Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 17:09, 17 maj 2017

Toszko, prooooooszęęę, zakladaj wątek "Allelopatia roślin ozdobnych". Albo zwyczajnie "Alleopatia".
Sprawdziłam, nie znalazłam.
Basilikum 17:24, 17 maj 2017

Toszko mi nie chodzi o kopanie tylko o zalozenie i wklejenie tego co juz wiemy, a ten kto cos znajdzie dopisze. Kiedys tam samo sie wykopie i utrwali. Mozna by w pierwszym poscie za uprzejmocia Danusi edytowac i dokladac najwazniejsze a dyskusje prowadzic w kolejnych postach. Wtedy by nie trzeba bylo szukac tylko wszystko w jednym miejscu by bylo
Toszka 18:07, 17 maj 2017

Aaaaaa, dobra, rozumiem już o co chodzi (jak na zmordowaną blondynkę to i tak szybko poszło)

Tylko pytanie w jakiej formie to robimy:
-czy lista złych małżeństw i skrótowa przyczyna, a w wątku rozwinięcie tematu, ew. dyskusja (mam nadzieję, że Danusia zgodzi się na dopisywanie);
-czy zestawienia od razu z w miarę obszernym wyjaśnieniem?

Powiem wam, że aż się boję, bo moja babska wiedza przy Mazanowej to może być obciach... On, Mazan tak dogłębnie wnika, a ja często piszę skrótami myślowymi, by te niektóre "męskie" zawiłości celowo pominąć... Jesli Mazan się włączy (mam wielką nadzieję) to będzie najbardziej komiczny wątek psychologiczny jak w tym skeczu o różnicach pomiędzy kobiecym mózgiem a męskim
Iwk4 21:00, 17 maj 2017

Mi odpowiada kazda z tych wersji. Co Toszko wygodniej.
Mazana wywody też bardzo uczące, choć fakt, bardziej zawiłe. Lubię twoje babskie skróty "z polskiego na nasze"
Super pomysł.
Basilikum 21:04, 17 maj 2017

Toszka napisał(a)

Tylko pytanie w jakiej formie to robimy:
-czy lista złych małżeństw i skrótowa przyczyna, a w wątku rozwinięcie tematu, ew. dyskusja (mam nadzieję, że Danusia zgodzi się na dopisywanie);
-czy zestawienia od razu z w miarę obszernym wyjaśnieniem?

mysle, ze to dobry pomysl. Mozna tez dopisac (patrz s.34) czy jakos tak

Mysle tez, ze jakby ktos od czasu do czasu podeslal Danusi gotowca z naniesionymi zmianami to by pozostalo tylko eytowanie postu i podmienienie.

Teraz chwilowo nie mam czasu ale jak najszybciej dam rade (mysle, ze w weend) przekopie odpowiedni dzial i zobacze czy nie ma takiego watku i napisze do Danusi o naszym pomysle.
jolanka 21:31, 17 maj 2017

Burza mózgów widzę Fajny pomysł
ReKo 11:46, 18 maj 2017

Witam
Przeczytałam, że sama ściągałaś darń, jak to robisz? Czy masz do tego jakieś specjalne narzędzie? Tworzę ogród oparty na liniach prostych
Pozdrawiam
Ewa777 16:17, 18 maj 2017

Iwk4 napisał(a)
Ostatnie rabaty tulipanowe zaczynają kwitnąć. Mnie bardzo cieszą. Gapię siem

Śliczne tulipanowe zdjęcia
Toszkową książkę chętnie bym nabyła Toszka, pomyśl nad tym My byśmy były zachwycone
Madzenka 06:50, 19 maj 2017

Iwk4 napisał(a)

Aniu, u mnie ładnie świecą Admiration. Mam tez Bagatelle, ale moje jakieś niewydarzone. Może to pomyłka jakaś, bo moich niemal na rabacie nie widać... A u Madżenki Bagatelle ładniusię, u mnie nieeee
Najlepiej, jak będziesz w szkółce, obejrzyj jedne i drugie. Wybierz zdrowsze i ładniejsze okazy.

U mnie tez ich długo nie było widać , były maluuuuuutkie, ale teraz po 6 latach sa z nich kulki ,powolny wzrost to wada i zaleta
Madzenka 06:59, 19 maj 2017

Czekam na Toszkowy wątek o żlych małżeństwach