Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Urszulla 20:13, 20 lis 2013

Aniu, bardzo mi się podobają Twoje wyliczenia matematyczne w kwestii zużywania prądu
Ze mnie słaby matematyk a elektryk żaden, więc myślę że warto posłuchać Twoich doświadczeń
malgorzata_s... 20:15, 20 lis 2013

No a moje światełka są do kitu.Trza inwestować
Mala_Mi 21:18, 20 lis 2013

eda napisał(a)
Bardzo miła jesteś wiesz ? a ja na wiosnę za experymentuję jak się uda Buźiam bardzo bardzo

Oj Edytka.. taka miłą to ja nie jestem... przezywają sie na mnie ostrojęzyczna.. i skądś sie to wzięło

Bo ja gadam co myślę i do dyplomacji mi daleko ........
a sasanki u mnie rosną byle gdzie... ta jest posadzona w 2008 roku.. jałowiec ja zarósł na amen.. w zeszłym roku zrobiłam bonzaja dla ubogich.. i sasanka odżyła... I to dowód, że moje sasanki maja liście.. tylko ja te wyciągnięte zwykle obcinam... a te się uchowały..

Mala_Mi 21:20, 20 lis 2013

boguslawa_madejska napisał(a)
Podziwiam ludzi którzy na święta tak pięknie stroią domy i mają taki pomysły,lubię patrzeć wieczorem
mój balkon też jest oświetlony-ale co można na balkonie zrobić
Nasze miasto też już wystrojone świątecznie pięknie jest wieczorem jak wszystko oświecą.
A ja mam widok na elektrownie i widzę tylko kominy.

Bogusia... my uwielbiamy chodzić i oglądać jak kto oświetlił domek i wokół... szczególnie jak mieszkaliśmy w bloku i chodziliśmy na spacery z psem, to okres lampkowy był jednym z najfajniejszych do spacerów Więc u siebie też robimy świątecznie Wreszcie nasze lampki Ale i tak głowa nam sie kręci na inne iluminacje ...
Mala_Mi 21:25, 20 lis 2013

Agania napisał(a)
Bulinex, kojarzy mi się z Mulinex(tak jak się czyta oczywiście) tak zapamiętam takie kupię, jak godne polecenia i sprawdzone lampki to kupię napewno, bo co roku okazuje się, że już stare nie świecą

Twoja katalpa w lampkach wygląda oszałamiająco i przypomina o Świętach

ja wolę o rachunkach nie wspominać ale o wiośnie zawsze

Nie ważne jaki lampki.. ważne by były pancerne Ten Bulinex mi sie po prostu przypomniał, bo tę nazwę napisała Madżenka Ale mam różne... i wszystkie na dobrym kablu świecą.. no i ledowe nie maja tego problemu jak inne, że jak sie jedna żarówka spali to reszta przestaje działać

Ale do świat jeszcze chwilka.... na razie zieleń trawnika stanowi podstawowy kolor w ogrodzie .. i chyba pasuje jeszcze przekosić ten trawnik... i przygotować kosiarkę do zimy.... chyba jutro się za to wezmę, jak pogoda nie zafiksuje..

malgorzata_s... 21:29, 20 lis 2013

Jeszcze będziesz kosić ? nie wymarznie trawa?
Mala_Mi 21:30, 20 lis 2013

Justyna napisał(a)
Anula - dziękuję!
U mnie ok Zmieniły mi się trochę warunki, a w związku z tym i dyspozycyjność czasowa i możliwości.
Uśmiechnęłam się dziś rano kiedy przeczytałam na mailu powiadomienie, bo wieczorem zasypiając myślałam sobie, że już najwyższy czas się wziąć za uporządkowanie zdjęć i relację jesienną na O. Syntonia Na O. zaglądam regularnie, ale bez logowania. Mam taki rytuał, że w nd. lub pon. oglądam online programy ogrodnicze, a potem wchodzę na O. Sprawdzam co nowego w artykułach, roślinach i naszych ogrodach. Twój jest wśród moich ulubionych, więc też zaglądam. Widziałam nową rabatę przed domem, kałużę z rarytasami, wspomnienia wiosny. Pamiętam też, że wpadła mi w oko nieznana mi bylina. Teraz nazwa uciekła mi z głowy, taka długo kwitnąca, srebrna o pomarańczowych kwiatach, delikatna.
Serdecznie

Justynka.. grunt, że wszytko w porządku.. mniej lub bardziej, ale gra... już sie martwiłam co z Tobą. U Ciebie tyle śliczności można pooglądać... czekam na fotki jesienne
A długo kwitnąca to chyba bylina ale jednoroczna.. czy to maczek kalifornijski.. ale on nie ma srebrnych liści, chyba, że na foto tak wyszło.. pomarańczowa i srebrne liście.. oj dałaś mi do myślenia..

Kwiatki już zwinięte.... ale zielone trzyma sie dobrze, i już spełzło ze skalniaka do poziomu trawnika Na lewo od żółtej sosenki... wszystko jasno zielone to maczek , bo ciemno zielone to dzwonek poszarskiego.. kwitnie, mało ale kwitnie..

ewa004 21:31, 20 lis 2013

Gdzieś poczytałam że przed pierwszym śniegiem jeśli jest taka konieczność trawę należy skosić
Pozdrawiam Andzia
Mala_Mi 21:36, 20 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jeszcze będziesz kosić ? nie wymarznie trawa?

Ewa chyba ma rację.....
to trawa z 2 marca zaraz po zejściu śniegu (na rabatach jeszcze leży) Jakoś nic jej nie było..

A to z połowy kwietnia jak druga zima sie skończyła tej wiosny.. jasne placki to po sikaniu przez psa

Mala_Mi 21:38, 20 lis 2013

kasiek napisał(a)
Wiem ze fugowanie to mordęga - mnie t czeka na wiosne jak ściane bedę obkładać kamieniem (w szałasie)
Tym bardziej Cie chwalę bo wiem ile z tym roboty

Nie mordęga tylko czasochłonne, a sprężać sie trzeba , bo fuga zastyga
Dasz radę.. ja z tych niecierpliwych, a tu trzeba trochę cierpliwości

Patrz jak fajnie to wygląda Co prawda wisienka robi sie łysa, ale trawnik boski