Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:49, 21 lis 2013

Do góry
limonka napisał(a)
Marzenko witam się chciałam się ujawnić po przeczytaniu całego wątku ale się po prostu nie da!!! wątek rośnie jak na drożdżach - super bo dużo przydatnych info znalazłam.
Jak patrzę na twój ogród to słyszę szum traw... jest taki malowniczy i poukładany... piękny...
u mnie trójkąty i kwadraty - zapraszam nieśmiało
Pisałaś o kopczykowaniu hortensji zimą - czy to dotyczy wszystkich czy tylko ogrodowych (od 2 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką 6 limek )

Witam Cie limonko. Wieczorem zajrzę do Ciebie.
Kopczykuję wyłącznie hortensję ogrodowe, gdyby natomiast były straszliwe mrozy to jak sie znam podstawę bukietowych też bym ochroniła, korą lub torfem.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:47, 21 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
600 krokusów jeszcze ... wooow.... ja już pas ... za rok też trzeba będzie coś kupić i posadzić

Z 200 zrezygnowalam... Będzie tylko 400... Jak ja to posadzę? Ale brakowalo mi krokusów a tulipanów za duźo... A teraz mam krokusy, szafirki, tulipany, hiacynty i niewielką ilosć narcyzów.... Do narcyzów i hiacyntów nie mogę sie przekonać....
Ogród niby nowoczesny ale... 06:43, 21 lis 2013

Do góry
Jeju a co tu za tajemnice?
Modrzewie wyrzucasz????
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 06:38, 21 lis 2013

Do góry
O zachwaszczeniu traw poczytałam... Ja mam zachwaszczonego jednego miskanta... Chwast go zagłusza i ostatecznie jest o 1/2 mniejszy od pozostałych sadzonek... A chwast rośnie, źe nie daję rady sobie z nim...
Miniaturowy ogródek 06:34, 21 lis 2013

Do góry
Gabi gdzie jesteś?
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:34, 21 lis 2013

Do góry
Uff jestem na biżąco.
Lampki w weekend zakupię ale wieszać będziemy dopiero 30.11 bo wcześniej czasu nie bedzie...
Ogród poogladałam, trawnik zawsze kosimy dopóki trawa rośnie, zdarzało się kosić również w grudniu...
Buziaki przesyłam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:07, 20 lis 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Danus ja tez jeszcze dzisiaj sadzilam cebulowe-prezentowe Dadza rade, zobaczysz. U kogos na watku czytalam, ze jedna pani sadzila kilka cebulek w Sylwestra. Zamarznieta ziemie potraktowala ...chyba kilofem i...cebulowe na wiosne urosly Rany, u kogo to bylo...przyznawac sie tu, ale szybko

Moja przyjaciólka i zakwitły
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:25, 20 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Bulinex, kojarzy mi się z Mulinex(tak jak się czyta oczywiście) tak zapamiętam takie kupię, jak godne polecenia i sprawdzone lampki to kupię napewno, bo co roku okazuje się, że już stare nie świecą

Twoja katalpa w lampkach wygląda oszałamiająco i przypomina o Świętach

ja wolę o rachunkach nie wspominać ale o wiośnie zawsze

Nie ważne jaki lampki.. ważne by były pancerne Ten Bulinex mi sie po prostu przypomniał, bo tę nazwę napisała Madżenka Ale mam różne... i wszystkie na dobrym kablu świecą.. no i ledowe nie maja tego problemu jak inne, że jak sie jedna żarówka spali to reszta przestaje działać

Ale do świat jeszcze chwilka.... na razie zieleń trawnika stanowi podstawowy kolor w ogrodzie .. i chyba pasuje jeszcze przekosić ten trawnik... i przygotować kosiarkę do zimy.... chyba jutro się za to wezmę, jak pogoda nie zafiksuje..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:45, 20 lis 2013

Do góry
Ponieważ wczoraj rozgorzała dyskusja nt siarczanu potasu napiszę jeszcze raz: NA PROFILAKTYCZNE NAWOŻENIE JEST JUŻ ZA PÓZNO.
W przypadku mojego ogrodu jest akcja ratowania rh i bukszpanów, bo mimo profilaktycznego nawożenia na początku września, już drugi rok z rzędu wykazują wyrażne objawy niedoboru potasu a i prawdopodobnie magnezu...dlatego stosowałam oprysk siarczanem aby zabiedzone rh i bukszpany wzmocnić przed zimą. Gdyby nadeszła zima stulecia w takim stanie pewnie by wymarzły... Ale ponieważ zapowiadają łagodną zimę nie zamierzam juz powtarzać oprysku. Akcja ratowania będzie wiosną, którą polecam wszystkim. Moje rh zgubiły pod koniec lata większość liści i bardzo wyjaśniały a bukszpany pod ostatnim strzyżeniu w sierpniu zaczęły brązowieć. Diagnoza IPO brzmiala istotny niedobór potasu... Przypomne, że wystapiło to mimo zastowania we wrześniu nawozów jesiennych a pod kwasnolube dawałam spechalną mieszanke siarczanu potasu i magnezu...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:36, 20 lis 2013

Do góry
Kasiek napisał(a)
Dziekuje, rowniez Czekam az sie zrobi jasno i zmykam do ogrodu

A ja do pracy...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 06:35, 20 lis 2013

Do góry
Irenko ślicznie domek wygląda!! Pogratuluj M
I nie ruszaj sama miejsca kontuzji do dlaszego cięcia, plizzzzz....
Planuję wypad na giełdę , czy 29.11 by ci pasował?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:29, 20 lis 2013

Do góry
Irenko i Kasiu życzę pieknego dnia
Rododendronowy ogród II. 23:42, 19 lis 2013

Do góry
Wszystko przeczytalam, rh pooglądałam
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:29, 19 lis 2013

Do góry
Dobranoc Aniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:26, 19 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
na bieżąco.. idę spać ..

Odpocznij
600 krokusów domówilam
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:26, 19 lis 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Kupiłem sobie znów karnet Także sposób na odreagowanie stresu mam No i do sezonu narciarskiego muszę się przygotowywać

Ćwicz ćwicz bo jeszcze u mistrzyni narciarskiej Asc muszi zdać maturę ze zjazdu na bele czym lub na nartach, wolisz wariant podstawowy czy rozszerzony?
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:20, 19 lis 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Marzenka, Iza, Sebuś - czekolada na gorąco , kawa jaką zażądacie ..... i coś na słodko się upichci .... tylko się pojawcie

Przecieź zjad u Ciebie robimy
A w Białce będziesz?!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:14, 19 lis 2013

Do góry
Sto lat!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:55, 19 lis 2013

Do góry
Bożenko ja nie pamikuję, ale skoro moje rh padają, mają żyłkowane liscie , wysyłam zdjęcie do IPO i dostaję diagnozę.... Bukszpany hoduję od ponad 10 lat i dopiero drugi rok z rzędu tak dziwnie się zachowują, że mi brązowieją.... A cisy lepiej wyglądały w pierwszym roku po bardzo mrożnej zimie niż we wrześniu tego roku... Z wnością to efekt wyjątkowo dużej ilosci opadów, gliny i grubej wartswy kory....
To raczej dziewczyny spanikowaly
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:50, 19 lis 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

w tej sytuacji bierz opcję bez piątku ... Tobie niedziela mocno potrzebna

edytowałam ... Madżen po panice ... przecież ja piszę o minionym tygodniu !!! ... ten jest ze wszystkimi dniami ... uffffffffff ... ale namieszałam

Ja jestem tak zakrecona, że w ubieglym tygodniu chciałam w sobotę przyjść do pracy... Bo mi za krótki tydzień roboczy się zrobił....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies