Cześć Możliwe, że nie byłaś. Tutaj jest tyle pięknych ogrodów, że ciężko wszystkie odwiedzić. Ale cieszę się, że jesteś i dziękuję za komplemenciki Nie wiem jaka to odmiana kocimiętki. Wiesz, u nas na ryneczku nie przywiązuje się większej wagi do odmian. Kocimiętka marki kocimiętka i tyle
Wooow!!! wspaniały efekt! coś takiego chciałabym kiedyś osiągnąć ale nie na ścianie tylko na czereśni. W zeszłym roku podsadziłam ją dwiema hortensjami pnącymi ale jedna mi chyba padła bo nie daje znaku życia. Za to druga zdrowa i tłuściutka. No i dostałam szczepki od Kasi to będę eksperymentować.
Makusiu, mrówki żyją w symbiozie z mszycami. Zanoszą je tam, gdzie mszyce maja sporo jedzenia, a same zjadają słodką wydzielinę produkowaną przez nażarte mszyce. Mszyce na bobie pojawiają się tuż przed jego kwitnieniem. Wtedy trzeba robić oprysk. Gosia ma słuszne obserwacje.
Brzozowy zakątek, puszczony samopas.
Derenie jeszcze dają radę na obrzeżu. Wewnątrz decyduje prawo dżungli.
Dereń Aurea i Elegantissima.
Ania, moje amanogawy rosną już chyba czwarty rok. Jeśli Twoja wypuściła liście, to pewnie w tym roku faktycznie już nie zakwitnie. Najpierw są kwiaty, potem liście. Ale w przyszłym roku na pewno pokaże na co ją stać Sypnij jej nawóz jesienny końcem września, albo obornikiem podrzuć.
Monika dziękuję za miłe słowa Ja u Ciebie muszę dokładniej pospacerować ,bo tylko wdepnęłam na chwilkę...
Czasu jak na lekarstwo... może w majówkę ogarnę się trochę z tym przeplanowywaniem ogrodu...
O Basieńko fajnie, że jesteś
Rozkręcam się, no właśnie, bo mam najlepszą motywację, grupa wsparcia Oo.
Tak naprawdę to ja dopiero od tamtego roku ogródkuję , wszędzie widzę zmiany.
Ale jedna strona ciężko mi idzie... tam już tyle nakombinowałam, naobmyślałam i nie mam przekonania.
To jest cała długość jaką widac pod płotem 25metrów i szerokość od płotu do drogi wjazdowej 5,5m, ale od tuj do kulek przy drodze 4m.
Bardzo dziękuję dziewczyny za odwiedziny i komplementy :* U mnie wiosna jak zwykle pracowita i niestety brak czasu przekłada się na moje udzielanie się Przesyłam Wam zdjęcia z frontowego Znowu jakieś czerwone się tu przyplątały muszę je dokładnie oznaczyć i przesadzić.
I jeszcze kratkowa która bardzo dobrze spełnia swoją rolę lampka wina tam to sama przyjemność