Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madzenka 21:54, 17 lis 2013

baraga1904 napisał(a)
....nad laurowiśnią muszę pomyśleć bo lubię zimozielone... ogród zachwyca...odpukaj Marzen ten śnieg...jeszcze nie...albo inaczej teraz a później już nie? poczytałam Twoją analizę pogody i jestem za...

Na Wp dzisiaj też wieszczyli łagodną zimę Ja czuję, że będzie snieżnie ale ciepło i krótko jakos mi od początku nie pasowały te rosyjskie prognozy pogody Zawsze mnie ciągnęlo na zachód

Laurowiśnie lubią płatać niespodzianki... Ja się ich uczę dopiero w tym ogrodzie od 2 lat... Kilka porazek juz zaliczyłam - chyba z 10 szt wymienialam po pierwszej ekstremalnej zimie....
Madzenka 21:55, 17 lis 2013

agam napisał(a)
Ja te Twoje nudy mogę oglądać bez końca.
Wiśnie umberki na jakiej wysokości masz szczepione? Czy laurowiśnie bardzo są wymagające?
Bukszpany i trawki jesienią to podstawa.

Mam ubrellki szczepione na conajmniej 2,5 m.. A nawet wyżej j bo z drabiny nie mogę dosięgnąć aby je wystrzyc....

Już komuś pisałam o laurowiśniach, przekleję do Ciebie
Madzenka 21:56, 17 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No wlaśnie prosimy o więcej tej nudy. Trawki faktycznie cudne i chyba też bym czesała jak Szefowa. Szaleństwo trawkowe piszesz ale w tym szaleństwie jest metoda

Mnie szefowa zaraziła trawkami i nie podejmuję leczenia
monteverde 21:56, 17 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Rh pryskałam, azalie, bukszpany, laurowisnie, kiścienie, sosny, trzmieliny, csrex morrowi, skimie, wszystko co zimozielone.

Napisz na priv nazwę, ja znalazłam Kalisop ale nie wiem gdzie kupić
Madzenka 21:57, 17 lis 2013

Gardenarium napisał(a)

Haha, sąsiadów wyretuszować, nanieść drzewa, a co

Poćwiczę retusz
agam 22:02, 17 lis 2013

Marzeno znajdę nie kłopocz się.
Tniesz swoją umbrelkę? Dobrze to znosi? A ja się zastanawiam czy zmieści się na moją frontowa rabatę, projekt wg Sylwi
ana_art 22:11, 17 lis 2013

nuda Pani, nuda.... ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, NIE LUBIĘ jesieni i zimy w ogrodzi i dla mnie jest nudna, wiosna każde źdźblo mnie zchwyca. uwierz że twoj ogród nawet jesienią nudny nie jest a czy mnie oczy mylą czy dodałaś czerwone sznurki na zebrinusach?
Madzenka 22:12, 17 lis 2013

monteverde napisał(a)

Napisz na priv nazwę, ja znalazłam Kalisop ale nie wiem gdzie kupić

Aniu dokładnie tak - musi być krystaliczny - uświadomiła mnie Wieloszka. Ja wyżebrałam od Wieloszki
Kalisop lub Kalisol yara inne są granulowane i się nie rozpuszczają, natomiast krystaliczne w 3 sekundy rozpuszczają się w zimnej wodzie.
Pewnie dostaniesz w centrach zaopatrywania ogrodnictwa w workach 25 kg..... Na mój ogrod zużyłam w sobotę ok 30g...... W necie też możesz zamówić, najtańsze worki 25 kg są po ponad 80 zł a wystarczy na kilka hektarów ogrodu....
Madzenka 22:15, 17 lis 2013

ana_art napisał(a)
nuda Pani, nuda.... ale z drugiej strony doskonale Cię rozumiem, NIE LUBIĘ jesieni i zimy w ogrodzi i dla mnie jest nudna, wiosna każde źdźblo mnie zchwyca. uwierz że twoj ogród nawet jesienią nudny nie jest a czy mnie oczy mylą czy dodałaś czerwone sznurki na zebrinusach?

Dodałam czerwone sznurki ostatnio jakaś zła energia wokół mnie krążyła Spostrzegawcza jesteś
Reszta sznurków jest wykorzystana do związania chochołow i mat, muszę się do nich dobrać w następny weekend, przecież teraz odliczamy czas do Bożego Narodzenia

Aniu ja nigdy nie lubiłam jesieni, nigdy przenigdy.... A wiosnę uwielbiam!!! Chyba bardziej niż lato...
Madzenka 22:19, 17 lis 2013

agam napisał(a)
Marzeno znajdę nie kłopocz się.
Tniesz swoją umbrelkę? Dobrze to znosi? A ja się zastanawiam czy zmieści się na moją frontowa rabatę, projekt wg Sylwi

Aga chyba pisałam w poprzedni weekend... Poszukam..
Przycięlam moja umbrelkę pierwszy raz i od razu się zagęściła, zaczeła lepiej rosnąć. Ania Lecę w kulki pokazywala zdjęcia umbrellek z Rybinka cudownie ciętych w kulki. Na gardenbuilders.uk znajdziesz projekt z takimi wlaśnie strzyzonymi umbrelkami. Po prostu cudo.

Znalazłam... Pisałam u Kwiatholandii. Monika też wkleiła fotkę zywoplotu z laurowiśni z Holandii
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1546-ogrod-z-perspektywa-na-przyszlosc?page=312#post_2