Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 00:15, 20 maj 2017

Do góry
Hmmm, tej kocimiętki miał kot nie lubić. Tarzał się w jej zapachu dziś

Ogródek Iwony II 00:09, 20 maj 2017

Do góry
MonikA napisał(a)
Iwonko czosnki u minie takie jak i u ciebie, liście brzydkie ;(, ale taka ich natura (podobno) muszę pomyśleć w czym to zamaskować, ale już nie w tym roku

Tulipanki pięknie kwitną

Przycięłam listki czosnkom, a one dalej żółkną. Muszą koniecznie być za czymś większym
Zaczynają kwitnąć, z godziny na godzinę

Ogródek Iwony II 00:05, 20 maj 2017

Do góry
bacowa napisał(a)

Masz brzydką lawendę?, wiosną bałam się że z mojej nic nie będzie , a ona właściwie dopiero teraz odbija.

Ewo, mam trzy rodzaje lawendy: Piękną, mniej piękną i brzydką. I nie wiem dlaczego tak różnie to wygląda?
Pod klonem w zaciszu soczyście zielona. Zero oznak przemarznięcia.

Tu z tyłu - średnio ładna. A dwa krzaczki z przodu - musiałam jeszcze raz ciąć. Widać, że odbija, ale wolniej

Ogródek Iwony II 23:34, 19 maj 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Queen of The Night są późne, ciekawe jakby grały z liliokształtnymi, które teraz kwitną? Exotic jest wczesny, do hiacyntów się nadaje

Widzisz Sebek, rok temu tego nie wiedziałam. Połączyłam czarny z białym, pomieszałam, a jak cebulki wykopywałam, nie byłam pewna, czy dobrze je rozdzielę. Zostawiłam razem. Rok temu był tydzień, gdy kwitły razem,
8 maja 2016

w tym roku było inaczej. Szczerze mówiąc, Exotici - jestem na tak.

Bardzo ładne, długo kwitły, rozmnożyły się, na rabacie ładnie widoczne, jasną plamę robiły.
Quiny pewnie ładnie by się na żwirku odbijały. Na mnie wrażenia nie zrobiły. I co roku jest ich u mnie mniej. Białe dokupię jesienią. Tych ciemnych już mi wystarczy
Ogródek Iwony II 23:24, 19 maj 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Pamiętam ten plan i nawet zastanawiałam się czemu go zarzuciłaś... a tu proszę, niespodzianka

Toszko, nie zarzuciłam planu. On był bardzo dobry. Łuki jest specem
Tylko nie sposób było go realizować, kiedy trwała budowa części gospodarczej. Na fotkach się tego nie pokazuje. Realizowałam rabaty, a na miejscu, gdzie powinien być trawnik, przez niemal cały zeszły rok leżały deski, blacha i kupa żwiru. Dopiero jesienią odzyskałam ziemię. Wiosną wywieźliśmy sporo piasku, a w to miejsce przyjechał czarnoziem ( 2 przyczepy), mieszałam z obornikiem, gliną i kompostem. Trawnik posialiśmy na takiej mieszance. Niewielki kawałek, ale wreszcie połączył rabaty w całość.
Pozostał podjazd, ale w tym roku nie damy rady...
Wygląda na to, ze łatwiej założyć ogród, niż zrobić podjazd, hi, hi
Nie spieszę się, bo musimy pociągnąć jeszcze prąd do siłowników przy bramie i zakopać linię wodną, abym mogła nawadnianie na rabaty rozciągnąć...
Ogródek Iwony II 23:15, 19 maj 2017

Do góry
Tutaj nowe zestawienie: miały być Roccoco (?) i Quin of Nigth.

Na tej rabacie połączyłam z Upstar z B(czy aby to one?)

Ogródek Iwony II 23:14, 19 maj 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)
żal się żegnać z tulipanami
dobrze że inne odmiany dopiero zaczynają
a grusze u mnie już dawno przekwitły

U mnie tulipany później wystartowały. I długo kwitły.
Exotic w tym roku nie spotkały się z Quin of Nigth. Te drugie praktycznie zakwitły, gdy oberwałam łebki exoticom.
Niewiele ich zostało z roku poprzedniego.

Ogródek Iwony II 22:42, 19 maj 2017

Do góry
Kiedyś Łuki zrobił mi plan podjazdu i otoczenia.

Naniosłam na niego kilka zmian. I teraz powoli realizuję ostatnie miejsca w ogrodzie, jak puzzle Krok po kroku, kawałek po kawałku

Wszystko nabiera kształtów.
W maju 2015 było jeszcze tak:

Teraz jest tak:

Ogródek Iwony II 22:41, 19 maj 2017

Do góry
Shemsi napisał(a)
Iwonko, dobrze, że już wróciłaś! Wracając na O. po dłuższej przerwie wracałam między innymi do Twojego ogrodu, gdzie wielokrotnie już znalazłam ciekawe inspiracje, czy cenne informacje. Wróciłam, a u Ciebie akurat było zamknięte, co mnie bardzo zmartwiło. Cieszę się, że to tylko chwilowe. Dla mnie, wciąż na początku drogi, bardzo cenne jest oglądanie jak krok po kroku udoskonalasz swój ogród i jest coraz bardziej taki, jak marzysz. Nie przestawaj!

Weroniko, ten wpis zostawiłaś u mnie 11 maja. Jednak dopiero teraz odpowiadam. Czytałam go kilka razy, dodałaś mi skrzydeł. Dziękuję Ci. Staram się wszystko opisywać, bo wiem, jakie to ważne dla tych, co zaczynają. Ja zanim zaczęłam zmieniać ogród, przeczytałam kilka pouczających wątków. Właśnie takich, w których znalazłam instrukcje

Coraz bardziej jestem zadowolona z tego, co zrobiliśmy. U ciebie też niebawem będzie pięknie. Bardzo ładny placyk zrobiliście i ścieżkę.

Co do zamknięcia, to było chwilowe. Musiałam ustalić sobie priorytety. Był czas, że O było na pierwszym miejscu. Ale kiedy już rabaty się zapełniają, kiedy mamy już plan, wtedy najważniejsza jest realizacja. Czasu na siedzenie przy kompie jest mniej. Praca w ogrodzie czeka. A potem przecież chcemy spędzać czas w ogrodzie z najbliższymi. To chyba normalna kolej rzeczy.

Ogródek Iwony II 21:53, 19 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Prinses Irene niestety niskie. Nie zwróciłam uwagi na to jak kupowałam. Ania pisała, że posadzone w cieniu nieco się wydłużają łapiąc słońce

Mi nie przeszkadzają, że są niskie. Pięknie się mnożą. Kupiłam dwa lata temu dwie paczki tych tulipanków, czyli 16 sztuk. Policzyłam teraz. Mam 52 kwitnące tulipanki. Niesamowite.

Teraz, gdy przyszły gorące dni, szybko przekwitają, ale swój czas miały

Ogródek Iwony II 21:43, 19 maj 2017

Do góry
Nie wiem, co się dzieje na forum, nie nadążam za własnym wątkiem, ktoś włączył czasoprzyspieszacz, albo ja jakoś zwolniłam...

Od tygodnia nie mam czasu, przychodzę z pracy, obiad, ogród, podlewanie, pielenie, przesadzanie, sianie, wieczorem padam nad papierami, a na forum czasu nie starcza
Na dodatek mam takiego gościa. Broi na potęgę, a potem robi słodką minkę.

Przekwitają tulipany, zaczynają kwitnąć byliny... za chwilę trzeba przyciąć forsycje, migdałka, przyciąć tulipany (w tym rokuich nie będę wykopywać), mam 100 spraw zaległych, ... Jak to wszystko ogarnąć?

Przepraszam, że nie odpisywałam na bieżąco. Dziś postaram się nadrobić zaległości chociaż w swoim wątku.
Ogródek Iwony II 20:01, 19 maj 2017

Do góry
Ha, ha, a ja się z tymi zawilcami przez te złe małżeństwa nalatałam po ogrodzie i ostatecznie ożeniłam je z hostami

A to już dziś. Dwa dni słońca i wszystko aż kipi zielenią.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 17:14, 19 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, nadrobilam. U Ciebie zawsze zostawiam sobie otwarty wątek i czytam całość.
Metamorfozy piękne. Garaż mnie urzekł. Pięknie teraz wszystko wygląda. Milo posiedzieć.
Czytam, ze trawy ruszyły. Moze Poli bylaby to dobra pora na przesadzanie, poki nie ma upałów?
Napiszę ci na pv.

Iwonko, bardzo dziękuję Wiesz, że ja u Ciebie też zawsze wszystko od deszki do deski mam przeczytane? Lubię jak właściciel wątku dużo pisze Uwielbiam czytać i dlatego uwielbiam ogrody gdzie można zatrzymać się na dłużej choć wiem jakie to jest czasochłonne dla piszącego
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 16:34, 19 maj 2017

Do góry
Ewelinko, gdzie oglądasz ?
Napisalas:
"Jestem na etapie oglądania wszystkich programów Monty Don'a. Lubię i Alan'a T. ale w Montym podoba mi się ten brak gwiazdorzenia i całego show jaki robi Alan T. Ale programy Alan'a też bardzo lubię i chętnie oglądam. "
Ogródek Iwony II 06:50, 19 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, u mnie ładnie świecą Admiration. Mam tez Bagatelle, ale moje jakieś niewydarzone. Może to pomyłka jakaś, bo moich niemal na rabacie nie widać... A u Madżenki Bagatelle ładniusię, u mnie nieeee
Najlepiej, jak będziesz w szkółce, obejrzyj jedne i drugie. Wybierz zdrowsze i ładniejsze okazy.

U mnie tez ich długo nie było widać , były maluuuuuutkie, ale teraz po 6 latach sa z nich kulki ,powolny wzrost to wada i zaleta
Ogródek Iwony II 16:17, 18 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ostatnie rabaty tulipanowe zaczynają kwitnąć. Mnie bardzo cieszą. Gapię siem

Śliczne tulipanowe zdjęcia
Toszkową książkę chętnie bym nabyła Toszka, pomyśl nad tym My byśmy były zachwycone
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:45, 18 maj 2017

Do góry
Polinko, nadrobilam. U Ciebie zawsze zostawiam sobie otwarty wątek i czytam całość.
Metamorfozy piękne. Garaż mnie urzekł. Pięknie teraz wszystko wygląda. Milo posiedzieć.
Czytam, ze trawy ruszyły. Moze Poli bylaby to dobra pora na przesadzanie, poki nie ma upałów?
Napiszę ci na pv.
Tu ma być ogród :) 01:42, 18 maj 2017

Do góry
Cudne masz Edytko tulipanowe kompozycje. Gęsto je sadziłaś?
Ogródek Iwony II 21:00, 17 maj 2017

Do góry
Mi odpowiada kazda z tych wersji. Co Toszko wygodniej.
Mazana wywody też bardzo uczące, choć fakt, bardziej zawiłe. Lubię twoje babskie skróty "z polskiego na nasze"
Super pomysł.
Ogródek Iwony II 17:09, 17 maj 2017

Do góry
Toszko, prooooooszęęę, zakladaj wątek "Allelopatia roślin ozdobnych". Albo zwyczajnie "Alleopatia".
Sprawdziłam, nie znalazłam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies