Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedogródek pod dębem 19:36, 15 kwi 2018

Do góry
Waclaw napisał(a)
w przedogródku nowe kwiaty pokazują urodę:

Pięknie.
Ogród, mydło i powidło. 19:36, 15 kwi 2018

Do góry
Migdałek

dereń

Hiacynty

Zdjęcia z parku w Niemcach:

Kiedyś będzie tu ogród 19:34, 15 kwi 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Dzięki Mariusz. Cały czas poruszamy się w temacie piwonii terminatorek od Ciebie, ale masz rację warto podkreślać, że te kupne (szczepione) są delikatniejsze.

Rosną...

W samym środku powinien byc pączek, zobacz.
Ogród, mydło i powidło. 19:33, 15 kwi 2018

Do góry
Niestety magnolia Iolante ma przemrożone pąki kwiatowe no cóż może za rok się uda za to po raz pierwszy u mnie zakwitła magnolia Kobus.
Lilia Gobasi chyba się rozmnożyła , czosnek Globemaster na pewno.

Tulipany się szykują do kwitnienia - rabata jeszcze przed cięciem.

Hortensja od Mirki
Ogród Ani :) 19:31, 15 kwi 2018

Do góry

Wiąz wygląda jak puszek

Śliczny jaka to odmiana? Kurcze u mnie miejsca już brak, ale może jeszcze gdzieś go wcisnę
Ogród Ani :) 19:27, 15 kwi 2018

Do góry
Witaj Mirko
Hej Ali Gdzie bywasz? Odnośnie HT nie podpowiem, spytaj Mazana. Ja używałam OW naprzemiennie z RT
Anula cieszam się razem z Tobą z kwiatuszków Nigrowych A jednak zrehabilitowały się

Dziewczyny powyrywałam kwiatostany ID. Rzeczywiście łatwo się wyrywa, wystarczy lekko pociagnąć

Wiąz wygląda jak puszek

Grujecznik zaczyna żółto-brązowo-rudawymi listkami?

Nie mogę napatrzeć się na moje Miodunki Daję słowo, w zeszłym roku tak ładne nie były A ruch wokół nich, jak w Rzymie

Coś się zaczyna dziać wokół wisienek
Ogród, mydło i powidło. 19:24, 15 kwi 2018

Do góry
Trzmielina Compactus, ciemiernik, magnolia Kobus, wąska rabata.

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:22, 15 kwi 2018

Do góry
Kasik napisał(a)
Kłopoty zdrowotne nie idą w parze z ogrodowymi obowiązkami. Przykre, ale trzeba wiedzieć, ze po gorszy dniach zawsze przychodzą te lepsze.

Prezent imieninowy ekstra bardziej cieszy niż nowa kiecka.

Kasiu dobrze to ujęłaś...miło Cię widzieć

Na drzwiach powiesiłam wiosenno letni wianek własnej roboty.
Rododendronowy ogród II. 19:21, 15 kwi 2018

Do góry
I cos tam jeszcze

Moje ukochane miejsce na ziemi 19:21, 15 kwi 2018

Do góry
Przy słupie trawy przycięte. Chwasty wyplewione.
Rododendronowy ogród II. 19:19, 15 kwi 2018

Do góry
Zakwitł pierwszy rh Staccato.

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:16, 15 kwi 2018

Do góry
i dziś wykluły się 2 pomysły. Jeden dotyczy rabaty z jabłonką/z kloniszczem do zanabycia. mam z 14 cisów hicksii i obecnie 12 jest niby w kostkę, ale jakoś to się nie komponuję. Wymyśliłam, że skoro będę wywalać te gracki, to zamiast jednego wywalę 2 kępy itam zrobię żywopłot z tego hicksii. zanim zastawi on kompostownik sąsiadów to zejdzie, ale co tam!

druga rzecz to zatanawiam się czy nie zmienić tych prawie kwadratów w koło wierzb hakuro nishiki na linię prostą wzdłuż placyku z żwirku. Posadziłam i były to pełne kwadraty, ale te przy ogrodzeniu szybko padły. dosadzać nie będę ale tak kołacze mi się myśl o tym rozgrodzeniu. za buksem byłyby hortki strong anabelle. Teraz kupiłam 2 krzaki, ale widzę, że min muszę dokupić jeszcze dwa.

no i nie wiem co z tym zrobić. zmieniać 3/4 kwadratu w linię prostą czy zostawić jak jest?!
Moje ukochane miejsce na ziemi 19:16, 15 kwi 2018

Do góry
Milka napisał(a)

O matulu, uważaj, młoda kobietka jesteś, musisz się dyscyplinować, choć sama po sobie wiem iź to trudne.
Licze na poprawę i szybki powrót do zdrowia

Przesylka doszła, ogromne dzięki

Irenko cieszę się, że przesyłka dotarła.

Powiem Ci szczerze, że ciężko z codziennością.
Przyroda wariuje. Ogród zaniedbany strasznie.
Mnóstwo bylin traw róż do przycięcia a tu już rosną nowe.
Liści jeszcze pełno z jesieni.

Codziennie po trochu ogarniam ...ale jest tego sporo.
Sama rozumiesz. Cięzko mi to idzie...

Rododendronowy ogród II. 19:15, 15 kwi 2018

Do góry
Ewa777 napisał(a)
U mnie klony japońskie padają co jakiś czas. Do tej pory walczyłam i kupowałam kolejne. W tym roku dwa wyrzucam - nie żyją. Poddaję się. Więcej nie kupuję.

