Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

20:54, 19 maj 2018
Dorota123 napisał(a)
Dziś pikowałam na rozsadniku jeżówki, zostaną tam do przyszłego roku. Jak siałam to wkładałam karteczki z nazwami w pojemniczki, później wyniosłam je do hartowania i deszcz rozmył nazwy jeżówek. W każdym rządku sadziłam inną odmianę, ale już bez nazwy. Jakkolwiek zakwitną będę zadowolona, bo ja je bardzo lubię. W tym roku powinny zakwitnąć moje wcześniejsze zasiewy.

ciekawe to jest ...bo ja mam taki pisak nie zmywalny i zapas platikowych noży ...polecam nic nie przemaka i nic sie nie zmywa

czytam ze tniesz buksiki ..to super bo a też już mam plan ....do twojego buszu i gęstwiny u mnie jeszcze daleko ...chwast zaiwania po tym deszczu jak szalony
Dorota123 21:02, 19 maj 2018

eee_taam napisał(a)

ciekawe to jest ...bo ja mam taki pisak nie zmywalny i zapas platikowych noży ...polecam nic nie przemaka i nic sie nie zmywa

czytam ze tniesz buksiki ..to super bo a też już mam plan ....do twojego buszu i gęstwiny u mnie jeszcze daleko ...chwast zaiwania po tym deszczu jak szalony
Justynko też miałam taki patent, tylko ja pisałam pisakiem do płyt na plastikowych łyżeczkach. Tak sobie opisywałam wysiewane w ubiegłym roku orliki. Dziś kończyłam pikowanie, nawet ucieszyłam się, że te łyżeczki tam jeszcze są. Niestety z napisów nic nie zostało i nie wiem jakie kolory będą i tak wszystkie mi się podobają, niech tylko zakwitną.
21:09, 19 maj 2018
Dorota123 napisał(a)
Justynko też miałam taki patent, tylko ja pisałam pisakiem do płyt na plastikowych łyżeczkach. Tak sobie opisywałam wysiewane w ubiegłym roku orliki. Dziś kończyłam pikowanie, nawet ucieszyłam się, że te łyżeczki tam jeszcze są. Niestety z napisów nic nie zostało i nie wiem jakie kolory będą i tak wszystkie mi się podobają, niech tylko zakwitną.

śmieszne ...może to kwestia jakości pisaka? ...chć mój pierwszy lepszy z marketu bo moje noze po zimie w skrzyniach dalej zostały z napisami bo podpisałam pomidory ..no i czesc uzyłam teraz jako gotowce
Waclaw 22:45, 19 maj 2018

Dorota123 napisał(a)
Teraz po trochu strzygę bukszpany, ale nic na siłę. Ja sporo wypoczywam w altance, bo się bardzo szybko męczę. Pracę w ogrodzie traktuję jak ogrodoterapię, czasem wręcz zmuszam się do działania. U mnie jest taki busz, że chwasty nie mają już siły przebicia, nie ma dziabania, bo u mnie nie ma wolnych przestrzeni. Na rabatki już się nie daje wchodzić, bo wszystko się rozrosło. Czasem tylko wycinam przekwitłe rośliny, żeby następne miały możliwość rośnięcia. Muszę się pochwalić, że w altance mam bardzo romantycznie, same białe surfinie, pięknie rozrośnięte, tylko jakoś jeszcze nie obfocone.

Bardzo chętnie fotki zobaczę
Ewa777 23:13, 19 maj 2018

Dorotka, ślicznie u Ciebie jak zawsze Do tego piszesz, że zawsze pachnąco Taki powinien być ogród.
Podziwiam umiejętności cięcia bukszpanów - super Ci to wychodzi
Dekoracje z surfinii bardzo urokliwe
Dorota123 20:54, 20 maj 2018

Waclaw napisał(a)

Bardzo chętnie fotki zobaczę
Mówisz i masz Te surfinie są pachnące

Dorota123 21:26, 20 maj 2018

Ewa777 napisał(a)
Dorotka, ślicznie u Ciebie jak zawsze Do tego piszesz, że zawsze pachnąco Taki powinien być ogród.
Podziwiam umiejętności cięcia bukszpanów - super Ci to wychodzi
Dekoracje z surfinii bardzo urokliwe
Dziękuję Ewo surfinie ładnie kwitną i rozsiewają przyjemny zapach. Cięcie bukszpanów nie ma końca, mam ich bardzo dużo do cięcia.

Dorota123 21:32, 20 maj 2018

eee_taam napisał(a)

śmieszne ...może to kwestia jakości pisaka? ...chć mój pierwszy lepszy z marketu bo moje noze po zimie w skrzyniach dalej zostały z napisami bo podpisałam pomidory ..no i czesc uzyłam teraz jako gotowce
Wniosek jest jeden, muszę zmienić pisaka.

Kasik 06:09, 23 maj 2018

Te białe surfinie kuszące są bardzo. Ostatnio byłyśmy z Basią w ogrodnictwie i Ona je właśnie przytargała. Jestem ciekawa jak zachowują się bez osłonięcia.
U mnie jest wszystko jak na patelni.

Pięknie u Ciebie i zachwyty odwzajemniam.
anabuko1 13:16, 23 maj 2018

Widzę Dorotko ,że biel u ciebie króluje.
Pięknie na tarasie I w ogrodzie.
Ptaszki ogrodu i kwitnien piluja.
Biała piwonia cudna.