Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Kasya 06:58, 02 cze 2018

Chyba mozna cie nazwac jarzmiankowa krolową
ale roze tez masz przesliczne pieknie rosną i kwitną
paulina_ns 08:24, 02 cze 2018

Piękne zdjęcia obejrzałam, oczy nacieszyłam ciekawa jestem jak tam moje różyczki, dzisiaj wracam do domu i się już doczekać nie mogę
polinka 11:16, 02 cze 2018

lindsay80 napisał(a)
Rabata z Artemis

Mimo, że ja nieróżana to uwielbiam tą Twoją rabatę!
Mistrzostwo Edytko
Gruszka_na_w... 12:04, 02 cze 2018

lindsay80 napisał(a)

Nie pisałam wcześniej, kupiliśmy rozdrabniacz do gałęzi taki jak Ty masz, nie wiem czy źle mamy ustawiony, ale trochę nam przepuszcza tych gałęzi, mam nadzieję, że da się to poprawić.

Te tańsze rozdrabniacze mają niestety tę wadę, że nie tną miękkich odpadów typu liście rozplenic, miękkie i cieniutkie gałązki, suche byliny. Pokrętło docisku mam ustawione z reguły maksymalnie. Podczas pracy trzeba je kontrolować, bo pod wpływem wstrząsów urządzenia, czasem docisk się luzuje. Dobrze zdrewniały materiał rozdrabnia bez zarzutu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
lindsay80 12:50, 02 cze 2018

Jagodaa napisał(a)
Edyta, Ty masz taką dobrą ziemię u siebie?

Myślę, że jest niezła, a poza tym ja zawsze jak coś sadzę to mieszam mnóstwo dobroci roślinkom.
lindsay80 12:53, 02 cze 2018

leon60 napisał(a)

super !
chyba pierwszy raz widzę u Ciebie taki chodniczek

jest od roku, tylko na razie kawałek, będzie kontynuacja, jak już inne zaplanowane prace w tej okolicy zrobimy, niestety ciągle nam się to przesuwa w czasie.
lindsay80 12:58, 02 cze 2018

mrokasia napisał(a)
Co ile masz posadzone trzcinniki overdam?

Zmierzyłam, są co 50 cm, ale to za mało - sama jestem w szoku jak urosły w rok, co najmniej potroiły objętość.

Podobają mi się, zaczynam się zastanawiać czy nie posadzić ich między brzozy jak przesadzę stamtąd kulki bukszpanowe (bo ich nie widać) i berberysy Orange Pillar (bo zrobiło się tam zbyt dużo cienia i się nie wybarwiają)

Tylko nie wiem, czy trzcinnik sobie poradzi jak brzozy mu będą całą wodę zabierać.
lindsay80 13:02, 02 cze 2018

Kasya napisał(a)
Jejku jakie pomidory juz !
I ostrozki piekne, pełne, one ci się rozrastają w kępy ?

Ale nie wszystkie, mam odmiany gdzie owocki są sporo mniejsze, choć w sumie to było zamierzone, część pomidorków będzie wcześniej, inne dojdą z czasem. Jeszcze w gruncie 6 szt. posadziłam.

Tak ostróżki zawsze tworzyły duże kępy, ale w tym roku są znacznie mniejsze, pewnie przez suszę i może też kępy się wyradzają bo mają już 4 lata
ren133 13:04, 02 cze 2018

lindsay80 napisał(a)
Nie mam żadnych fotek ze swojego ogrodu, ale dostałam dziś sms'em fotkę od przyjaciółki z jej urlopu w Kornwalii i tak mnie zachwyciła, że puszczam w świat

A poza tym miałam dziś bardzo miłych ogrodowiskowych gości - Moniczka, bardzo się cieszę, że się poznaliśmy - było super!

Śliczne te naparstnice Lubię jak rosną tak grzecznie pionowo

PS Pasowałby mi taki kolor no i oczywiście biały tez by się nadał
ren133 13:05, 02 cze 2018

Edyta moje ŚŚ chyba złapaly mączniaka czym pryskałaś swoje i co im ostatecznie było?