Mercedesa zobaczyłam, metryka Maćka zdecydowanie nieprawidłowa, wnuczka proszę o wcześniejszy przyjście na świat, nowe obwódki zobaczyłam, uff .... Jestem na bieżąco
Ave zakrzyknelam na widok kjubowych rabat i Zon mi iPada wyrwał z rak!!!!
Zatem turlając sie resztę Odczytalam na komórce
Zielona oskubala mi laury aby uhonorować pseudo Messaline Cesarzowa Klaudyne !
Nie wiem czy zachwycać sie kjubaki czy rymami !!! Wszystko piękne!!!
Macham z górskiej kotliny i Kofam
w kierowaniu na właściwe tory wątkowe nie do zastąpienia jest Madżenka ... ma w małym paluszku i to u stóp bogate merytorycznie jak i frywolne w wielopoziomowych dysputach typy ... poczekajmy na Madżenkę ... a skoro już wspamniana to macham i życzę udanej zabawy
Po lewej przy żurawkach to rodgresja (liście jak kasztanowiec) po prawej bergenia sercolistna (wyglada jak kapusta)
mam nadzieję, że o którąś z nich pytałas?
Tylko jedna austinka zimowala u mnie, ale ponieważ rośnie w miejscu nie osłonietym przez zywopłot, po znacznym ochłodzeniu dałam jej na osłonę przed mrożnymi wiatrami matę z trawy kalifornijskiej , wcześniej kopczyk z ziemi.
Nie cięlam jej ostro - golden celebration chyba nie należy tak ostro traktować... Pieknie i obficie kiwtła w tym roku. Wiosną jednka będzie przesadzana bo mi kolorystycznie nie konweniuje w jej miejsce musi być purpurowo/różowa. Mam swoje typy, wiosną będę zamawiać.
Pozostałe austinki sadzone byly w czerwcu więc gdyby się baaaaardzo ochłodziło będą też matami ochronione, zbyt je kocham aby je stracić. Na moim wygwizdowie w pierwszym roku po posadzeniu straciłam ok 10 róz.... Zatem w pierwszym roku chronię moje nabytki, potem muszą sobie radzić bo jak nie wymienię na ładniejsze