U mnie z gleby nie przyswająją i bukszpany oraz rh mają dziwną barwę...wiosną musze wykonać badanie gleby... O trawniku nie wspomnę...ale trawnik reanimuję wiosną.
Ubiegłoroczna zima była łagodna. Perowskia powinna być kopczykowana a cięta własnie póżną wiosna. Lubi wymarzać ale jak piszesz robi niepodziankę i odrasta, idelana jak lawenda bo lubi słońce i mało wody więc wg mnie to idealna roślinka.
Doczytałam że juz wiesz że lubi glebe zasadową ... A u ciebie rosła w kwasnej.... Mimo woli....
Sypnij jej wiosną dolomitu tani, naturalny i zmienia odczyn
Danusiu dziekuję za informację, ja pod daszkiem mam tylko jedną rabatę, którą z konewki podlewam Myślałam, że powinnam ze szlaufem polatać. Nawadniania wolę nie włączać bo jeszcze rachunki za wode mi przychodza, że hej....
Korę mam, maty mam, trawy do okrywania mam, tylko ziemi ogrodniczej nie ma mi kto kupić ... A i chęci do pracy nie mam...ale hortki i angielki trzeba do zimy przygotować...
Moze warto kilka osób z forum skrzyknąć na zakup... Bo ten wór to Ci na 100 lat wystarczy... Skoro pryska się stęzeniem 2,5% czyli 2,5 g na 1 litr (dzieki Wieloszko za przeliczeni bo bym pewnie sypnęła 25 g..) to 1 kg w rok zuzyjesz..
Mniejsze worki widziałm tylko granulowanego... Może jakiś okoliczny rolnik Cie poratuje?
Aga chyba pisałam w poprzedni weekend... Poszukam..
Przycięlam moja umbrelkę pierwszy raz i od razu się zagęściła, zaczeła lepiej rosnąć. Ania Lecę w kulki pokazywala zdjęcia umbrellek z Rybinka cudownie ciętych w kulki. Na gardenbuilders.uk znajdziesz projekt z takimi wlaśnie strzyzonymi umbrelkami. Po prostu cudo.
Dodałam czerwone sznurki ostatnio jakaś zła energia wokół mnie krążyła Spostrzegawcza jesteś
Reszta sznurków jest wykorzystana do związania chochołow i mat, muszę się do nich dobrać w następny weekend, przecież teraz odliczamy czas do Bożego Narodzenia
Aniu ja nigdy nie lubiłam jesieni, nigdy przenigdy.... A wiosnę uwielbiam!!! Chyba bardziej niż lato...