Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:50, 28 kwi 2015

Do góry
Szkółking wybitnie udany
Dzisiaj bawiłem się w szamana, gdzie się nie pojawiłem to zaczynało lać i to konkretnie. Podjeżdzam pod pierwszą szkółke... burza, pod drugą deszcz, pod trzecią ulewa, ale na szczęście miałęm ze sobą 3 parasole więc mam co chciałem

Pysznogłówka różowa, bodziszek o pięknych liściach(zapomniałem odmiany), szałwia Blue Queen i ROsenwein, Rozchodnik Brilliant, kocimiętka, Turzyce Ice Dance i Everest, Floks Red Carrabien, Funkia do donicy, miskant Variegatus i Gracillimus.
Kupiłem też hortensje Vanille freise ale brzydkie są no ale dostałem je prawie za darmo więc najwyżej wymienię jak znajdę ładniejsze i na zdjęcie załapały się róże Ascot, które dzisiaj przyszły, a Maria Thereska moczy się w wiadrze

Jak ja się cieszę, że nic nie zamawiałem przez internet przepłaciłbym dwukrotnie, a nie wiadomo co bym dostał. Fakt do jednej szkółki musiałem śmigać 60km, ale co tam przynajmniej mam złote źródło hortensji bukietowych w wielu odmianach i jak na złość ta którą chciałem była resztką z zeszłego roku
U "Zielonej" Ogrodniczki :) 21:00, 27 kwi 2015

Do góry
U mnie dzisiaj trochę popadało...
ale zdążyłam podzielić trawki carex ice dance i wsadzić na rabatę z hortensjami...
Kupiłam dwie doniczki, dosyć mocno rozrośnięte były, więc udało mi się zrobić 7 fajnych, dużych sadzonek... mam nadzieję, że się przyjmą
Kosolkowa Pasja 19:19, 27 kwi 2015

Do góry
Pierwsze tulipany przekwitają, zastąpiła je kwitnąca kocimiętka. Piwonie mocno urosły - wszystkie 9szt . W donicach też się dzieje. Ice dance pod różami (po lewej resztki przebiśniegów).
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 13:24, 27 kwi 2015

Do góry
IzaK napisał(a)
megabasiu a posiadasz u siebie może turzyce Ice Dance? Ciekawa jestem jak się sprawują

Nie, nie mam, bo potrzebowalam żółte, a ta jest bardziej zielona , dlatego stanęło na evergold.
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:48, 27 kwi 2015

Do góry
megabasiu a posiadasz u siebie może turzyce Ice Dance? Ciekawa jestem jak się sprawują
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 27 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dziś skubałem moje Ice Dance, nie skończyłem - one skończyły mnie Niemiła to robota, ale na szczęście tylko raz w roku się to robi

Też jej nie lubię, więc nie skubałam, ciachnęłam wkoło, odrosną, tylko czas potrzebny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:39, 26 kwi 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Czy Ty potrzebujesz jeszcze host?

Miło mi Cię gościć u mnie
Cały czas się zastanawiam nad nasadzeniem donicy przy tarasie - to jest miejsce zacienione - przemknęło mi ostatnio przez myśl żeby dać tam hosty a w drugiej carex ice dance ale nie wiem czy to dobry pomysł?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:59, 26 kwi 2015

Do góry
Na koniec kicia zadowolona z ciepełka i kwitnące turzyce Ice dance. Śmieszne są te pędzelki. Pierwsza ogolona prawie do zera po niszczeniu przez psa.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:40, 26 kwi 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Przyszłam z rewizytą. Magnolię masz piękną uwielbiam ją, choć znam ją tylko ze zdjęć jak większość roślin Pod oknem na rabacie moim zdaniem pasują stożki z cisu. Pod płotem natomiast nie wiem jaką masz koncepcje rabaty, no bo z tego co widać jest duża i na pewno będzie tam coś więcej niż 3 trzmieliny.

No i tak właśnie będzie , stożki pod okno a trzmieliny na rabatę pod płot, no właśnie taka ta rabata wyszła duża bo tam spadek w stronę sąsiada musi być, więc plan jest taki , jako tło będzie choina kanadyjska strzyżona w dość szeroki żywopłot. potem miskanty Morning light, potem trzmielinki w nóżkach bergenie, a przed nimi przynajmniej na razie jasne żurawki.... potem może zmienie na trawę carex ice dance
Mój wymarzony ogród 10:34, 26 kwi 2015

Do góry
ice dance pomimo, iż wyglądają nie najlepiej to kwitną

klonik też już wystartował
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:27, 26 kwi 2015

Do góry
Dziś skubałem moje Ice Dance, nie skończyłem - one skończyły mnie Niemiła to robota, ale na szczęście tylko raz w roku się to robi
Typografia ogrodu 18:27, 25 kwi 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pulpecikowa rabata - w plecach ma małe jeszcze gracki, a między trzmielinami rośnie Odętka - ta wyzsza trzmielina rośnie może od miesiąca ale szybko goni starsza koleżankę. Przed obwódką małe Ice dance pobrane ze starszych traw

Fajny pomysł z tymi murkami
Pulpecikowa mnie zachwyciła
Co masz posadzone na samej górze?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:21, 25 kwi 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Troszkę nadrobiłam, jaka szkoda, że jeszcze cienia u mnie w nowym brak, przesadziłabym swoje brunnery, hosty. Chociaż...brunnery może w hortki ogrodowe? muszę zajrzeć, czy mają wymagania co do gleby. Pozdrawiam Irenko.

Nie będą zbyt zasłonięte w hortkach? są tak ładne, że na bardziej eksponowane miejsce warto daćżadnych wymagań, byleby nie na patelni, pozdrawiam

carex Ice Dance nadal sobie kwitnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:33, 25 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka dziękuję Ci za odpowiedzi na moje pytania
Wygooglowałam sobie tą trawkę i żałuję, że wcześniej o niej nie wiedziałam, bo bym ją zamówiła zamiast carex ice dance, bo jest mniej ekspansywna ehhhhhhh trudno

Mirelka z ice danców będziesz miała nowe sadzonki i będziesz mogła zrobić powtórzenie w ogrodzie Wadą Silverów jest to, że różnie wyglądają po zimie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:15, 24 kwi 2015

Do góry
Paulinka dziękuję Ci za odpowiedzi na moje pytania
Wygooglowałam sobie tą trawkę i żałuję, że wcześniej o niej nie wiedziałam, bo bym ją zamówiła zamiast carex ice dance, bo jest mniej ekspansywna ehhhhhhh trudno
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:51, 24 kwi 2015

Do góry

Wybaczcie teraz będę bywać rzadziej na forum. Wprowadzam program "naprawczy" czyli macham zbiorowo a dopowiadam tylko na pytania no czasami na zaczepki

Kindzia napisał(a)
Dziękuję Marzenko

Czy Twoje kikusie są szczepione tak nisko? Myślałam, że to zawsze wielkie drzewa są...

Kasiu moje kiku są szczepione za nisko, powinnam była je kupic szczepione zdecydowanie wyzej. Ale mysle jak je ujarzmić po kwitnieniu

Kasik napisał(a)
Marzenko- piękne widoki. Te białe tulipany rozchylające płatki wśród buksików zachwycają. Widok z magnolką jeszcze cudniejszy. Wchodzę, wzdycham, delektuję się za każdym razem. Dopieszczone i pzremyslane.

Moje berberysy Bagatelle ukatrupiłam chyba na śmierć. CZekały na nową rabatę, wyszły im listki w garażu, a jak wyciągnęłam na dwór to "paszły".Nie mogę na to patrzeć. Zadołuję je gdzieś- może odrosną i pojadę po kolejne.
Ja to jestem "mistrz"

Pozdrawiam

No jestes miszcz.... Bo ukatrupić bagatelle nie jest łatwo... Moje sa bezobsługowe...

Joaska napisał(a)
Madżen ostatnio studiuję Twoją rabatę z trzmielinammi, czy dobrze się domyślam że na przodzie tej rabaty jest carex ice dance??
A poza tym to ja uwielbiam Twój ogród i przed zmianami i w trakcie zmian i po zmianach ... pozdrawiam .. aaa co myślisz o klonach globosum na front (na platany nie ma funduszy) ...????

Uwielbiam klony. Ale jesli na front to zbieralabym kase do skarbonki i szukała platanow w dobrej cenie one nawet zima maja ładna, regularna, kulista korone
Przed trzmielinkami rosnie carex morrowi variegata. Bardzo jest podobna do ice dance z tą roznica ze rosnie w kepie a nie rozlazi sie rozlogami jak ice dance

Dorotka napisał(a)
Marzenko czy Ty masz kompostownik?? Danusia radzi aby podsypywać roślinki kompostem. Jak sobie radzić bez niego?? Można go kupić gdzieś??

Mam kompostownik. Dwie pełne komory wystarczyły mi zaledwie na okopczykowanie roz na zime. Teraz zbieram kolejne 3 komory
Ogród Mirelli 20:25, 24 kwi 2015

Do góry
Rabatka taka zgrabna Ci wyszła
Przed carexami daj żurawki, dodadzą koloru. A jak się wszystko rozrośnie, to poprzesadzasz Moje żurawki systematycznie miejsca zmieniają
Ice dance rozrasta się, ale zanim zajmnie całą rabatkę, to jednak trochę potrwa.

Aaa, nie poznałam Cię kobietko
I... trawki przyszły
Ogród Mirelli 16:58, 24 kwi 2015

Do góry
Ice dance bardzo się rozrasta, będzie super
Ogród Mirelli 15:45, 24 kwi 2015

Do góry
Posadzone trawki Carex Ice Dance i Trzcinnik Overdam, maleńkie wyglądają.
Czy między trawki Carex Ice Dance z przodu zmieszczą się jeszcze żurawki?

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:46, 24 kwi 2015

Do góry
Madżen ostatnio studiuję Twoją rabatę z trzmielinammi, czy dobrze się domyślam że na przodzie tej rabaty jest carex ice dance??
A poza tym to ja uwielbiam Twój ogród i przed zmianami i w trakcie zmian i po zmianach ... pozdrawiam .. aaa co myślisz o klonach globosum na front (na platany nie ma funduszy) ...????
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies