Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:45, 17 lis 2013

Do góry
Nie naciskam, rozumiem. Żałuję!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:44, 17 lis 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Madżen ... wiesz, że Cię kofam ślepo ale jak jeszcze raz na te moje ulubione rabaty ... co to je mniej lub bardziej udolnie kopiuje powiesz "nudy" to siem poirytuję ... przecież wiesz, że i ja i Asc z pasją możemy na płocie wisieć i podglądać nic sie nie zmieniło ... nadrobiłam ... podziwiam rabaty i jogowanie ... i czekam na historię rabaty z kostrzewą i budlejami ... bo te setki motyli na nich pamiętam do dziś ... buziak ...

Wiesz nuda, bo ja bym chętnie coś poprzesadzała, dosadziła... A tu się trzeba pogodzić z faktem, że zima nadchodzi...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:43, 17 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

O matko to dla mnie na jakieś 5 lat, dam sobie na wstrzymanie, w końcu nawoziłam cały rok, muszą dać sobie radę

U mnie z gleby nie przyswająją i bukszpany oraz rh mają dziwną barwę...wiosną musze wykonać badanie gleby... O trawniku nie wspomnę...ale trawnik reanimuję wiosną.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:42, 17 lis 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Coś wymyślę i dzięki za przelicznik bo bym się pewnie mocno głowiła ile wsypać żeby było dobrze

W moim przypadku był tel do przyjaciela ... A własciwie sms do Wieloszki (inżynier po politechnice nie myli miejsc po przecinku przy stężeniu )
Ogród z perspektywą na przyszłość 23:32, 17 lis 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Super ten katalog, tylko większość szara. Nie mogę znaleźć czegoś, co pasuje do mojego domu. Podeślij Monia, jak wpadniesz na coś.

A ja widziałam wszystko czerwone?..
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:31, 17 lis 2013

Do góry
Ja teź bez chęci jestem, listopad taki ponury jest. Chyba czas zmienić przyzwyczajenia i jeździć na wakacje w listopadzie....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:14, 17 lis 2013

Do góry
Aga wybraliśmy tanie noclegi na zlot!
Wszystko o czym ... Marzysz 23:12, 17 lis 2013

Do góry
Buuu a fotki poszły w las...
Ogródkowy chaos u monitki 23:06, 17 lis 2013

Do góry
Moniko a co ja mam Ci dać? Przez siostre podam
Ogród w skali mikro :) 23:04, 17 lis 2013

Do góry
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:02, 17 lis 2013

Do góry
A fotki z wizyty bendom?
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 23:00, 17 lis 2013

Do góry
Pola teraz to musisz pokazać zdjęcia przed i po!!! jesień u ciebie zachwyca!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:49, 17 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Rośnie jak reszta bylin, nie dokarmiam, nie podlewam (chyba, że coś od sąsiadów sie dostanie), wysiewa się (ale wiosną pielę) , wiosną też patrzę dokąd przemarzła i przycinam. Przycinam póxno, bo też i póxno rusza.. czasami się wydaje, że nic z niej, a ruszy Jak była taka sroga zima i bez śneigu to umarzła do korzenia, a po ostatniej wysoko była żywa. Jedynie co to mam wykorowane rabaty, ale tak oszczędnie Acha i usypana leciutka górka by nadmiar wody spływał, bo u mnie glina Ale mam na rabatach zwykłych i też rośnie

Ubiegłoroczna zima była łagodna. Perowskia powinna być kopczykowana a cięta własnie póżną wiosna. Lubi wymarzać ale jak piszesz robi niepodziankę i odrasta, idelana jak lawenda bo lubi słońce i mało wody więc wg mnie to idealna roślinka.
Doczytałam że juz wiesz że lubi glebe zasadową ... A u ciebie rosła w kwasnej.... Mimo woli....
Sypnij jej wiosną dolomitu tani, naturalny i zmienia odczyn
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:36, 17 lis 2013

Do góry
Chyba Iza niespodziankę nam szykuje???
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:36, 17 lis 2013

Do góry
Chyba Iza niespodziankę nam szykuje???
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:36, 17 lis 2013

Do góry
Danusiu dziekuję za informację, ja pod daszkiem mam tylko jedną rabatę, którą z konewki podlewam Myślałam, że powinnam ze szlaufem polatać. Nawadniania wolę nie włączać bo jeszcze rachunki za wode mi przychodza, że hej....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:30, 17 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Dorotko, ogród wcale nie opatulony... hortek nie okrywałam w tamtym roku, w tym też nie zamierzam. W tygodniu muszę kupić korę KONIECZNIE by porobić kopczyki wokół moich cudów Dzisiaj kupiłam maty do osłony, więc w tym tygodniu muszeeeem zadziałać bo od 25 norweska nadaje śnieżek i przymrozek u nas tylko mniiii się nie chcę, bo zimno, a ja ciepłolubna jestem

Korę mam, maty mam, trawy do okrywania mam, tylko ziemi ogrodniczej nie ma mi kto kupić ... A i chęci do pracy nie mam...ale hortki i angielki trzeba do zimy przygotować...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:27, 17 lis 2013

Do góry
monitka napisał(a)
Madżen zazdraszczam ci tych trawiastych widoczków. Pięknie jest Jak moja Frosted Curls przezimuje to ją podzielę i też będę miała co czesać, Aż już się doczekać nie mogę
No i dzięki za namiar na siarczan potasu bo nigdzie namierzyć nie mogłam. Tylko martwi mnie ten ogromny wór...
Pozdrowienia zostawiam

Moze warto kilka osób z forum skrzyknąć na zakup... Bo ten wór to Ci na 100 lat wystarczy... Skoro pryska się stęzeniem 2,5% czyli 2,5 g na 1 litr (dzieki Wieloszko za przeliczeni bo bym pewnie sypnęła 25 g..) to 1 kg w rok zuzyjesz..

Mniejsze worki widziałm tylko granulowanego... Może jakiś okoliczny rolnik Cie poratuje?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:19, 17 lis 2013

Do góry
agam napisał(a)
Marzeno znajdę nie kłopocz się.
Tniesz swoją umbrelkę? Dobrze to znosi? A ja się zastanawiam czy zmieści się na moją frontowa rabatę, projekt wg Sylwi

Aga chyba pisałam w poprzedni weekend... Poszukam..
Przycięlam moja umbrelkę pierwszy raz i od razu się zagęściła, zaczeła lepiej rosnąć. Ania Lecę w kulki pokazywala zdjęcia umbrellek z Rybinka cudownie ciętych w kulki. Na gardenbuilders.uk znajdziesz projekt z takimi wlaśnie strzyzonymi umbrelkami. Po prostu cudo.

Znalazłam... Pisałam u Kwiatholandii. Monika też wkleiła fotkę zywoplotu z laurowiśni z Holandii
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=312#post_2
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:15, 17 lis 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
nuda Pani, nuda.... ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, NIE LUBIĘ jesieni i zimy w ogrodzi i dla mnie jest nudna, wiosna każde źdźblo mnie zchwyca. uwierz że twoj ogród nawet jesienią nudny nie jest a czy mnie oczy mylą czy dodałaś czerwone sznurki na zebrinusach?

Dodałam czerwone sznurki ostatnio jakaś zła energia wokół mnie krążyła Spostrzegawcza jesteś
Reszta sznurków jest wykorzystana do związania chochołow i mat, muszę się do nich dobrać w następny weekend, przecież teraz odliczamy czas do Bożego Narodzenia

Aniu ja nigdy nie lubiłam jesieni, nigdy przenigdy.... A wiosnę uwielbiam!!! Chyba bardziej niż lato...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies