Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

monitka 22:23, 17 lis 2013

Madżen zazdraszczam ci tych trawiastych widoczków. Pięknie jest Jak moja Frosted Curls przezimuje to ją podzielę i też będę miała co czesać, Aż już się doczekać nie mogę
No i dzięki za namiar na siarczan potasu bo nigdzie namierzyć nie mogłam. Tylko martwi mnie ten ogromny wór...
Pozdrowienia zostawiam
ana_art 22:26, 17 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Dodałam czerwone sznurki ostatnio jakaś zła energia wokół mnie krążyła Spostrzegawcza jesteś
Reszta sznurków jest wykorzystana do związania chochołow i mat, muszę się do nich dobrać w następny weekend, przecież teraz odliczamy czas do Bożego Narodzenia

Aniu ja nigdy nie lubiłam jesieni, nigdy przenigdy.... A wiosnę uwielbiam!!! Chyba bardziej niż lato...
bo ja Twój ogród łykam jak... hmmm no ...i odrazu zobaczyłam te czerowne sznurki, wiosnę kocham nad życie od zawsze....
Madzenka 22:27, 17 lis 2013

monitka napisał(a)
Madżen zazdraszczam ci tych trawiastych widoczków. Pięknie jest Jak moja Frosted Curls przezimuje to ją podzielę i też będę miała co czesać, Aż już się doczekać nie mogę
No i dzięki za namiar na siarczan potasu bo nigdzie namierzyć nie mogłam. Tylko martwi mnie ten ogromny wór...
Pozdrowienia zostawiam

Moze warto kilka osób z forum skrzyknąć na zakup... Bo ten wór to Ci na 100 lat wystarczy... Skoro pryska się stęzeniem 2,5% czyli 2,5 g na 1 litr (dzieki Wieloszko za przeliczeni bo bym pewnie sypnęła 25 g..) to 1 kg w rok zuzyjesz..

Mniejsze worki widziałm tylko granulowanego... Może jakiś okoliczny rolnik Cie poratuje?
monitka 22:30, 17 lis 2013

Coś wymyślę i dzięki za przelicznik bo bym się pewnie mocno głowiła ile wsypać żeby było dobrze
monteverde 22:30, 17 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Aniu dokładnie tak - musi być krystaliczny - uświadomiła mnie Wieloszka. Ja wyżebrałam od Wieloszki
Kalisop lub Kalisol yara inne są granulowane i się nie rozpuszczają, natomiast krystaliczne w 3 sekundy rozpuszczają się w zimnej wodzie.
Pewnie dostaniesz w centrach zaopatrywania ogrodnictwa w workach 25 kg..... Na mój ogrod zużyłam w sobotę ok 30g...... W necie też możesz zamówić, najtańsze worki 25 kg są po ponad 80 zł a wystarczy na kilka hektarów ogrodu....

O matko to dla mnie na jakieś 5 lat, dam sobie na wstrzymanie, w końcu nawoziłam cały rok, muszą dać sobie radę
Konstancja30 23:39, 17 lis 2013

Madżen ... wiesz, że Cię kofam ślepo ale jak jeszcze raz na te moje ulubione rabaty ... co to je mniej lub bardziej udolnie kopiuje powiesz "nudy" to siem poirytuję ... przecież wiesz, że i ja i Asc z pasją możemy na płocie wisieć i podglądać nic sie nie zmieniło ... nadrobiłam ... podziwiam rabaty i jogowanie ... i czekam na historię rabaty z kostrzewą i budlejami ... bo te setki motyli na nich pamiętam do dziś ... buziak ...
Madzenka 23:42, 17 lis 2013

monitka napisał(a)
Coś wymyślę i dzięki za przelicznik bo bym się pewnie mocno głowiła ile wsypać żeby było dobrze

W moim przypadku był tel do przyjaciela ... A własciwie sms do Wieloszki (inżynier po politechnice nie myli miejsc po przecinku przy stężeniu )
Madzenka 23:43, 17 lis 2013

monteverde napisał(a)

O matko to dla mnie na jakieś 5 lat, dam sobie na wstrzymanie, w końcu nawoziłam cały rok, muszą dać sobie radę

U mnie z gleby nie przyswająją i bukszpany oraz rh mają dziwną barwę...wiosną musze wykonać badanie gleby... O trawniku nie wspomnę...ale trawnik reanimuję wiosną.
Madzenka 23:44, 17 lis 2013

Konstancja30 napisał(a)
Madżen ... wiesz, że Cię kofam ślepo ale jak jeszcze raz na te moje ulubione rabaty ... co to je mniej lub bardziej udolnie kopiuje powiesz "nudy" to siem poirytuję ... przecież wiesz, że i ja i Asc z pasją możemy na płocie wisieć i podglądać nic sie nie zmieniło ... nadrobiłam ... podziwiam rabaty i jogowanie ... i czekam na historię rabaty z kostrzewą i budlejami ... bo te setki motyli na nich pamiętam do dziś ... buziak ...

Wiesz nuda, bo ja bym chętnie coś poprzesadzała, dosadziła... A tu się trzeba pogodzić z faktem, że zima nadchodzi...
Zielona 23:57, 17 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Zielona wiesz, że ja bardzo lubię mój ogród.... Ale jeszcze bardziej lubię go zmieniać Wiosną po zimie wydaje mi sie piekny, jesienią nudny... Wot i moja względność zależy chyba od ilosci luxów płynących z nieba.... Zielona zerknij na zdjęcia mojego ogrodu z 2011...
Ups zapomniałam że miala być historia kolejnej rabty.... Ups nie dałam dzisiaj rady.... Zrehabilituję się w ciągu tygodnia

Marzena - znam fotki z początków Twojego ogrodu. Wiesz... gdziekolwiek jestem na Ogrodowisku w dojrzałych ogrodach, lubię zajrzeć na początek wątku, poczytać jak powstawał i pocieszyć się wcale nieodległą datą Dlatego z jednej strony podziwiam Twój idealny ogród, a z drugiej rozumiem, że już Cię korci, żeby go zmienić. Ja póki co zmieniam dom. To, co wydaje się kompletne, już ma w mojej głowie ładniejsze wydanie Niestety rośliny to nie mebelki... A może stety... może uda mi się przemyśleć te moje rabaty tak, żeby cieszyły dłuuugo... Cieszę się, że zaglądasz... Wiosną mam nadzieję dostarczyć Wam jakieś ładniejsze widoczki Póki co ja wolę zaglądać do Ciebie Wiele się tu nauczyłam. Dzięki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies