Nadzieja twoja wzgledem kretow jest zgubna.
Kret kopie swoje tunele poki ziemia nie zamarznie.
Z jednej strony wybiera robactwo z drugien szkodzi. Moj em kupil sobie petardy i co tydzień im aplikuje zd 2-3 szt. W zimie im pozwalamy ryc. Mam siatkę pod trawnikiem.
Tez mam tunele i kopce po zimie miedzy obwodka i trawnikiem.
Agata dzwoniłam dzisiaj do Przysieku i guzik są,ale nie wysyłają tylko na miejscu jest w szkółce i można kupić. Jest to gdzieś pod Zieloną Góra.
Ok 1.80 cm kosztuje 139 zł.
Nigdzie ich nie ma. A ty go gdzie kupowałas na tym Śląsku.
Już się dowiedziałam bo twój nabytek z 2019 roku jest na stronach.
Elu! Nie wiem jak mój się nazywa, może to ten sam? Ma takie bardziej skórzaste i grubsze liście niż inne berberysy
i jest bardzo kolczasty.
Metasekwoje mają ciekawy kolor, z przyjemnością pooglądam Twoje.
Kolorów jeszcze sporo, pogoda sprzyjała, ale z dnia na dzień coraz mniej. Od dwóch dni sypię do karmników po parę ziarenek bo już ptaki szukają. Owady wcześniej poczuły, że zima idzie
Danusiu coś pięknego u ciebie jeszcze tyle liści. U mnie już łyso.
Piękny buk, parocha. Wreszcie się doczekałeś kolorki na ambrowcu. Miałam dzisiaj iść zobaczyć jak wyglądają ambrowce zauważone w ogrodzie,ale mają mi zboczyła w inną stronę.
Może jutro się uda.
Widocznie twoje z tych później zmieniające kolor
Szukałam w necie gdzie go mogę dostać w Szkol. Przytok, ale bez ceny jutro zadzwonię do nich.
Jest bardzo ładny,fastigiata też na mają to może razem kupię,
Dzisiaj kupiłam w necie brzozy derenbos i jeszcze jakieś tam krzaki.
A u mnie dwa astry nie zakwitły wogule Island Bahamas ten drugi sezon bez kwiatów, rośnie obok innych astrów które kwitły i jeden biały nie zakwitł też niewiem czemu, a rosną na stanowisku słonecznym. A tak kwitł ten biały aster rok temu.
Moja też miała taką wysokość 4m, była bardzo rzadka, mój mąż przyciął ją piłą na wysokość 2,20 potem w kolejnych latach jej gałęzie po niżej cięcia zaczeły przodować w górę i przycinałam ją boki, i górną część formując ją w kope. Cięcia pobudzają a ona szybko się zagęściła bo jest szybko rosnącym drzewem. A obecnie ma teraz 3m wys.Ja widziałam też daglezje przycięte w stożek fajnie wyglądały ale to chyba musieli przycinać od młodego drzewka.
Elu grab nazywa się Orange Retz. W sezonie zwykły zielony. Jesienią robi się ognisto pomarańczowy. Ja go kupowałam stacjonarnie w centrum ogrodniczym w Jaworznie. Mam go chyba ze 3 sezony. Podkrzesałam go trochę. On nie jest kolumnowy ale w razie czego będę go ciąć .