Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:04, 30 mar 2018

Do góry
Kawa napisał(a)
Gosia śliczne te stokrotki...gdzie nabyłas?
Kami, stokroty kupione w Tesco (w NS). Ale niestety wszystkie sprzedane, bo chciałam dokupić. Widziałam, że też się zastokrotkowałaś
Dzisiaj zachwyciłam się krokusami. Wczoraj jeszcze w maleńkich pąkach a dzisiaj proszę bardzo...
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:01, 30 mar 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Stokrotki masz piękne, zasyp ziemią z ogródka ich bryłę korzeniową około 1 cm nie będzie im tak ziemia wysychać. Ja tak zawsze robię. Opowieść o traktowaniu roślinek w marketach mrozi krew w żyłach, wczoraj w B też widziałam ususzone na wiór kulki na pniu. Masakra
Dorotko! Stokrotki dostały ziemi z ogródka - ciekawa jestem efektu
Dla wielu roślinki to jak każdy towar lub jakieś tam zielsko niewarte uwagi

W ciągu dwóch dni rozkwitnęły krokusy wielkokwiatowe, chociaż wyjątkowo nierówno. Niektóre dopiero wychodzą z ziemi

Berberysy już mocno zapączkowane
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:55, 30 mar 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Spokojnie.... nikogo nie zrazisz Po prostu, każdy ma inny gust i styl. I to jest piękne Pomyśl jakby wszyscy mieli to samo- nuda....
JA lubię bratki ale nie wszystkie kolory.

Masz rację Agatko Choć przyznam, że lubię bratki jednokolorowe, ale rzadko bywają w sprzedaży. Z reguły najwięcej jest tych pstrokatych
Dzisiejsza fotka prymulki dla Ciebie
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:52, 30 mar 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Piękne te iryski ,też planuję jesienią zakup takich w dużej ilości. Po stokrotki jadę dzisiaj i chyba też na razie w domu wylądują bo na dworzu za zimno. Małgoś jeszcze nie jestem pewna ale raczej mam złe wieści o hortkach od Ciebie ,jeszcze próbuję je reanimować,nie wiem co im źle zrobiłam
Asia! Iryski must have! Pytałam pani w ogrodniczym o tokrotki i na ich wrażliwość na mróz - powiedziała, że poniżej zera obmarzną .
Co do hortek to poczekaj jeszcze chwilę. U mnie też coś marnie wyglądają , ale mam nadzieję, że żyją
Dzisiejsza fotka - krokusy zaczynają
Ranczo Edy 00:47, 30 mar 2018

Do góry
Wesołych i Pogodnych oraz Zielonych Świąt Wszystkim życzę

Miłkowo - sezon 2016-2022 00:42, 30 mar 2018

Do góry
Milka napisał(a)
wysprzatąłam patio
jak się ociepli, czeka mnie dalsze szorowanie płyt, z białego szare są
coś koloru, malutko, bo w donicach patyki i nie chce mi się potem rozwalać i wyciągać
w domu mam biały, spopielały róż i biały

Irenko Najlepszego na 1000 ca stron rewolucji i przyjemności Ogrodowych
I przy okazji Wesołych i Pogodnych Świat Wielkanocnych

sorry że mało mnie pięknie wystroiłaś świątecznie buziam

Za drzwiami do ogrodu... 00:03, 30 mar 2018

Do góry
anpi napisał(a)

Narzutki pilnuj bom chętna.

Pastelowa Wielkanoc urocza.
Podziwiam wyczucie smaku przy doborze dekoracji.
Ogródek Ewy 23:48, 29 mar 2018

Do góry

Jajeczka cudne Do mnie też nie dociera, że święta tuz tuż. Jakoś nie ma tej werwy co zawsze. Pogoda rozkłada na łopatki....
Ogródek Ewy 23:40, 29 mar 2018

Do góry
marba napisał(a)
Na razie wiosna tylko w domu, choć w naszym regionie i tak nie jest najgorzej.
Ewuś, pomimo zgryzoty z dzikami życzymy Wam miłego świętowania.

