Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Kawa 09:43, 18 maj 2017

Makusia napisał(a)
Nadal w temacie gnojówek: ustronne miejsce oznacza: ciche, żeby gnojówkom nic w fermentacji nie przeszkadzało, czy w cieniu/słońcu?

u mnie w półcieniu
lezy i śmierdzi
Shemsi 22:21, 18 maj 2017

Poli, głupie pytanie. Ile miejsca zajmuje tak realnie gracek? Myślę nad nimi intensywnie
babka 09:24, 19 maj 2017

Dziś u mnie jest ten dzień, będzie się działo, będzie śmierdziało
Jak często gnojówką można lać ?

Efffa 09:58, 19 maj 2017

Cudne porównania,dużo pracy włożyłas by mieć tak pięknie,ale opłacało się,wielki podziw.
KasiaW 13:29, 19 maj 2017

beta napisał(a)
Ten berberys to Orange Rocket

Polinko, Beatko, dzięki wielkie

KasiaW 13:29, 19 maj 2017

Polinko,
metamorfoza ... brak słów, pięknie ... ale przecież Ty to już wiesz.
Gratulacje!
polinka 17:12, 19 maj 2017

agapant napisał(a)

Ja też wnioskuje o avatara z oczami, trafiłam do Ciebie bo zwrócił moją uwagę. Witam się, jestem pod wrażeniem, przeleciałam zdjęcia poczytam zimą.

Cześć Agnieszko
Avatar bardzo dziękuję ale jest przewidziany tylko na specjalne okazje
polinka 17:14, 19 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Polinko, nadrobilam. U Ciebie zawsze zostawiam sobie otwarty wątek i czytam całość.
Metamorfozy piękne. Garaż mnie urzekł. Pięknie teraz wszystko wygląda. Milo posiedzieć.
Czytam, ze trawy ruszyły. Moze Poli bylaby to dobra pora na przesadzanie, poki nie ma upałów?
Napiszę ci na pv.

Iwonko, bardzo dziękuję Wiesz, że ja u Ciebie też zawsze wszystko od deszki do deski mam przeczytane? Lubię jak właściciel wątku dużo pisze Uwielbiam czytać i dlatego uwielbiam ogrody gdzie można zatrzymać się na dłużej choć wiem jakie to jest czasochłonne dla piszącego
polinka 17:15, 19 maj 2017

kamcia napisał(a)
Witaj Polinko

Piękne metamorfozy, w odpowiednim momencie je dałaś, bo dzięki temu poznałam częściowo Twój ogród. Całego wątku jeszcze nie przeczytałam, a wiem, że jest tego warty, więc pomału nadrabiam. Czytam na bieżącą, oraz systematycznie od początku .
Zdjęcie ze stolikiem i świecami bardzo nastrojowe i romantyczne.

Kamilko, ,miło mi bardzo i dziękuję za tyle fajnych słów
Jeśli mogę coś zasugerować to polecam czytać ostatnie dwa lata-bezcenne porady Toszki i Mazana
polinka 17:19, 19 maj 2017

07_Rene napisał(a)
Polinko, kawał roboty za Wami. Takie metamorfozy robią wrażenie. Wiem jak się walczy ze "starym" budownictwem, ale u mnie niestety wszystko idzie jak krew z nosa.
Z jaką częstotliwością pryskasz wywarem że skrzypu? Wczoraj opryskiwalam pierwszy raz- mam zamiar zrobić serię 3 dni z rzędu i powtórzyć lipcu czy sierpniu.
Na co stosuje się krwawnik? Bo nie mogę doczytac.

Reniu, stosowanie skrzypu pewnie zależy od tego na co ma zadziałać. Na pewno całkiem inna jest częstotliwość opysku prewencyjnego a innego na istniejącą chorobę. Ja stosowałam na bardzo zaniedbane Brabanty i jak dobrze pamiętam 3 razy co 5 dni. Ale po takie dokładne wytyczne trzeba iść do MAzana. Tak samo jak po opis działania krwawnika.