Mój pierwszy był z 16 lat i nigdy nie chorował , padł w tamtym roku. Strasznie mi go było żal ale kupiłam strzepiastokory i trójkwiatowy, małe ale się cieszyłam. Długo wyglądały jednakowo ale trójkwiatowy nagle zazielenił pączki w ciągu jednego dnia a strzępiastokory nadal nic, tak wyglada najwyższy szczytowy pączek, chyba nic z niego nie bedzie.

Nie wiem czy znów nie kupię, strasznie mi się klony podobaja.
Ogród, mydło i powidło. 19:05, 15 kwi 2018

Do góry
Przepraszam dziewczynki że tak długo ale wszystko ruszyło z kopyta i każda wolna chwila to cięcie

mira napisał(a)
o i coś dla mnie, kupiłam judaszowca jeszcze przed tymi mrozami, był schowany, młody i ma lekkie zgrubienia ale nie takie pączki - ile lat ma Twój i czy kwitł od razu

Miro jeśli dobrze pamiętam to 5 lat czekałam na pierwsze kwitnienie - mam go od maleńkiego patyka, pierwsze pączki miał w zeszłym roku ale niestety zmarzły było ich kilkadziesiąt w tym roku są setki . Wyraźnie widać różnicę pomiędzy pączkami liściowymi a kwiatowymi te drugie są dużo większe.

Betka napisał(a)
Kasiu w końcu wiosna! Roślinki ruszyły u mnie też paki kwiatuszki
A mam jeszcze pytanie zobacz u mnie zrobiłam miejsce na nowe rośliny przy placyk jakie drzewo byś mi tam zaproponowała? Mam lilak szczepionka na pniu i gdzieś muszę z nim ruszyć hmmm może właśnie tam?!

Beatko widziałam a zaraz jeszcze się u Ciebię odezwę

asiak napisał(a)
Kasiu, ja swoje już trochę przycięłam, a że ślepa jestem, to zielonego tam nie widzę Raczej białe Czy stanie się coś, jak go zostawię już bez przycinania, czy należy przyciąć do zielonej tkanki? Tylko one u mnie cienkie jak nitki, trudno dojrzeć kolor w środku
Dziękuję za fotki

Asiu możesz zostawić a potem jak ruszą i zobaczysz gdie są listki to górę wytniesz a jakie to są clematisy? Może i tak trzeba je króciutko ścinać?

Kawa napisał(a)
Kasia no wiosna i u Ciebie
choruję na derenia i choruję ciekawe kiedy zachoruję

Nie ma na co czekać im szybciej zasadzisz tym szybciej zakwitnie .
Mam derenia kwiecistego białego i drugiego który ma być różowy i one z mrozami radzą sobie doskonale ale na kwitnienie pierwszego czekałam chyba 7 lat a różowy narazie 2 lata. Mam też odmianowego Cherokee Brave i on od razu miał pączki kwiatowe ale zarówno rok temu jak i w tym roku zmarzły .

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:02, 15 kwi 2018

Do góry
Czekam z cięciem na przekwitnięcie mahonii.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:58, 15 kwi 2018

Do góry
Krzewy odmówiły współpracy w zakątku brzozowym. Bardzo dobrze czują się tam kostrzewy "niedźwiedzie futro" i wilczomlecz sosenka. Jego inwazyjność zupełnie mi nie przeszkadza.

Parę lat temu pięknie mi rósł w ogrodzie wilczomlecz mirtowaty. Niestety, rozrost innych roślin (zacienienie) spowodował, że zaczyna zanikać. Szkoda, bo to bardzo wdzięczna roślinka. W ciągu paru dni berberysy osiągnęły pełnię ulistnienia.

Takie tamy

Śliwy już kwitną, na świdośliwę trzeba jeszcze chwilkę zaczekać.

Ogród Małej Mi 2017 18:51, 15 kwi 2018

Do góry
A to detale... porażka.. najpiękniejsza sasanka zarośnięta w trawie .. ale pielenie to na inny raz.. na inne razy..

Na rabacie nie rosną.. a wysiane w buszpanach maja się dobrze ..
To tu- to tam- łopatkę mam ! 18:47, 15 kwi 2018

Do góry
Spokojny, leniwy weekend za nami. Ogród pęcznieje w oczach.

Ruszyły tawułki Arendsa i klon Ginala. Poprzedni sezon był ta tawułek średni. Zbierały się po dzieleniu. Ciekawe jak zaprezentują się w tym sezonie. Klon sięga już wysokością do balkonu sąsiada i zaczyna wreszcie pełnić swoją rolę przesłony.

Z czeluści wyłoniły się parzydło leśne i parzydło Kneifii. Z tego pierwszego szpadlem odcięłam kawałek w celu podzielenia karpy.

Po raz pierwszy będę miała w ogrodzie szachownicę. Zapomniałam, gdzie ja sadziłam jesienią. Takich tulipanów też sobie nie przypominam.

Dobrze czują się w ogrodzie narcyzy. Z roku na rok jest ich więcej.

Ogród Małej Mi 2017 18:47, 15 kwi 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
a to sarny wredne. Ale na tura pewnie odwdzieczy sie czyms innym

I place zdemolowane.. trzeba zagospodarować..
Bez choin.. trzecią też wytne.. mam nadmiarowe kulki bukszpanowe to przeniosę..

Bez tujek

A tak było..tylko trochę później
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies