Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 22:40, 19 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Iza Kofana bez Ciebie to forum nie miało by takiej barwy i kolorytu
Na twoje Angelique z zapomnajkami będzie czekać całe forum
To mówi Jarząbek czyli matka chrzestna Twoich grabów

Ja poczekam do soboty , nawet spod szczytów gór dolnośląskich, pomiędzy dwiema imprezami będę spozierać czy zdjęcia SOM!!!

Jak wytrzeżwieć po planowanycn dwóch imprezach skoro niedzieli w tym tygodniu nie ma???

w tej sytuacji bierz opcję bez piątku ... Tobie niedziela mocno potrzebna

edytowałam ... Madżen po panice ... przecież ja piszę o minionym tygodniu !!! ... ten jest ze wszystkimi dniami ... uffffffffff ... ale namieszałam
Madzenka 22:49, 19 lis 2013

Zielona napisał(a)
Haha! Chyba jednak nadajemy się na jakieś grupowe terapie. Wiesz... ja dzisiaj chodziłam po zakurzonym domu i głośno!!! mówiłam do siebie: "nie zajarzę dzisiaj na Ogrodowisko! Muszę zrobić sobie detoks! Trzy dni... chociaż trzy dni... Ogarnę dom, dokupię cosik do lodówki, bo tylko światło tam mam, wyprasuję koszule Mężusiowe, a potem wrócę" No i co? Wieczór... M. pyta, czy mecz mi nie będzie przeszkadzał, a ja z jękiem radości (jak nigdy!) odpowiedziałam:"Nieeeee"... i otworzyłam.... i zalogowałam.... i tak czytam.... oglądam... i przepadłam... jak codzień.... i dobrze mi!

Mialam pracować przy komputerze... Siedzę na forum.... Jak nie przygotuję danych dla nowej spółki nie bedzie awansu....
Madzenka 22:50, 19 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)

w tej sytuacji bierz opcję bez piątku ... Tobie niedziela mocno potrzebna

edytowałam ... Madżen po panice ... przecież ja piszę o minionym tygodniu !!! ... ten jest ze wszystkimi dniami ... uffffffffff ... ale namieszałam

Ja jestem tak zakrecona, że w ubieglym tygodniu chciałam w sobotę przyjść do pracy... Bo mi za krótki tydzień roboczy się zrobił....
agniecha973 22:58, 19 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)
i to jak dobrze ... !!! ... tylko korektor musiałam lepszy kupić ... pod oczy bom radośnie ale nieestetycznie niewyspana ciągle ))))

Iza!!! Jesteś bezbłędna!!!!!!!!!!!!!
Moje Angeliki dziś przyszły i też nie za duże, końcówka już chyba na wyprzedaży, ale liczę z Tobą, że zakwitną.
Zielona 23:10, 19 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Mialam pracować przy komputerze... Siedzę na forum.... Jak nie przygotuję danych dla nowej spółki nie bedzie awansu....

Ja jestem tak zakrecona, że w ubieglym tygodniu chciałam w sobotę przyjść do pracy... Bo mi za krótki tydzień roboczy się zrobił....

I Ty chcesz awansu i jeszcze więcej obowiązków??? Ile godzin ma Twoja doba? I co podajesz Mężowi, że nie zamartwia się o Ciebie?
Milka 05:36, 20 lis 2013

Docztalam
Ta wiosna u ciebie będzie wyjatkowa
Ciekawa jestem, jakie formy dostana iglaki
Evchen 14:04, 20 lis 2013

Iza, ja mam ciągle wrażenie, że dni gdzieś uciekły, niezależnie od radości świąt narodowych, okołonarodowych i innych takich ustanowionych ku uciesze przepracowanych. Radośnie niewyspana... to stanie się moim sloganem Co rano przed lustrem wklepując magiczne maskownice pod oczy będę o tym pamiętać!

Angelique z cyferkami czy bez nie dadzą o sobie zapomnieć - bo są z niezapominajkami To dopiero genialna genialność
Kofam
Ev
Robaczek 20:34, 20 lis 2013

Konstancjo,
Przeczytałam tą terapeutyczną lekturę od samego początku i ... żałuję, ze tak szybko dotarlam do końca
Masz świetne pióro, poczucie humoru i dar zjednywania sobie czytelników
Obserwowałam jak z Twojej przydomowej przestrzeni powstaje ogród marzeń z cegły, lawendy, róż ...traw, bukszpanów, tojeści, paproci, naparstnic, bergenii i nie tylko
Podziwiałam powstawanie werandy rękami dziennego Małża, malowanie drewna do koloru z wymarzonych, skandynawskich inspiracji, budowę donic na bukszpany, murków, podmurówek...rewolucje tarasowe i okołotarasowe, a także klimatyczne wnętrza Twojego domu.

Super, ze zaprosiłaś do swojego ogrodu róże! Wybrałaś śliczne odmiany - Scepter'd Isle, Eden i Leonardo to początek cudownej, angielskiej rabaty! Łany lawendy do towarzystwa, przetaczniki niczym ogonki syrenek, bukszpany i trawki, a do tego stare cegły na obwódki - cudnie!
Gdy dojdą łany tulipanów, żonkili i niezapominajek...hmm..od razu zapragnęłam wiosny!

Poza tym, że mogłam prześledzić Twoją przygodę z ogrodem, dane mi było wirtualnie poznać przesympatyczną właścicielkę, emanującą pozytywną energią na spotkaniach ogrodowiskowych wśród zieleni w ogrodach przyjaciół i podczas białego szaleństwa w zimie
Nawet gdybym nie widziała uśmiechniętej Konstancji na bujaczku u Ani (cudne zdjęcie!), to właśnie tak bym sobie Ciebie wyobraziła po lekturze wątku
Pozdrawiam serdecznie!

PS. Z irokezem jednak nie potrafię sobie Ciebie wyobrazić...
Kamajla 23:00, 20 lis 2013

Zielona napisał(a)
Haha! Chyba jednak nadajemy się na jakieś grupowe terapie. Wiesz... ja dzisiaj chodziłam po zakurzonym domu i głośno!!! mówiłam do siebie: "nie zajarzę dzisiaj na Ogrodowisko! Muszę zrobić sobie detoks! Trzy dni... chociaż trzy dni... Ogarnę dom, dokupię cosik do lodówki, bo tylko światło tam mam, wyprasuję koszule Mężusiowe, a potem wrócę" No i co? Wieczór... M. pyta, czy mecz mi nie będzie przeszkadzał, a ja z jękiem radości (jak nigdy!) odpowiedziałam:"Nieeeee"... i otworzyłam.... i zalogowałam.... i tak czytam.... oglądam... i przepadłam... jak codzień.... i dobrze mi!

Marta, ja też codziennie obiecuję sobie, że dzisiaj to będzie ten dzień bez, ale jeszcze mi się nie udało
od jakiegoś czasu wprawdzie tylko czytam, ale jak zobaczyłam Twój wpis, to po prostu musiałam skrobnąć... od czasu pierwszej wizyty na forum też nie miałam książki w ręku, no może przez chwilę, jak M. wręczył mi świeżo zakupioną z pewnością (a może też nadzieją ), że odpuszczę na czas jakiś ogrodowisko... stety/niestety książkę zaniosłam do sypialni, położyłam na stoliku i tak sobie leży...
a jeszcze niedawno byłam wolna od uzależnień, kawa jako deser, o alkoholu siłą rzeczy ostatnio mowy nie ma i tak sobie myślałam, dobrze jest, że ja nie muszę, gdy słyszałam czyjeś "muszę zapalić"...
a później stało się ogrodowisko i się nie odstanie
mój wątek wprawdzie uśpiony, ale za czas jakiś wezmę się za jego reaktywację...

a tak w ogóle to witam Cię Konstancjo dzisiaj trafiłam do Ciebie i bardzo mi się spodobało. pozdrawiam
Ewa 06:37, 21 lis 2013

O jacie! jak równiutko tulipany posadzone!!!