Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Ewy

Ogródek Ewy

Nallar 17:40, 11 maj 2018

Kilka dni temu (chyba dwa) nad moim miastem była burza z gradobiciem Białe zmrożone kuleczki wielkości orzeszków laskowych podziurawiły liście host.
Wszystkie wyglądają tak

Nallar 17:44, 11 maj 2018

Możecie mi powiedzieć co ten mój lilak wyprawia. Kwiatki ma tylko na wierzchołkach bezlistnych badyli.
Będzie coś z niego po przycięciu? Czy muszę się z nim rozstać?
barbara_kraj... 20:20, 11 maj 2018

O, to coś nietypowego! Od początku nie było liści? Aby sprawdzić, czy gałęzie są żywe, przytnij je w kilku miejscach. Na przekroju poznasz, czy są żywe. Jeśli tak, odbije. Bzy tak łatwo się nie poddają.
paulina_ns 20:24, 11 maj 2018

Nallar napisał(a)
Możecie mi powiedzieć co ten mój lilak wyprawia. Kwiatki ma tylko na wierzchołkach bezlistnych badyli.
Będzie coś z niego po przycięciu? Czy muszę się z nim rozstać?

Ewka u mnie lilak wygląda tak samo, kwiaty na wierzchołkach, a od spodu łysy bez liści...
malgorzata_s... 20:24, 11 maj 2018

Szkoda host ale jeszcze wypuszczą nowe liście. Lilak dziwadło ja bym cięła po kwitnieniu jak nie wypuści liści to wyrzucisz bo tak nie będzie ozdobą. Może się opamięta
Nallar 21:18, 11 maj 2018

barbara_krajewska napisał(a)
O, to coś nietypowego! Od początku nie było liści? Aby sprawdzić, czy gałęzie są żywe, przytnij je w kilku miejscach. Na przekroju poznasz, czy są żywe. Jeśli tak, odbije. Bzy tak łatwo się nie poddają.

W tym roku mu się coś poprzestawiało, nie wypuścił liści. Myślisz że gałęzie mogą być martwe? A czy na martwych gałązkach miałby kwiaty?
Trudny przypadek ten mój lilak.
Nallar 21:21, 11 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Ewka u mnie lilak wygląda tak samo, kwiaty na wierzchołkach, a od spodu łysy bez liści...

U mnie na 4 sztuki tylko jednemu odbiło.
Nallar 21:25, 11 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Wkradł się dubelek, więc będzie kwiatuch.

marba 21:29, 11 maj 2018

Nallar napisał(a)
Kilka dni temu (chyba dwa) nad moim miastem była burza z gradobiciem Białe zmrożone kuleczki wielkości orzeszków laskowych podziurawiły liście host.
Wszystkie wyglądają tak

Grad nas ominął, za to dziś poda już czwartą godzinę, co mnie bardzo cieszy. U Was też?
Nallar 21:35, 11 maj 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Szkoda host ale jeszcze wypuszczą nowe liście. Lilak dziwadło ja bym cięła po kwitnieniu jak nie wypuści liści to wyrzucisz bo tak nie będzie ozdobą. Może się opamięta

Sekaroterapia na opamiętanie piszesz...Ciachnę go i zobaczymy, jeżeli nie wypuści liści posłuży jako podpora pod pnącze. Mam chętkę na dłuuugo kwitnącego powojnika.