Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 21:30, 16 lis 2022

Do góry
Chętnie się zapoznam

https://daglezjaryki.pl/vademecum-traw/

Małymi krokami-Ogród Wioli 23:48, 15 lis 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Ja mam siatkę to trawnik cały,ale wychodzą mi przy brzegu trawnika..cwaniaki!

Może jak się ochłodzi to się uspokoją... Póki co działam humanitarnie,ale cierpliwość mi się kończy....

Niech uciekają z tych naszych ogrodów!

Nadzieja twoja wzgledem kretow jest zgubna.
Kret kopie swoje tunele poki ziemia nie zamarznie.
Z jednej strony wybiera robactwo z drugien szkodzi. Moj em kupil sobie petardy i co tydzień im aplikuje zd 2-3 szt. W zimie im pozwalamy ryc. Mam siatkę pod trawnikiem.
Tez mam tunele i kopce po zimie miedzy obwodka i trawnikiem.
Ptasi gaj 18:20, 12 lis 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Ciemierniki już tuż tuż

Ooo zapowiada się obfite kwitnienie
Ptasi gaj 10:54, 12 lis 2022

Do góry
Nie wiem jak u Was ale na południu Polski jest tak w dn 12.11.2022 r
Piękna pogoda

Ptasi gaj 21:51, 09 lis 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Zaglądam, czy wstawiłaś zdjęcia tych dużych ambrowców.

Elu te wszystkie ciemierniki, które miałaś na balkonie posadziłaś w gruncie?

Danusiu nie byłam. Dzisiaj miałam zajęcie z wnukami ledwo żyje. Jutro wyjeżdżam, ale po niedzieli zajrzę mrozu na horyzoncie nie widać

Tak Danusiu wszystkie posadziłam do gruntu.
Te same ciemierniki które kupowałam w zeszłym roku po 25 zł teraz są po 45 zł tak ceny szaleją.

Zamówiłam na allegro ambrowca kolumnowego ok 1,20 i 3 brzozy derenbos ok 1,50 m. Jeszcze trochę krzaków pęcherznicy i tamaryszka.
Mój ogrodowy pamiętnik 12:37, 09 lis 2022

Do góry

Agata dzwoniłam dzisiaj do Przysieku i guzik są,ale nie wysyłają tylko na miejscu jest w szkółce i można kupić. Jest to gdzieś pod Zieloną Góra.
Ok 1.80 cm kosztuje 139 zł.
Nigdzie ich nie ma. A ty go gdzie kupowałas na tym Śląsku.
Już się dowiedziałam bo twój nabytek z 2019 roku jest na stronach.

Ja kupowałam stacjonarnie w Jawor Jaworzno ale nie wiem czy oni wysyłają.
Mój ogrodowy pamiętnik 23:06, 08 lis 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)

On jest chyba trudno dostępny a szkoda bo ładny i na razie nie mam z nim żadnych problemów. I nie był drogi. Cena jak za graba.

Agata dzwoniłam dzisiaj do Przysieku i guzik są,ale nie wysyłają tylko na miejscu jest w szkółce i można kupić. Jest to gdzieś pod Zieloną Góra.
Ok 1.80 cm kosztuje 139 zł.
Nigdzie ich nie ma. A ty go gdzie kupowałas na tym Śląsku.
Już się dowiedziałam bo twój nabytek z 2019 roku jest na stronach.
Bylinowa łąka 22:52, 08 lis 2022

Do góry
Roocika napisał(a)
Cieszę się, że plan Co się spodobał. Małe kroki uczą cierpliwości, chociaż chciałoby się wszystko na raz robić

Asia choćbym chciała, to i tak sama tyle nie ogarnę, zwłaszcza w weekendy. Widać progres i to najważniejsze. Cierpliwa ponoć też jestem.
Urszulla napisał(a)

Fajna sesja, widzę że miejsce za miejscem ogarniasz.. idzie Ci coraz lepiej

Ula staram się.

O dobrze wiedzieć,że trzeba z nią wędrować.

zawitka napisał(a)
Tak trzeba przesadzać one to lubią .A zeby ładnie się rozrastały to trzeba je na wiosnę uszczykiwać .

Postaram się zapamiętać, bo chryzantemy lubię za tą dawkę koloru w ten listopadowy czas.
Zacisze Alicji 15:09, 08 lis 2022

Do góry
Mam podobnego berberysy nazywa się Julianem, ale u mnie liście na przemian czerwiene i pomarańczowe.

Widziałam u ogrodników kiedyś taki duży kolorowy i tak się napalulam ja mojego przycinam. Mój ma kolce na 3 cm.

Jeżeli chodzi o metasekwoje pozno się przebarwiają, ale za to jak.
Zrobię fotę swojej największej.

Elu! Nie wiem jak mój się nazywa, może to ten sam? Ma takie bardziej skórzaste i grubsze liście niż inne berberysy
i jest bardzo kolczasty.
Metasekwoje mają ciekawy kolor, z przyjemnością pooglądam Twoje.
Akcja reanimacja -zmiany w ogrodzie czas zacząć 13:11, 08 lis 2022

Do góry
Bożenka piękne lato i jesień też.
Pogoda dopisuje więc trzeba korzystać z tej pogody. Trawnik masz zieliniutkie.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 10:20, 08 lis 2022

Do góry

Mnie tam się wszystkie podobają niskie czy wysokie.
Moja mama kiedyś pół wieku temu miała ładne różne kolory i zimowały nie było z nimi problemu.
A teraz wszystko sztucznie pędzone. Jeszcze oszukują, że zimują aby tylko kupić.
Już różne kupowałam sądziłam do ziemi, opatrywalam na zimę i nic z tego.

Na szczęście Hania Anabell dała mi kilka zimujących i jako tako rosną. Muszę je przenieść w słoneczne miejsce. Astry tak samo.
U mnie na wsi jak rośliny nie mają słońca od połowy września to słabo rosną już jest dużo cienia który astrom i chryzantemom nie sprzyja.

Chryzantemy mimo wszystko ja okrywam zimą wtedy jestem pewniejsza że wytrzymaja.Niech rosna aby kwitły i cieszyły oko . to najpóżniejsze kfffiotki Ld
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:16, 08 lis 2022

Do góry
Sylwia listopad a u ciebie na zimę się nie zanosi. Twój ogród ocieka złotem i żółcią z kazdej strony.

U mnie już prawie łyso.

Kolorów jeszcze sporo, pogoda sprzyjała, ale z dnia na dzień coraz mniej. Od dwóch dni sypię do karmników po parę ziarenek bo już ptaki szukają. Owady wcześniej poczuły, że zima idzie
Mój ogrodowy pamiętnik 09:46, 08 lis 2022

Do góry

Agata dzięki.

Szukałam w necie gdzie go mogę dostać w Szkol. Przytok, ale bez ceny jutro zadzwonię do nich.
Jest bardzo ładny,fastigiata też na mają to może razem kupię,
Dzisiaj kupiłam w necie brzozy derenbos i jeszcze jakieś tam krzaki.

On jest chyba trudno dostępny a szkoda bo ładny i na razie nie mam z nim żadnych problemów. I nie był drogi. Cena jak za graba.
Ogród w Klein Kottorz 23:30, 07 lis 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Dzisiaj przez chwilę błysnęło słońce i zrobiłam kilka zdjęć.

buk kolumnowy

parocja perska

ambrowce w towarzystwie buka

Danusiu coś pięknego u ciebie jeszcze tyle liści. U mnie już łyso.
Piękny buk, parocha. Wreszcie się doczekałeś kolorki na ambrowcu. Miałam dzisiaj iść zobaczyć jak wyglądają ambrowce zauważone w ogrodzie,ale mają mi zboczyła w inną stronę.
Może jutro się uda.
Widocznie twoje z tych później zmieniające kolor
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:23, 07 lis 2022

Do góry
Sylwia listopad a u ciebie na zimę się nie zanosi. Twój ogród ocieka złotem i żółcią z kazdej strony.

U mnie już prawie łyso.
Mój ogrodowy pamiętnik 23:19, 07 lis 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Elu grab nazywa się Orange Retz. W sezonie zwykły zielony. Jesienią robi się ognisto pomarańczowy. Ja go kupowałam stacjonarnie w centrum ogrodniczym w Jaworznie. Mam go chyba ze 3 sezony. Podkrzesałam go trochę. On nie jest kolumnowy ale w razie czego będę go ciąć .

Agata dzięki.

Szukałam w necie gdzie go mogę dostać w Szkol. Przytok, ale bez ceny jutro zadzwonię do nich.
Jest bardzo ładny,fastigiata też na mają to może razem kupię,
Dzisiaj kupiłam w necie brzozy derenbos i jeszcze jakieś tam krzaki.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:27, 07 lis 2022

Do góry

A ja mam island Samoa słabo mi kwitnie pierwszy rok. Też muszę przesadzić gdzie więcej słońca.
U mnie takim dobrym miejscem jest skalniak jest w słońcu i kamienie się nagrzewają i wieczorem ciepło oddają.
A u mnie dwa astry nie zakwitły wogule Island Bahamas ten drugi sezon bez kwiatów, rośnie obok innych astrów które kwitły i jeden biały nie zakwitł też niewiem czemu, a rosną na stanowisku słonecznym. A tak kwitł ten biały aster rok temu.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 20:21, 07 lis 2022

Do góry
Monia miałam zrobić fotkę. Wysokie ok 4 m. Widziałam żywopłot z daglezji były bardzo wysokie i przycielu im czuby ok metra i boki i ty wiesz ładnie ich wyprowadzili jest gęsty i zielony.
Od kilku lat się zabieram do przycięcia,ale już klamka zapadła widząc twoja daglezje. Trudno ci wyjdzie to wyjdzie.

Trzcinniki urosną i z w przyszłym roku podwoją obietosc.
Moja też miała taką wysokość 4m, była bardzo rzadka, mój mąż przyciął ją piłą na wysokość 2,20 potem w kolejnych latach jej gałęzie po niżej cięcia zaczeły przodować w górę i przycinałam ją boki, i górną część formując ją w kope. Cięcia pobudzają a ona szybko się zagęściła bo jest szybko rosnącym drzewem. A obecnie ma teraz 3m wys.Ja widziałam też daglezje przycięte w stożek fajnie wyglądały ale to chyba musieli przycinać od młodego drzewka.
Mój ogrodowy pamiętnik 17:32, 07 lis 2022

Do góry

Pomysł mam taki żeby te szpice zlikwidować mniej więcej tak. Oczywiście ładniej wyprofilować łuki.

Tu bym powiększyła różankę.

Lubuje się w łagodnych łukach. Jak najmniej kręcenia kosiarka tak aby wszędzie nią dojechać i wykosić.

Praktyczne podejście jest jak najbardziej wskazane. Już dość się nakręciliśmy kosiarką .
Mój ogrodowy pamiętnik 17:27, 07 lis 2022

Do góry

Agata witam krajanko

Pięknie się wszystko ładnie przebarwia. To i ja w pogoni za różnymi drzewami i krzakami kolorowymi podążam. Masz ładnego graba i chciałabym abyś pokazała go w całości i jak się nazywa.
Byłam u Wioli ona ma bardzo ładne kolumnowe. Wiola mnie do ciebie wysłała aby sobie zobaczyła twojego jak zwykle już zapomniałam nazwy muszę wrócić do niej.
Czy u ciebie ten grab szybko rośnie i gdzie go kupowałas.

Elu grab nazywa się Orange Retz. W sezonie zwykły zielony. Jesienią robi się ognisto pomarańczowy. Ja go kupowałam stacjonarnie w centrum ogrodniczym w Jaworznie. Mam go chyba ze 3 sezony. Podkrzesałam go trochę. On nie jest kolumnowy ale w razie czego będę go ciąć .

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies