Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ice dance"

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 12:57, 29 kwi 2015

Do góry
Aga mówisz nie tak daleko? no zawsze to bliżej niż w Bieszczady to fakt haha... będę szukać u siebie... coś w końcu znajdę...

i jeżeli zostanę przy opcji?: kulki bukszpanowe, trzmielina i powiedzmy turzyce (swoją droga polecacie Ice Dance, Frosted Curls, Evergold?) - to zostanie mi ze 20 sadzonek tawuł...
Muszę pomyśleć co z nimi zrobić...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:58, 29 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Szkółking wybitnie udany
Dzisiaj bawiłem się w szamana, gdzie się nie pojawiłem to zaczynało lać i to konkretnie. Podjeżdzam pod pierwszą szkółke... burza, pod drugą deszcz, pod trzecią ulewa, ale na szczęście miałęm ze sobą 3 parasole więc mam co chciałem

Pysznogłówka różowa, bodziszek o pięknych liściach(zapomniałem odmiany), szałwia Blue Queen i ROsenwein, Rozchodnik Brilliant, kocimiętka, Turzyce Ice Dance i Everest, Floks Red Carrabien, Funkia do donicy, miskant Variegatus i Gracillimus.
Kupiłem też hortensje Vanille freise ale brzydkie są no ale dostałem je prawie za darmo więc najwyżej wymienię jak znajdę ładniejsze i na zdjęcie załapały się róże Ascot, które dzisiaj przyszły, a Maria Thereska moczy się w wiadrze

Jak ja się cieszę, że nic nie zamawiałem przez internet przepłaciłbym dwukrotnie, a nie wiadomo co bym dostał. Fakt do jednej szkółki musiałem śmigać 60km, ale co tam przynajmniej mam złote źródło hortensji bukietowych w wielu odmianach i jak na złość ta którą chciałem była resztką z zeszłego roku

wspaniałości! dobrze ze ze szkółek, a nie przez net
na szybko pozdrawiam
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 23:19, 28 kwi 2015

Do góry
Lezanie na hamaku sprzyja refleksjom. Stwierdzam ze nieco poszerze rabatki na koncu zeby miec wiecej miejsca na pietra. Krajobraz zapozyczony to zywoplot, przed nim cisy/buksiki stozkowe plus ciut kulek, trawy [ML, ice dance], jezowki, jablonka haha!, szalwia, cebulowe i pewnie 100 innych roslin. poszerze o ok 30-40cm mniej wiecej tak jak idzie czerwona linia.

a tak prezentuje sie klonik z rzeka exotikow z dalszej perspektywy

Angelique cos nie chce gonic QofN! Ale moze i tak lepiej Jeszcze ze 2 dni i czarnulki beda kwitly/

a w miedzyczasie juz mam:

Miala byc super: ciemna zurawka plus Harleem hiacynt ale srednio wyszlo...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 23:17, 28 kwi 2015

Do góry
Danusiu, pod brzozami mam kulki Danica, bo przesadzałam je z innego miejsca i jakoś trzeba było je zagospodarować
Na mojej brzozowej rośnie w ogóle mnóstwo wszystkiego - większość to rośliny przesadzane z innych miejsc. Miskanty, cisy, Danici, między nimi rozplenice i teraz narcyzy. Przed brzozami jest łączka "Ice Dance" a między nimi berberysy "Bagatelle".
Wg mnie brzozy (i każde inne drzewa) sadzone bezpośrednio w trawniku to nie jest dobry pomysł - zawsze będzie niedokoszone przy pniu... No, ale może Twój M. ma więcej czasu i cierpliwości niż my
Kiedyś liczyłam powierzchnie "trawników" (choć u mnie to się raczej powinno nazywać nawierzchnie trawnikopodobne ) ok. 20 arów. Całość do cotygodniowego koszenia. Skoszoną trawą "nawozimy" łąkę obok.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:55, 28 kwi 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Szkółking wybitnie udany
Dzisiaj bawiłem się w szamana, gdzie się nie pojawiłem to zaczynało lać i to konkretnie. Podjeżdzam pod pierwszą szkółke... burza, pod drugą deszcz, pod trzecią ulewa, ale na szczęście miałęm ze sobą 3 parasole więc mam co chciałem

Pysznogłówka różowa, bodziszek o pięknych liściach(zapomniałem odmiany), szałwia Blue Queen i ROsenwein, Rozchodnik Brilliant, kocimiętka, Turzyce Ice Dance i Everest, Floks Red Carrabien, Funkia do donicy, miskant Variegatus i Gracillimus.
Kupiłem też hortensje Vanille freise ale brzydkie są no ale dostałem je prawie za darmo więc najwyżej wymienię jak znajdę ładniejsze i na zdjęcie załapały się róże Ascot, które dzisiaj przyszły, a Maria Thereska moczy się w wiadrze

Jak ja się cieszę, że nic nie zamawiałem przez internet przepłaciłbym dwukrotnie, a nie wiadomo co bym dostał. Fakt do jednej szkółki musiałem śmigać 60km, ale co tam przynajmniej mam złote źródło hortensji bukietowych w wielu odmianach i jak na złość ta którą chciałem była resztką z zeszłego roku

Co to jest to z tyłu takie rozrosnięte?I to z boku po lewej na dole?Piękne zakupy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:50, 28 kwi 2015

Do góry
Szkółking wybitnie udany

U "Zielonej" Ogrodniczki :) 21:00, 27 kwi 2015

Do góry
U mnie dzisiaj trochę popadało...
ale zdążyłam podzielić trawki carex ice dance i wsadzić na rabatę z hortensjami...
Kupiłam dwie doniczki, dosyć mocno rozrośnięte były, więc udało mi się zrobić 7 fajnych, dużych sadzonek... mam nadzieję, że się przyjmą
Kosolkowa Pasja 19:19, 27 kwi 2015

Do góry
Pierwsze tulipany przekwitają, zastąpiła je kwitnąca kocimiętka. Piwonie mocno urosły - wszystkie 9szt . W donicach też się dzieje. Ice dance pod różami (po lewej resztki przebiśniegów).
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 13:24, 27 kwi 2015

Do góry
IzaK napisał(a)
megabasiu a posiadasz u siebie może turzyce Ice Dance? Ciekawa jestem jak się sprawują

Nie, nie mam, bo potrzebowalam żółte, a ta jest bardziej zielona , dlatego stanęło na evergold.
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:48, 27 kwi 2015

Do góry
megabasiu a posiadasz u siebie może turzyce Ice Dance? Ciekawa jestem jak się sprawują
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 27 kwi 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Dziś skubałem moje Ice Dance, nie skończyłem - one skończyły mnie Niemiła to robota, ale na szczęście tylko raz w roku się to robi

Też jej nie lubię, więc nie skubałam, ciachnęłam wkoło, odrosną, tylko czas potrzebny
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:39, 26 kwi 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Czy Ty potrzebujesz jeszcze host?

Miło mi Cię gościć u mnie
Cały czas się zastanawiam nad nasadzeniem donicy przy tarasie - to jest miejsce zacienione - przemknęło mi ostatnio przez myśl żeby dać tam hosty a w drugiej carex ice dance ale nie wiem czy to dobry pomysł?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 20:59, 26 kwi 2015

Do góry
Na koniec kicia zadowolona z ciepełka i kwitnące turzyce Ice dance. Śmieszne są te pędzelki. Pierwsza ogolona prawie do zera po niszczeniu przez psa.

Joaśki ogród z wyobraźni - początki 13:40, 26 kwi 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Przyszłam z rewizytą. Magnolię masz piękną uwielbiam ją, choć znam ją tylko ze zdjęć jak większość roślin Pod oknem na rabacie moim zdaniem pasują stożki z cisu. Pod płotem natomiast nie wiem jaką masz koncepcje rabaty, no bo z tego co widać jest duża i na pewno będzie tam coś więcej niż 3 trzmieliny.

No i tak właśnie będzie , stożki pod okno a trzmieliny na rabatę pod płot, no właśnie taka ta rabata wyszła duża bo tam spadek w stronę sąsiada musi być, więc plan jest taki , jako tło będzie choina kanadyjska strzyżona w dość szeroki żywopłot. potem miskanty Morning light, potem trzmielinki w nóżkach bergenie, a przed nimi przynajmniej na razie jasne żurawki.... potem może zmienie na trawę carex ice dance
Mój wymarzony ogród 10:34, 26 kwi 2015

Do góry
ice dance pomimo, iż wyglądają nie najlepiej to kwitną

klonik też już wystartował
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 00:27, 26 kwi 2015

Do góry
Dziś skubałem moje Ice Dance, nie skończyłem - one skończyły mnie Niemiła to robota, ale na szczęście tylko raz w roku się to robi
Typografia ogrodu 18:27, 25 kwi 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Pulpecikowa rabata - w plecach ma małe jeszcze gracki, a między trzmielinami rośnie Odętka - ta wyzsza trzmielina rośnie może od miesiąca ale szybko goni starsza koleżankę. Przed obwódką małe Ice dance pobrane ze starszych traw

Fajny pomysł z tymi murkami
Pulpecikowa mnie zachwyciła
Co masz posadzone na samej górze?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:21, 25 kwi 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Troszkę nadrobiłam, jaka szkoda, że jeszcze cienia u mnie w nowym brak, przesadziłabym swoje brunnery, hosty. Chociaż...brunnery może w hortki ogrodowe? muszę zajrzeć, czy mają wymagania co do gleby. Pozdrawiam Irenko.

Nie będą zbyt zasłonięte w hortkach? są tak ładne, że na bardziej eksponowane miejsce warto daćżadnych wymagań, byleby nie na patelni, pozdrawiam

carex Ice Dance nadal sobie kwitnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:33, 25 kwi 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinka dziękuję Ci za odpowiedzi na moje pytania
Wygooglowałam sobie tą trawkę i żałuję, że wcześniej o niej nie wiedziałam, bo bym ją zamówiła zamiast carex ice dance, bo jest mniej ekspansywna ehhhhhhh trudno

Mirelka z ice danców będziesz miała nowe sadzonki i będziesz mogła zrobić powtórzenie w ogrodzie Wadą Silverów jest to, że różnie wyglądają po zimie.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 23:15, 24 kwi 2015

Do góry
Paulinka dziękuję Ci za odpowiedzi na moje pytania
Wygooglowałam sobie tą trawkę i żałuję, że wcześniej o niej nie wiedziałam, bo bym ją zamówiła zamiast carex ice dance, bo jest mniej ekspansywna ehhhhhhh trudno
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies