Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród Mirelli 19:36, 26 cze 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
O mamuniu jak pięknie! Czosnki, jaskry, róże cudowne wszystko! Pięknie masz rozplenica jaka duża!

Karolka roślinki ładnie mi się przyjęły i zachwycają mnie każdego dnia

Rozplenica o której piszesz to moja pierwsza trawa, kupiona jak jeszcze nie znałam Ogrodowiska. Kupowałam ją pod nazwą piorkówka
Ogród Mirelli 14:50, 26 cze 2016

Do góry
O mamuniu jak pięknie! Czosnki, jaskry, róże cudowne wszystko! Pięknie masz rozplenica jaka duża!
Na Łowieckiej 07:41, 25 cze 2016

Do góry
pięknie się prezentuje rozplenica, moja do wymiany bo przerosła chwastami, muszę poszukać w sklepach
ale zdjęć u Ciebie dalej brak
Wszystkiego po trochu 23:20, 24 cze 2016

Do góry
Miałem zapytać jeszcze czy rozplenica ode mnie załapała się na jakiejś fotce ?
Na Łowieckiej 23:09, 24 cze 2016

Do góry
Ale u Ciebie piękna i gęsta rozplenica. Szok
U mnie przezimowała też jedyna jaką miałam ale nie jest taka gęsta jak Twoja. Zobaczymy w przyszłym roku.
Jurajski Ogród 11:56, 23 cze 2016

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)

Anka, berberys Admiration gryzie się kolorystycznie z Bonicą przy sobie, lepszy byłby Atropurpurea Nana lub Bagatelle, ja jednak wybieram lawendę, tylko posadzoną ok. metra od róż, może też być obwódka bukszpanowa. Rozplenica się "rozkłada" na boki i kładzie na różach, dla mnie lepszy miskant Morning Light.

Dziękuję Ci serdecznie za rady - właśnie tej kolorystyki nie byłam pewna. Jak to dobrze, że można się dopytać kogoś kto ma doświadczenie i Dar
Jurajski Ogród 08:03, 23 cze 2016

Do góry
Agatko, Sebek, Basiu, dziękuję

Renatko, rzeczywiście przy Bonicach można wybrać wygodę i przez jakiś czas brzydszy wygląd róż lub ciągłe obcinanie. Ja - z braku czasu - wybieram całkowite ścięcie do połowy po kwitnieniu, ale ta druga opcja jest też dobra. Zależy od chęci i czasu.

Anka, berberys Admiration gryzie się kolorystycznie z Bonicą przy sobie, lepszy byłby Atropurpurea Nana lub Bagatelle, ja jednak wybieram lawendę, tylko posadzoną ok. metra od róż, może też być obwódka bukszpanowa. Rozplenica się "rozkłada" na boki i kładzie na różach, dla mnie lepszy miskant Morning Light.

Dominiko, dziękuję

Wrobelki - dziękuję, niestety nie wiem, bo ostatnio nie kupowałam.

Bogdziu, jak miło, że zaglądasz Jest tu wiele niepowtarzalnych ogrodów (w tym Twój), nie tylko mój, ale dziękuję

Kasiek, bardzo dziękuję

Agatko, bardzo mi miło

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:23, 22 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Przeczytałam sobie wszystko co zaległe u Ciebie, suuuuper masz pomysł z oczkiem, będzie pięknie. Jeżeli kusi Cię opcja droższa, ale bardziej efektowna to może warto poczekać. Wiem, że chciałoby się już! (sama tak mam, a potem poprawiam!), ale potem możesz żałować.
Rozplenica, jeżeli to wschodnia, to może być problemowa w zimowaniu (jakiś czas temu zgłębiałam temat, ale trudno o informacje). Ja chciałam kupić wschodnią, odmianę Karley Rose, ale chyba zrezygnuję. Fakt, że one kwitną wcześniej niż te pozostałe. Oglądając zdjęcia zachwyciłam się Twoimi jeżówkami, a potem czytam że to odmiana Glowing Dream i się uradowałam, bo 3 sztuki zamówiłam sobie tej właśnie odmiany. Z lustem też super pomysł mi się podoba. Prężnie działasz kobieto.

Bardzo fajnie, że też staniesz się posiadaczką GD, śliczne są i kwitną wcześniej od innych.
Ta moja rozplenica kotkami mnie nie zachwyca, jej kłosy wyrastają na dziwnych pędach z kolankiem. Wyglądają jak dziczki. Ale listki ma delikatne i jak narazie fajnie je przewiesza na rozchodniku. Zobaczymy czy przezimuje w tej donicy, jeśli nie trudno, płakać nie będę
Oczko chyba będzie musiało poczekać po przeanalizowaniu kosztów zaczynamy się skłaniać do wersji tańszej niestety. W orzeciwnym wypadku musiałoby zostać takie rozgrzebane do przyszłego sezonu. Trochę mi szkoda ale zawsze będzie można wrócić do pierwotnego planu
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 06:29, 22 cze 2016

Do góry
Przeczytałam sobie wszystko co zaległe u Ciebie, suuuuper masz pomysł z oczkiem, będzie pięknie. Jeżeli kusi Cię opcja droższa, ale bardziej efektowna to może warto poczekać. Wiem, że chciałoby się już! (sama tak mam, a potem poprawiam!), ale potem możesz żałować.
Rozplenica, jeżeli to wschodnia, to może być problemowa w zimowaniu (jakiś czas temu zgłębiałam temat, ale trudno o informacje). Ja chciałam kupić wschodnią, odmianę Karley Rose, ale chyba zrezygnuję. Fakt, że one kwitną wcześniej niż te pozostałe. Oglądając zdjęcia zachwyciłam się Twoimi jeżówkami, a potem czytam że to odmiana Glowing Dream i się uradowałam, bo 3 sztuki zamówiłam sobie tej właśnie odmiany. Z lustem też super pomysł mi się podoba. Prężnie działasz kobieto.
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:34, 21 cze 2016

Do góry
Martina napisał(a)
Piękne fotki, piękny ogród!

Syla, co to za zielone trawy są na poniższej fotce? Sesleria i jakiś miskant?

Te niższe to rozplenica . Obudziła się z brązową czapeczką po środku ale odbijają . Na wiosnę do podziału ... Natomiast ta wyższa to miskantus gracillimus
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:31, 20 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Nowości
Rozplenica, trawki FC, szałwia, lawenda, bukszpany

o jakie wypasione zakupy

Przetaczniki mam,ale malutkie jeszcze
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 21:04, 19 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Nowości

Wow Super Koleżanka szaleje
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 17:35, 19 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Nowości

Fajne zakupy jak zrobisz rabatkę to fotki poproszę
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 16:55, 19 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Nowości

Oooooo...ciekawie się robi
Na Łowieckiej 14:54, 19 cze 2016

Do góry
inag napisał(a)

Jak to się nie liczą ja się pytam?!
Rozplenica przezimowała pięknie. Nic nie wypadło (odpukać). Jak na razie jest to najmniej wymagająca trawa u mnie w przeciwieństwie do ML, Gracillimusów i Variegat.
Wyglada tak:

Uwielbiam tą zieleń połączoną z granitem i zawsze z radością oglądam nowe fotki
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:44, 19 cze 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Nowości

Asiu to niebieskie to przetacznik a nie szałwia. Chyba, że szałwię gdzieś schowałaś a o przetaczniku zapomniałaś napisać
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 11:08, 19 cze 2016

Do góry
Nowości
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:02, 19 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Rozplenica wschodnia

Raczej bingo To się nazywa fachowe oko
Najgorsza nie jest, narazie niech zostanie
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:52, 18 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Rozplenica wschodnia

Osz ty, jaka czujna
Obadam za chwilę
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:51, 18 cze 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)
jestem w szoku...jeżówy piękne już, i lawenda w pełni. Ja jakas zacofana jestem...

Madziu też jestem w szku, to musi być taka wczesna odmiana jeżówki a rozplenica to chyba nie jest rozplenica
malkul napisał(a)
mozna poszukać

rozplenica z białym kłosem

https://www.google.pl/search?q=rozplenica+z+bia%C5%82ym+k%C5%82osem&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiS5s7f967NAhUmApoKHXyKA-YQ_AUICCgB&biw=1776&bih=840#imgdii=aX_FnCJmv5IwFM%3A%3BaX_FnCJmv5IwFM%3A%3BQN07wKojnrxOgM%3A&imgrc=aX_FnCJmv5IwFM%3A

Małgosiu, zerknę i poszukam gada Dziękuję Ci za pomoc
Kuba napisał(a)
A ta stipa nie ma za mało słońca?
Jeżówki chlip chlip śliczne, od kiedy je masz? Ja jak się doczekam jednego kwiatami to będzie dobrze

Ze stipą to chyba masz rację, ona rośnie pod jarzębiną która rzuca już sporo cienia. Ale inne gdzie jest więcej słońca też są takie zgięte. Poczekam na kłosy, może będą szły w górę
A te jeżówki kupowałam wiosną . Ubiegłoroczne butterfly kisses dopiero zawiązują pączki więc wcale Twoje nie są zapóźnione
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies