Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

limonka 17:41, 20 lis 2013

Marzenko witam się chciałam się ujawnić po przeczytaniu całego wątku ale się po prostu nie da!!! wątek rośnie jak na drożdżach - super bo dużo przydatnych info znalazłam.
Jak patrzę na twój ogród to słyszę szum traw... jest taki malowniczy i poukładany... piękny...
u mnie trójkąty i kwadraty - zapraszam nieśmiało
Pisałaś o kopczykowaniu hortensji zimą - czy to dotyczy wszystkich czy tylko ogrodowych (od 2 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką 6 limek )
ewa004 17:59, 20 lis 2013

Marzenko czy ty okrywasz trzmieliny na pniu .
Ja wzeszłym roku opatuliłam koronę agro ,ale to była ich pierwsza zima ,teraz zastanawiam się czy okrywać ?
Bogdzia 18:05, 20 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko ja nie pamikuję, ale skoro moje rh padają, mają żyłkowane liscie , wysyłam zdjęcie do IPO i dostaję diagnozę.... Bukszpany hoduję od ponad 10 lat i dopiero drugi rok z rzędu tak dziwnie się zachowują, że mi brązowieją.... A cisy lepiej wyglądały w pierwszym roku po bardzo mrożnej zimie niż we wrześniu tego roku... Z wnością to efekt wyjątkowo dużej ilosci opadów, gliny i grubej wartswy kory....
To raczej dziewczyny spanikowaly

Na temat bukszpanów nic nie powiem bo sie na nich nie znam ale rh o ile pamietam były zalewane woda , stały w wodzie i to na pewno jest przyczyna kłopotów. Wydaje mi sie ze je przesadzałaś a jeśli tak to nic im nie dawaj , pomału dojda do siebie jeśli juz nie jest za późno na ich uratowanie. Z roślinami jest jak z chorym człowiekiem , jeśli chory to dietka i kiepskie jedzenie i tak samo rośliny , na kiepskim jedzeniu musza sie pozbierac i dopiero potem nawozy choc dolistne bardziej dozwolone od tych do glebyNiestety rh w jednym roku rzadko pokaze dużą poprawe , trzeba cierpliwosci ..Powodzenia życzę.
Kindzia 19:52, 20 lis 2013

Przeczytałam u Ani Rzeszowskiej, że będziesz pierwsza z lampkami...otóż oświadczam uroczyście, że nie będziesz pierwsza...u nas wiszą od soboty i zawsze będę pierwsza, bo będą wisieć wiosną i latem...
Syla 19:55, 20 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Odpocznij
600 krokusów domówilam

Nie mogę się doczekać wiosny u Ciebie ! Ale będzie pięknie , z taką ilością cebul inaczej nie będzie
ana_art 20:26, 20 lis 2013

irena_milek napisał(a)

A ja juz nic w przyszłosci nie sadzę, chyba wutrzymam
ja też, zwyczajnie nie mam juz gdzie...
Ewa 06:12, 21 lis 2013

Nadrobiłam...uffff
a ja po prostu nie mam cierpliwości do rh i jak na wiosnę nie poprawia sie wyrzucę
Ewa 06:17, 21 lis 2013

aaaa tak..... a propos domu , moja towarzyszka nie doli ostatniej w szpitalu, pani lat 65 właśnie sprzedała dom i już buduje następny na Mazowszu. Bardzo mi się spodobała jej determinacja i wdzięk Madżenko! wszystko przed nami
Madzenka 06:47, 21 lis 2013

asc napisał(a)
600 krokusów jeszcze ... wooow.... ja już pas ... za rok też trzeba będzie coś kupić i posadzić

Z 200 zrezygnowalam... Będzie tylko 400... Jak ja to posadzę? Ale brakowalo mi krokusów a tulipanów za duźo... A teraz mam krokusy, szafirki, tulipany, hiacynty i niewielką ilosć narcyzów.... Do narcyzów i hiacyntów nie mogę sie przekonać....
Madzenka 06:49, 21 lis 2013

limonka napisał(a)
Marzenko witam się chciałam się ujawnić po przeczytaniu całego wątku ale się po prostu nie da!!! wątek rośnie jak na drożdżach - super bo dużo przydatnych info znalazłam.
Jak patrzę na twój ogród to słyszę szum traw... jest taki malowniczy i poukładany... piękny...
u mnie trójkąty i kwadraty - zapraszam nieśmiało
Pisałaś o kopczykowaniu hortensji zimą - czy to dotyczy wszystkich czy tylko ogrodowych (od 2 tygodni jestem szczęśliwą posiadaczką 6 limek )

Witam Cie limonko. Wieczorem zajrzę do Ciebie.
Kopczykuję wyłącznie hortensję ogrodowe, gdyby natomiast były straszliwe mrozy to jak sie znam podstawę bukietowych też bym ochroniła, korą lub torfem.