Czekam z niecierpliwością ma majówkę.... leżak, wino i śpiew - wieczorem, a w ciągu dnia - rzeźbienie na rabatach Kontemplacja i refleksja... oraz ćwiczenia ze szpadelkiem i łopatką. Niczego tak nie pragnę, jak "sam na sam" ze swoim ogrodem
Skrzynia bez dna, boki wyłożone membraną jak do izolacji fundamentów lub inną.
Drenaż niekoniecznie bo skrzynia bez dna, odpowiednia ziemia jak najbardziej pożądana. Właśnie dzisiaj zakupiłam pomidorki koktajlowe i karczochy do skrzyń w ogrodzie z lustrem.
Są tak pomarańczowe, że aż biją po czach Nawet w donicy, gdzie są jednakowe narcyzy białe wszystkie- jeden mi taki wyrósł ale ucięłam do wazonu, bo gryzie się niemiłosiernie
Super, Danko, dziekuję za - jak zawsze cenne - informacje.
Faktem jest, że w miejscu gdzie przed nawożeniem użyłem butów z kolcami trawka miała fajny start
Co do piaskowania - piszesz, że tylko na części zacienionej, wilgotnej. OK, powiedz mi jednak proszę, jeśli na pozostałej części podłoże jest twarde i ubite ? nie trzeba tam robić piaskowania? czy zrobić tylko kolcami i troszkę piasku rozsypać delikatnie ?
Nie wiesz, gdzie mozna zakupić taki areator rurkowy ? szukam w internecie, jednakże bez efektu