pikuś przy moich drzewach
też musiałam dorosnąć do uspokojenia ogródka, ale i tak jest mega dużo roślin w nim. A teraz jak mocno bujneły ze wzrostem to stwierdzam że dużo za gęsto jest.
Jeśli szkoda wyrzucać [bo mi jest szkoda] to może komuś możesz podarować? Ja tak staram się robić.
Ja Ci pomogę z podjęciem decyzjiWywalaj jeżeli tak czujesz. Jeżeli za każdym razem jak ją widzisz masz się zastanawiać czy może jednak coś zmienić to zrób to od razu
Powodzenia!
Oooo, jakże mi znajome dylematy z odchudzaniem rabaty.
Ja po dyskusji nad swoją rabatką wydałam majątek na zagramaniczne lektury instruktażowe. Przyjdą w czerwcu, przez lato się dokształcę i rewolucję będę robić na jesieni.
Kamila miskanty (chyba) można przesadzać, ale trza dobrze nawodnić. Ja w zeszłym roku chyba w sierpniu dzieliłam. Polinka mi wtedy tylko doradziła, żeby ściąć po dzieleniu. Tak zrobiłam, żyją, mają się dobrze. Im później będziesz przesadzać, tym ciężej i logistycznie i wagowo i objętościowo