Dziękujemy pięknie.
Basiu, wcale nie czuję zbliżających się Świąt. Brakuje mi zapachu wiosny, kolorów....nawet ozdób wielkanocnych nie robiłam, nic mi się nie chce. Dopadła mnie jakaś niechęć do wszystkiego, chyba się starzeję.
Dobrze że w ubiegłym tygodniu z wnusią zrobiłam chociaż trzy jajeczka.

Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 23:37, 29 mar 2018

Do góry
Krzysiu, to rzeczywiście łopatologicznie wytłumaczone, będę korzystać z tej ściągi, bo jesienią posadziłam 2 małe winorośle deserowe Ale jak ciąć taką starą, wieloletnią, która ma pokręcone gałęzie i kilka dość grubych i starych? W ubiegłym roku nie owocowała i myślę, że to z powodu złego cięcia (mojego), bo się na tym nie znam. Oglądałam już wiele filmików o cięciu, ale nie jestem w stanie przyswoić sobie tych wszystkich nazw, łozy, wilki, pędy, itp. Wrzucę foty, może namówię Cię na poglądowy rysunek? Nawet jeśli miałabym to zrobić dopiero jesienią, skoro już za późno.
Proszę, Miszczu painta
PS. A czy tym małym, posadzonym jesienią to w tym roku jesienią już trzeba robić pierwsze cięcie? To pytanie tak na zapas
pozdr

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 23:21, 29 mar 2018

Do góry

Pozostając mimo tego co za oknem, w wiosennym nastroju składam tradycyjnie u siebie na wątku wesołe i serdeczne życzenia wszystkim odwiedzającym mój wątek przyjaciołom, znajomym i nieznajomym gościom .

Życzę udanych i spokojnych Świąt Wielkanocnych,sympatii najbliższych we wspólnym spędzaniu świątecznych dni, czasu na relaks, pyszności na stole i radosnego Śmigusa-Dyngusa !!!

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:50, 29 mar 2018

Do góry
W kuchni kurka też usadowiła się w starym wianku. Coś tylko te jajka obok trochę za duże

A na zewnątrz to sobie odpuszczam atmosferę świąteczną. Tylko na tarasie bazię do dzbana dałam. Prognozy na niedzielę takie, że tylko będziemy przez okna wyglądać
Jedno okno przy okazji umyłam
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:41, 29 mar 2018

Do góry
Stary wianek, chyba dziesięcioletni, się zazielenił. Kilka gałązek bukszpanu i myk na ścianę.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:32, 29 mar 2018

Do góry

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:27, 29 mar 2018

Do góry
Nawet nie wiem kiedy ten tydzień zleciał, a tu święta tuż, tuż. Nie mam czasu na wymyślanie dekoracji świątecznych, wydobyłam z piwnicy pudło "wielkonocne" i jakieś małe akcenty dzisiaj przed pracą umieściłam. A że pogoda taka na opak, pomieszanie z poplątaniem, to u mnie jajka też na opak - w wersji wiszącej.

Ogród do odnowy 22:24, 29 mar 2018

Do góry

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:22, 29 mar 2018

Do góry
Przed wejściem do domku kolorowo i pachnąco.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:21, 29 mar 2018

Do góry
Jedynie w domu jest wiosna w stroiku jak zawsze na biało i z delikatnym akcentem wielkanocnym miłego wieczoru...

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:21, 29 mar 2018

Do góry

Mój najwierniejszy przyjaciel

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:20, 29 mar 2018

Do góry
Kolejny dzień mija
Byłam dzisiaj usunąć szwy. Taka kolej losu

W drodze powrotnej do domu wstąpiłam do obi po roślinki do domu na święta.
Kupiłam żółte energetyczne bratki, kalanchoe tulipany i hiacynty. W sumie to Irenka z Miłkowa mnie zainspirowała. Zmęczyłam się tymi zakupami jak diabli ale wróciłam zadowolona i szczęśliwa do domku.
Wszystko już na właściwym miejscu. nie byłabym sobą gdybym zostawiła to do jutra. Od zawsze mam zasadę co masz zrobić jutro zrób dzisiaj. Nie lubię odkładać na potem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies